Opening kunstgras/Piele Cup

Wat is dat nou eigenlijk die Piele Cup.
Eigenlijk weet iedereen in Terneuzen en omstreken wel dat er 2 voetbalverenigingen dicht bij elkaar gelegen zijn en dat er een vijver naast of tegenover ligt. De eendenvijver ligt dus letterlijk tussen de twee verenigingen in.
Een eend wordt ook wel in het dialect een Piele genoemd en zo wordt deze eendenvijver in de volksmond al snel de Pielevijver genoemd.
Omdat we in de voetbalwereld verschillende cups kennen was de link naar de Piele Cup zo gemaakt voor beide voetbalverenigingen.
En 20 januari is het dan zover, de opening van het kunstgrasveld is de aanleiding om voor het eerst de Piele Cup te organiseren. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.
Nu is vv Terneuzen de gastheer, komend jaar zal het gastheerschap opgepakt worden door de vv Terneuzense Boys.

Beide verenigingen hebben te veel teams om deze allemaal op 1 dag op het kunstgras te laten spelen. vv Terneuzen heeft meisjes-/damesteams die vv Terneuzense Boys niet heeft. En vv Terneuzense Boys heeft een G-Team die vv Terneuzen niet heeft.
Het is dus een praktische keuze geweest voor deze eerste Piele Cup om per leeftijdscategorie 1 wedstrijd te spelen.
Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen ook andere jeugdteams tegen elkaar oefenen op de andere velden.

We hopen dat iedereen gewoon leuk voetbal komt kijken deze dag en de feestelijkheden rondom de opening van het kunstgras en de Piele Cup komt meebeleven.
Zien we jullie op zaterdag 20 januari 2018?

20 januari 2018

Ter gelegenheid van de Opening van het Kunstgrasveld spelen we de Piele Cup.

Daar hoort natuurlijk een logo bij :
Het initiatief om een cup te organiseren ter ere van het nieuwe kunstgrasveld waarbij beide voetbalclubs uit Terneuzen strijden om de Piele Cup, genoemd naar de bewoners van de vijver gelegen tussen beide clubs, was voor BeeldMerk aanleiding om direct met vol enthousiasme een logo te creëren rondom de Piele Cup.
Het logo is luchtig met een vrolijke uitstraling wat staat voor vriendschap en plezier met een gedeelde sportbeleving; leuk voetbal voor alle leeftijden.
We bedanken BeeldMerk hartelijk voor dit toffe logo ontwerp.

Afgelopen week vroegen we jullie al deze dag te noteren in jullie agenda’s, want het wordt een dag vol actie, sportiviteit en vertier.
We houden jullie op de hoogte van het programma deze dag.

In de “strijd” om de Piele Cup zullen de volgende teams aantreden deze dag:

Zaterdag 20-01-2018
VV Terneuzen 1 – VV Terneuzense Boys 1