Volgende wedstrijd Terneuzen 1

12 AUGUSTUS Oefenwedstrijd voorbereiding seizoen 2018/19
Scheidsrechter P de Meijer

Piele Cup

Wat is dat nou eigenlijk die Piele Cup.
Eigenlijk weet iedereen in Terneuzen en omstreken wel dat er 2 voetbalverenigingen dicht bij elkaar gelegen zijn en dat er een vijver naast of tegenover ligt. De eendenvijver ligt dus letterlijk tussen de twee verenigingen in.

Een eend wordt ook wel in het dialect een Piele genoemd en zo wordt deze eendenvijver in de volksmond al snel de Pielevijver genoemd.
Omdat we in de voetbalwereld verschillende cups kennen was de link naar de Piele Cup zo gemaakt voor beide voetbalverenigingen.
En 20 januari is het dan zover, de opening van het kunstgrasveld is de aanleiding om voor het eerst de Piele Cup te organiseren. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.
Nu is vv Terneuzen de gastheer, komend jaar zal het gastheerschap opgepakt worden door de vv Terneuzense Boys.

Beide verenigingen hebben te veel teams om deze allemaal op 1 dag op het kunstgras te laten spelen. vv Terneuzen heeft meisjes-/damesteams die vv Terneuzense Boys niet heeft. En vv Terneuzense Boys heeft een G-Team die vv Terneuzen niet heeft.
Het is dus een praktische keuze geweest voor deze eerste Piele Cup om per leeftijdscategorie 1 wedstrijd te spelen.
Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen ook andere jeugdteams tegen elkaar oefenen op de andere velden.

We hopen dat iedereen gewoon leuk voetbal komt kijken deze dag en de feestelijkheden rondom de opening van het kunstgras en de Piele Cup komt meebeleven.
Zien we jullie op zaterdag 20 januari 2018?

TMS Van der Poel Terneuzen Heineken