Verslag van het vervolg van het Borsele Sloepoort

vv Terneuzen 1 had op maandag 21 augustus jongstleden hun poule winnend afgesloten, en mocht op zaterdag 26 augustus aantreden tegen enkele andere poulewinnaars. (3)

De tegenstanders konden komen uit het rijtje: vv Meeuwen 1, vv Krabbendijke 1, en vv Yerseke1. De eerste ploeg tegen wie we moesten spelen was: vv Yerseke 1. Na een tijdje spelen liep Saïd Bouzambou van vv Terneuzen 1 tegen een gele kaart aan wegens blijven praten. De wedstrijd was een enorme felle, soms op het randje. Er werd van beide kanten veel gepraat, vooral tegen de scheidsrechter. Kansen aan beide kanten, maar geen enkele werd benut.

In de 2de helft drong vv Terneuzen enorm aan, maar vv Yerseke 1 reageerde met gevaarlijke uitvallen. Een speler van die club leverde een goed schot, dat nét naast ging. Saïd Bouzambou leverde een goed schot af, dat via de keeper en de lat van vv Yerseke 1, over ging. Een speler van vv Yerseke 1 liep tegen geel aan na een overtreding op een speler van vv Terneuzen 1. De nr. 2 van vv Yerseke 1, raapte alle moed bijeen, en loste een ziedend schot, dat op de lat van vv Terneuzen uiteen spatte. Onze mannen kwamen maar niet tot scoren, en dat leverde irritaties op. Michael Christina van vv Terneuzen 1 kreeg ook geel wegens een duw tegen een speler van vv Yerseke 1, terwijl er al gefloten was door de scheidsrechter. Marc Verwei kreeg ook geel wegens opmerkingen aan het adres van de leiding.

In de slotminuut van dit duel miste Mohammed Al Hadjaji nog een goede kans voor vv Terneuzen 1. De wedstrijd zat er op, en penalty’s moesten uitkomst brengen. Iedere ploeg mocht 3 penalty’s nemen. vv Terneuzen 1 benutte ze alle 3, en vv Yerseke miste er 1! Onze mannen stonden in de finale! Daarin troffen ze het team van de Meeuwen 1, dat hun halve finale had gewonnen van vv Krabbendijke 1. Na enkele minuten verliet Mohammed Al Hadjaji het veld en werd vervangen door Inid Preganlija. vv Terneuzen 1 was aanvankelijk oppermachtig, maar de aanvallen werden vaak te ver doorgevoerd. De passing werd ook minder. De spelers reageerden op alles: scheidsrechter en grensrechter, maar ze konden zich beter focussen op het voetbal. De inzet aan beide kanten was enorm.

In de 2de helft was er een goede kans voor een speler van vv de Meeuwen 1, maar de bal ging gelukkig voor ons over. Langzamerhand namen de Meeuwen het heft in handen. Een inzet van Marc Verwei ging nét naast, en niet lang hierna kreeg dezelfde Marc Verwei de rode kaart toebedeeld. Waarom? Ik heb het niet kunnen ontdekken. De wedstrijd zat er op en eindigde dus in een gelijkspel. Wederom moesten penalty’s de beslissing brengen, wie dit toernooi zou winnen. vv de Meeuwen 1 scoorde 3x, en vv Terneuzen miste 1 strafschop. De inzet van Saïd Bouzambou was te zwak genomen en kon gestopt worden door de goalie van vv de Meeuwen 1.

Deze club won dus het toernooi en vv Terneuzen 1 eindigde op een eervolle 2de plaats. 3de Werd vv Krabbendijke 1, en de 4de plek ging naar vv Yerseke 1. Weer enkele wedstrijden van vv Terneuzen 1 tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018. Hopelijk is onze nieuwe trainer, Ronnie Tresonie er iets wijzer van geworden!

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=990

Heineken Van der Poel Terneuzen TMS