Volgende wedstrijd Terneuzen 1

Sponsor wedstrijdbal VVT Dames: Vestzaktheater de Paerdestal

Wedstrijdverslag bekerduel VVT 1 – Ria W 1

Zondag 3 september 2017

Op zondag 3 september 2017 speelden VVT en Ria W hun 1e bekerduel van het nieuwe seizoen tegen elkaar in Terneuzen. Beide ploegen komen uit in poule 47 van het bekertoernooi, samen met vc Vlissingen 1 (zat), en vv Spui 1.

600_vvt_ria_w.jpg

De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van dhr. R. Koster. Ria Westdorpe 1 miste nog enkele basisspelers, o.a. keeper Mike Danschutter en verdediger Gert-Jan Vael (geblesseerd). De eerste 15 minuten van de wedstrijd was vv Terneuzen 1 steeds zoekende naar de goede pass, maar dat verliep wat slordig. Daarna ging het beter lopen.

In de 13de minuut was er een grote kans voor vv Terneuzen 1 op de 1-0 door geklungel in de verdediging van Ria Westdorpe 1, maar die kans eindigde op de paal. 3 Minuten later weer een kans voor onze mannen, maar Saïd Bouzambou schoot naast. Achterin bij vv Terneuzen 1 speelde Quincy Poortvliet laatste man, en was Bert den Hamer de spelverdeler.

In de 20e minuut kwam Marc Verwei goed door, maar kon niet goed uithalen. Nauwelijks 1 minuut later kwam Enrico van Overmeeren alleen voor de keeper van Ria Westdorpe 1, maar hij miste! Iets daarna loste Bert den Hamer een ziedend schot af, dat nog net door de keeper van onze tegenstander met zijn vingertoppen kon worden gered. Ria Westdorpe 1 wisselde: Ludo Cantoro er uit en Tim van Herreweghe er in.

In de 30e minuut viel dan eindelijk de 1-0 voor vv Terneuzen 1, toen Enrico van Overmeeren de bal via een prachtige
kopbal achter de keeper van Ria Westdorpe 1 deponeerde. Hierna verliet bij Ria Westdorpe 1 Sven Bareman geblesseerd het veld en werd vervangen door Simon de Poorter. In de 35e minuut een kans voor Marc Verwei van vv Terneuzen 1, die gemist werd. Er ging wel een overtreding op een speler van Ria Westdorpe 1 aan vooraf. 2 Minuten later viel dan de 2-0 voor vv Terneuzen 1, toen Saïd Bouzambou na een mooie actie de bal in het doel van de tegenstander liet belanden.

Er was nauwelijks afgetrapt, of Enrico Overmeeren scoorde de 3-0 voorvv Terneuzen 1, na een blunder van de keeper van Ria Westdorpe 1! Net daarna was het bijna 3-1, toen Sjoerd Guns namens Ria Westdorpe 1 de bal nét naast het doel van vv Terneuzen 1 schoot. Na de rust schoot Marc Verwei van vv Terneuzen 1 de bal tegen de onderkant van de lat van de tegenstander. De bal stuitte daarna weer terug in het veld. Jammer! Mohammed Al Hadjaji van vv Terneuzen 1 beging een overtreding op de nr. 6 van Ria Westdorpe 1 en de nr. 3 van Ria Westdorpe 1 mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal keihard op het doel van vv Terneuzen 1, maar Jeremy kon de bal vangen. Ria Westdorpe weerde zich dapper en trok zich niet massaal terug.

In de 58e minuut was er een blessurebehandeling voor Martijn van Ham van vv Terneuzen 1. Hij kon gelukkig doorspelen. Bij vv Terneuzen 1 verlieten 2 spelers het veld, Jarno Waebeke en Martijn van Ham, en ze werden vervangen door Jasper den Ouden en Douwe Lieskens. De laatst genoemde is een speler uit het 4de team van de vv Terneuzen, die zich de laatste tijd enorm liet gelden in zijn team!! Het is een grote jongen, die je niet maar even zo weg zet. Hij begon in de spits.

In de 62e minuut viel de 4-0 voor vv Terneuzen 1. Marc Verwei gaf de bal goed voor, en in een scrimmage scoorde Mohammed Al Hadjaji. 8 Minuten later was het bijna 5-0, toen de eerder genoemde Douwe Lieskens de bal, na een goede voorzet van Jamie Rademaker, inkopte, maar de keeper redde. In de 72e minuut had Marc Verwei zich goed vrijgespeeld op rechts en kon richting keeper stormen. Hij rondde perfect af: 5-0! Direct hierna een goede inzet van Douwe Nieskens, die net naast ging. vv Terneuzen 1 drong enorm aan op meer, en het was weer Douwe Lieskens die een kans kreeg op de 6-0, maar de bal ging naast.

In de 82e minuut kreeg vv Terneuzen 1 een penalty toegewezen, nadat Enrico Overmeeren was neergehaald binnen de 16-meter. Douwe Nieskens werd door iedereen van de ploeg uit Terneuzen aangewezen om die kans te verzilveren. En
dat deed hij onberispelijk: 6-0! Het werd ook nog bijna 7-0, bij een inzet van Mohammed Al Hadjaji, maar dat mocht jammer genoeg niet zo zijn. Jamie Rademaker had ook nog bijna voor 7-0 gezorgd, toen hij alleen op rechts kon doorlopen
richting de keeper van Ria Westdorpe 1, maar zijn inzet belandde op de paal!!

De wedstrijd zat er op, en de winst van vv Terneuzen 1 was zeer terecht. Maar een compliment aan de ploeg uit Westdorpe, die zich niet verborg en constant probeerde om mee te voetballen. Over het algemeen was het wel een felle wedstrijd, met veel praten, spelers tegen spelers, en spelers tegen de scheidsrechter. De nieuwe man bij vv Terneuzen 1, Douwe Nieskens, viel toch op
een positieve manier op. Hij is lang en sterk gebouwd, en vandaag ook goed in de combinatie. Op deze speler ga ik de komende weken eens goed letten.

De andere wedstrijd in deze poule ging tussen vc Vlissingen 1 (zat) en vv Spui 1. In Vlissingen werd het 1-1. Wij staan momenteel dus op de 1e plaats in onze poule, en spelen aanstaand weekend op zaterdag 9 september uit tegen vv Spui 1 onze 2de bekerwedstrijd!!

Voor de foto's van deze wedstrijd: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=998

TMS Van der Poel Terneuzen Heineken