Wedstrijdverslag bekerduel Spui 1 – VVT 1

ZAKELIJKE OVERWINNING VV TERNEUZEN 1

Op zaterdag 9 september '17 speelde VVT z'n tweede bekerwedstrijd. Het betrof een uitduel tegen vv Spui, uitkomend in de 4de klasse van het zaterdagvoetbal. Het eerste bekerduel van VVT, was een thuisduel geweest tegen Ria W.

600_spui_vvt.jpg

Het leverde onze mannen een 6-0 overwinning op. vv Spui 1 had z'n 1e bekerduel uit tegen VC Vlissingen 1 (zat) gespeeld, en dat leverde een 1-1 eindstand op. Wij zouden voor de volle winst gaan, maar vv Spui 1 zou dat niet zo maar laten gebeuren. De scheidsrechter deze middag was dhr. de Boer.

In de 12de minuut viel er een schot te noteren van Bert den Hamer, dat echter naast ging. VVT begon enorm aanvallend aan dit duel, maar de spelers van Spui weerden zich kranig. Onze mannen waren toch iets slordig in de afwerking, en in de 24e minuut kreeg Jordi Verstraeten een reuzekans, maar die werd gemist.

In de 30e minuut liep een speler van Spui tegen geel aan voor een overtreding. 2 Minuten later was dat ook zo voor Bert den Hamer, eveneens wegens een overtreding. VVT raakte toch geïrriteerd door het geboden spel, en reageerde zelfs op opmerkingen van het publiek! Scheidsrechter dhr. de Boer was erg streng, en liet niets toe. In de 34e minuut lanceerde Saïd Bouzambou een prachtige lob, maar de keeper van Spui, Bart Monsieur, raakte de bal echter nog met zijn vingertoppen! 3 Minuten later een goede inzet van Jasper den Ouden, die wederom door de keeper van Spui onschadelijk werd gemaakt. Vlak hierna wéér een redding van Bart Monsieur!! Hij hield de ploeg uit Spui op de been.

In de 39e minuut een schot van Bert den Hamer, en wie redde weer?? 2x raden, inderdaad Bart Monsieur. In de extra tijd vlak voor de rust scoorde dan eindelijk VVT de 0-1: Saïd Bouzambou stond goed vrij op rechts en schoot de bal schuin in.
In de 47e minuut dacht iedereen van VVT dat ze een penalty kregen toebedeeld, maar de scheidsrechter gaf een vrije trap: die werd genomen door Jarno Waebeke, maar de bal ging naast. Na de rust was het na slechts 4 minuten alweer raak voor VVT: uit een goede voorzet scoorde Randy van Overmeeren met een perfecte kopbal de 0-2! Na de rust verliet Jamie Rademaker het strijdperk en werd vervangen door Douwe Nieskens.

Na de 50e minuut had Spui enkele tegenaanvallen, en Sonny Huitema schoot de bal op de lat van VVT. Enkele minuten later verrichtte de keeper van Spui wéér een goede redding, en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Iets later een goede kopbal van Douwe Nieskens namens VVT, maar, en het wordt bijna saai, de keeper van Spui redde. Toen volgde er een wissel bij Spui: Tim Vael er in, en de nr. 5, Chris Wisse, er uit. Ook bij VVT een wissel: Jordy Verstraeten er uit, en Yevkeni Wisse er in.

Meteen hierna was er een opstootje bij de hoekvlag tussen een speler van de thuisclub en een speler van VVT. De scheidsrechter zag het niet, en Tim Vael kon de bal voorgeven, en Kevin Zegers scoorde beheerst. Weer een wissel aan de kant van Spui: Ben Ongenae er uit, en nr. 7 er in. VVT ging toch wat slordig om met de kansen, en onze keeper Jeremy moest nog een keer reddend optreden.

De wedstrijd zat er op, en 3 punten voor VVT. De uitblinker op deze bekermiddag was toch wel de keeper van Spui: Bart Monsieur!! De andere wedstrijd in deze poule tussen Ria Westdorpe 1 en VC Vlissingen 1 (zat), eindigde in een 2-6 overwinning voor VC Vlissingen 1 (zat).

De stand in deze poule is na vandaag alsvolgt:

1. vv Terneuzen 1: 2-6

2. VC Vlissingen 1 (zat): 2-4

3. vv Spui 1: 2-1

4. Ria Westdorpe 1: 2-0

Voor de foto's van deze wedstrijd: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1004

Heineken Van der Poel Terneuzen TMS