Wedstrijdverslag Hontenisse – VVT

GOEDE TIJDEN, SLECHTE TIJDEN

Op zondag 26 november 2017 speelde onze 1e selectie een streekderby tegen Hontenisse uit Kloosterzande. Deze ploeg, dit seizoen debutant in de 3de klasse A van het zondagvoetbal zuid 1, doet het tot nu toe best aardig in onze klasse.

600_hontenisse_terneuzen.jpg

Ze staan op de 7de plaats, met 12 punten uit 8 wedstrijden. Van die 8 wedstrijden verloren ze er weliswaar 4, maar wonnen er ook 4. Onze ploeg staat op de 11de plaats, met 8 punten, maar niet uit 8 duels, maar uit 7. Voor de mannen uit Terneuzen wederom een zéér belangrijk duel! De scheidsrechter op deze middag was dhr. G. J. Tunders. Het begin van deze wedstrijd was rustig van beide kanten. In de 7de minuut viel er een goede redding te noteren van Jeremy Geensen op een inzet van dichtbij. Langzamerhand begon Hontenisse meer aan te dringen.

In de 15de minuut was er een gevaarlijke vrije trap, genomen door Titiano Staes van Hontenisse, maar de bal ging net naast, en 3 minuten later een goede kopbal van Enrico van Overmeeren. Het veldspel werd evenwichtiger. In de 21e minuut werd er een speler van Hontenisse neergehaald in het 16-metergebied van VVT door Quincy Poortvliet. Er werd gefloten voor een penalty. Ook nog geel voor Quincy, en meteen daarna ook geel voor Jamie Rademaker wegens commentaar. De strafschop werd foutloos genomen door aanvoerder Tom Rijk, en de 1-0 verscheen op het scorebord!

In de 30e minuut was er ook geel voor Titiano Staes, en nauwelijks 2 minuten later kreeg Saïd Bouzambou van VVT een grote kans, alleen voor de keeper van Hontenisse, maar dat leverde niets op. 4 Minuten later ontving dezelfde Saïd ook een gele kaart. In deze periode van de wedstrijd stond VVT onder hevige druk. Kans op kans voor Hontenisse. In de slotfase van de 1e helft was er nog een moment van commotie, toen Bert den Hamer en Titiano Staes elkaar in de haren vlogen.

Na het begin van de 2de helft was er een kans voor Bert den Hamer, toen hij een vlammend schot afleverde, maar dat werd jammer genoeg gekraakt. In de pauze had VVT nog gewisseld: Douwe de Kok er in, en Jasper van den Ouden er uit. Jarno Waebeke wisselde ook, geblesseerd, met een jeugdspeler van VVT, Lars Bil. Het spel was erg rommelig, maar in de 55e minuut viel de 2-0 voor Hontenisse. Uit een voorzet van een speler van de thuisclub, kopte wederom Tom Rijk de bal binnen! Hierna werd het duel feller en feller. Soms op het randje van het toelaatbare. Er volgde nog een blessurebehandeling voor Enrico van Overmeeren.

In de 71e minuut wisselde Hontenisse: HubertJan Roelans er uit, en Rob de Pooter er in. 2 Minuten later kreeg Jamie de Blok van Hontenisse een gele kaart. In de 76e minuut verliet Marc Michielsen van VVT het veld en werd vervangen door Remco van Leeuwen. In de 83e minuut wisselde ook Hontenisse nog een keer: Dennis Malcontent er uit, en Kris van Meele er in. In dezelfde minuut kreeg Douwe de Kok nog een kans, maar die leverde niets op. In de slotminuut werd Remco van Leeuwen gelanceerd. Hij ontving de bal en verraste de keeper van Hontenisse met een mooie lob: 2-1. Dit doelpunt kwam echter te laat, en enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd! Jammer, geen punten behaald.

Volgend weekend, op zondag 3 december, spelen we weer thuis, en dan tegen Roosendaal! Dan gaan we er weer tegenaan.

Voor de foto's:    http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1100&show=all

Andere uitslagen op deze zondag in de 3de klasse A: FC Bergen-Steenbergen: 0-8, Gastel SC-HVV’24: 2-0, Roosendaal-Philippine: 1-4, Breskens-Groen Wit: 0-3, Hoeven-Victoria’03: 3-1, en RBC-UVV’40: 0-3.

De stand in deze klasse is nu als volgt:

Gastel SC

UVV’40