Wedstrijdverslag VVT – Roosendaal

VV TERNEUZEN BEHAALT PRACHTIGE ZEGE!!!

Op zondag 3 december 2017 speelden we onze 9de wedstrijd van dit lopende seizoen 2017-2018. Het was een thuisduel tegen Roosendaal. Op zondag 26 november jongstleden hadden we de uitwedstrijd tegen Hontenisse verloren met 2-1. Roosendaal speelde toen thuis tegen Philippine, en verloor ruim met 1-4.

500_terneuzen_roosendaal.jpg

Beide ploegen wilden dus vandaag voor de punten gaan. In de huidige stand stond de ploeg uit Roosendaal, voorafgaand aan het duel van vandaag, op de 4de plek, met 15 punten uit 9 wedstrijden. VVT stond op de 12de plaats, met 8 punten uit 8 duels. Een overwinning zou voor onze mannen dus zeer wenselijk zijn! De scheidsrechter was dhr. W. Grinwis. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een enorm snel spel van beide kanten. De ploeg uit Roosendaal joeg snel op de bal. Na 15 minuten spelen vielen er geen echte kansen te noteren aan beide zijden.

In de 22e minuut was er een kans voor Roosendaal uit een voorzet, maar het schot werd geblokkeerd door een speler van VVT. In deze fase viel Roosendaal toch iets meer aan dan de mannen uit Terneuzen. In de 26e minuut kon Marc Verwei goed doorkomen aan de linkerkant, en het doel van Roosendaal was verlaten, maar Marc was iets te ver uitgeweken, en zijn poging werd nog voor de doellijn gekeerd door een speler van de ploeg uit Roosendaal. Onze spelers probeerden zo af en toe door de verdediging van  Roosendaal te komen, maar hun defensie stond goed en vrij hecht. 3 Minuten later kregen onze gasten een vrije trap toegewezen, maar die kans werd gemist.

In de 31e minuut moest Douwe de Kok het veld verlaten met een vervelende blessure. Hij werd vervangen door Jordi Verstraeten. 2 Minuten later kreeg Dylan Matthijssen een levensgrote kans om de 1-0 te scoren. Hij kon de bal, geheel vrijstaand diagonaal inkoppen, maar hij kopte naast! Roosendaal overheerste het spel, en er hing een doelpunt in de lucht. VVT kon toen alleen maar proberen om het spel van de tegenstander te ontregelen, en kreeg zelf maar weinig kansen. De 1e helft zat er op, en na een wel verdiende kop warme thee, verschenen de spelers weer op het veld voor het tweede bedrijf.

In de 48e minuut kreeg Kevin Jurgens van Roosendaal een gele kaart, wegens een overtreding op Enrico van Overmeeren. 6 Minuten later kreeg Douwe Nieskens een goede kans, maar hij miste. Maar enkele minuten daarna was het dezelfde Douwe, die een vrije schop van Marc Verwei goed aannam, en de bal vervolgens keihard in het doel van Roosendaal schoot!! 1-0. Iets hierna leek de 2-0 te gaan vallen, toen Jamie Rademaker op rechts werd gelanceerd. Hij stoomde richting het doel van Roosendaal, en loste een schot, dat echter in het zijnet belandde. In de 65e minuut kregen de bezoekers ook een goede kans, maar die werd, gelukkig voor ons, niet benut.

In de 75e minuut gebeurde dan, waar we al bang voor waren. Roosendaal kwam op 1-1. Jules Gort nam namens Roosendaal een vrije schop, die nog geraakt werd door Bert den Hamer, en de bal verdween ongelukkig in het doel van VVT. Even leek het er op, dat de mannen uit Roosendaal toen over VVT heen zouden gaan. Maar onze ploeg verzette zich enorm en toonde veel inzet.

In de 78e minuut een wissel aan de kant van Roosendaal: Thom van Unen er uit, en Donovan de Weert er in. VVT bleef proberen, maar de verdediging van Roosendaal stond sterk, en er leek geen doorkomen meer aan. Maar dat veranderde allemaal in de 82e minuut, toen Marc Verwei een vrije schop mocht nemen, net iets buiten de 16 meterlijn. Hij krulde de bal op een werkelijk fenomenale manier in het doel van onze tegenstander!!!! 2-1. Wat een weelde!! Toen werd het nog, met de extra tijd erbij, nog zo’n 11 minuten billen knijpen voor ons team, want Roosendaal zette nog eens flink aan. Onze mannen gaven alles, en dat werd beloond, toen de scheidsrechter na 94 minuten floot voor het einde van de wedstrijd. 3 Héle dure punten voor VVT, en gezien de inzet van iedereen vond ik het ook wel verdiend. Je ziet dat je met een geweldige werklust ver kan komen. De mannen uit Roosendaal baalden enorm, maar wij konden een feestje gaan vieren!! Een groot compliment voor de gehele ploeg en de technische staf!

Komend weekend, op zondag 10 december wacht ons een uitwedstrijd tegen de huidige koploper SC Gastel. Maar dat zien we dan wel weer!

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1106&show=all

Andere uitslagen op deze zondag in de 3de klasse A waren als volgt: Groen Wit-Hontenisse: afgelast, HVV’24-FC Bergen: 5-2, Steenbergen-Breskens: 5-2, Victoria’03-RBC: 1-0, Philippine-SC Gastel: 1-2, en UVV’40-Hoeven: 0-5.

De stand is na vandaag als volgt:

SC Gastel

Steenbergen