Volgende wedstrijd Terneuzen 1

12 AUGUSTUS Oefenwedstrijd voorbereiding seizoen 2018/19
Scheidsrechter P de Meijer

Wedstrijdverslag VVT – FC Bergen

ENORME AANVALSGOLVEN LEIDDEN NIET TOT EEN VERDIENDE WINST!!!

Op zondag 17 december 2017 speelden we ons laatste duel vóór de winterstop, in competitieverband, thuis tegen FC Bergen uit Bergen op Zoom. Deze ploeg heeft pas 1 punt behaald uit 10 wedstrijden, en staat op de laatste plaats.

600_terneuzen_fc_bergen.jpg

VVT heeft 11 punten behaald uit 9 duels, en staat op de 11de plaats in de rangschikking. Op zondag 3 december jongstleden speelde FC Bergen uit tegen HVV’24 en verloor ruim met 5-2. Wij speelden op die zondag thuis tegen Roosendaal en wonnen verdiend met 2-1. Afgelopen zondag, 10 december, waren alle duels in deze 3de klasse A afgelast, wegens het zéér slechte weer. 3 Punten behalen zou ons weer een beetje lucht geven, maar laten we vooral de tegenstander niet onderschatten. De scheidsrechter op deze zondag, 17 december, was dhr. C. A. Toorenaar en de wedstrijd begon om 14.15 uur.

VVT was vanaf het begin van dit duel énorm aanvallend ingesteld, maar echte kansen kwamen er nog niet uit voort. Vooral de beslissende eindpass ontbrak. Bij onze tegenstander speelde hetzelfde. Ook zij hadden vaak problemen met de passing.

In de 24e minuut was er een goede kans voor Douwe Nieskens, maar hij raakte de bal verkeerd. 2 Minuten later ook een kans voor Saïd Bouzambou, maar de bal ging over. Iets daarna kreeg Douwe Nieskens weer een kans, dit maal een kopbal, maar die ging naast, en 3 minuten later de derde kans voor Douwe. Ook weer een kopbal, die wel gevaarlijk was, maar jammer genoeg geen doel trof. Direct hierna kreeg de nr. 8 van FC Bergen, Tim Cornel, een reuzekans vlak voor het doel van VVT, maar zijn inzet werd gelukkig nog op de doellijn gered door Michael Cristina! Daar kwamen we even goed weg. Het was eigenlijk de beste kans voor FC Bergen, maar het zou volledig tegen het beeld van de wedstrijd zijn. Onze mannen hadden de overhand, maar echte 100% kansen vielen er niet te noteren. De eerste helft zat er op.

Na de thee was er meteen een goede kans voor Randy van Overmeeren, die de bal uit een genomen corner nog net met zijn schoen kon toucheren, maar de bal ging nét naast. Het regende kansen voor VVT, maar die ene échte zat er niet bij. In de 58e minuut kreeg Enrico van Overmeeren een gele kaart voorgetoverd van de scheidsrechter, vanwege een overtreding. FC Bergen kwam er nog maar incidenteel uit, en er volgde een wissel aan hun kant: Jeffrey Franken er uit, en Geert Verstraten er in.

Ik noteerde in de 63e minuut wéér een goede kans voor VVT, maar de bal wilde er maar niet in. Douwe Nieskens verliet het strijdtoneel, en werd vervangen door Jordi Verstraeten. De eerder ingevallen speler van FC Bergen, Geert Verstraten, liep ook tegen een gele kaart aan. Onze mannen bleven aanval op aanval proberen om de verlossende 1-0 te scoren. Je merkte aan sommige spelers dat ze wat geïrriteerder werden, naarmate de wedstrijd vorderde.

In de 72e minuut was er een vermeende handsbal van een speler van FC Bergen in het 16-metergebied, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Jordi Verstraeten gaf een goede voorzet, en Michael Cristina kopte de bal nét naast. Iets na dit moment was er een goede inzet van Saïd Bouzambou, maar de keeper van FC Bergen redde nog net met zijn vingertoppen, en de bal rolde net naast het doel. FC Bergen wisselde nog een keer. Saïd Bouzambou mocht een corner nemen, die door Enrico van Overmeeren net over werd gekopt. Het wilde gewoon niet lukken. En dan hadden we bijna meegemaakt, waar iedereen bang voor was: wij constant aanvallen, en kans op kans, en dan krijgt de tegenstander een kans, en die wordt benut! Maar dat gebeurde gelukkig niet!

Een speler van FC Bergen leverde een schot af, dat via de onderkant van de lat van het doel van VVT, weer terug in het veld belandde! Daar kwamen we even héél goed weg! In de 88e minuut nog een schot van Saïd Bouzambou, dat echter in het zijnet belandde. 1 Minuut later ook een schot van Jordi Verstraeten, dat net naast ging. In de slotminuut van deze wedstrijd kreeg Sam Eykman van FC Bergen nog geel wegens tijdrekken. Het duel zat er op, en het was typisch zo’n wedstrijd geweest, waar gewoonweg niets in wilde lukken, wat men ook probeerde. Toch zeer jammer voor VVT, dat nu achterbleef met slechts 1 punt, en op meer had gerekend!!

Op vrijdagavond 22 december aanstaande spelen we om 20.00 uur ons bekerduel, thuis tegen Philippine. Na afloop van dit duel begint de winterstop. Ik wens dan ook alvast iedereen van VVT prettige Feestdagen!!!

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1116

Andere uitslagen in deze 3de klasse A op deze dag waren: UVV’40-Roosendaal: afgelast, HVV’24-Groen Wit: 8-2, Philippine-Breskens: 9-0, RBC-Hontenisse: 8-2, Steenbergen-Hoeven: 3-4, en Victoria’03-SC Gastel: 2-1.

De stand in deze 3de klasse is na vandaag als volgt:

Hoeven

UVV’40