Volgende wedstrijd Terneuzen 1

12 AUGUSTUS Oefenwedstrijd voorbereiding seizoen 2018/19
Scheidsrechter P de Meijer

Wedstrijdverslag bekerduel VVT – Philippine

PITTIG BEKERDUEL MET VEEL INZET!!!!

Op vrijdagavond 22 december 2017, om 20.00 uur, stond het bekerduel VVT tegen Philippine op het programma. In het lopende seizoen 2017-2018 hadden de 2 ploegen al 1x in Philippine tegen elkaar gespeeld.

600_terneuzen_philippine.jpg

Dit duel werd aan het begin van de 2de helft afgelast, wegens enorme regenval. De bal rolde niet meer, en die 2de helft zal dus nog een keer uitgespeeld moeten worden. De stand was toen 0-0. Vanavond treffen beide ploegen elkaar dus voor de 2de keer, maar nu voor de bekercompetitie. De winnaar van deze wedstrijd zal uitkomen tegen de winnaar van het duel Kloetinge-Goes! De scheidsrechter op deze avond was dhr. J. Pleijte. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er flink op de bal gejaagd van beide kanten. In de 11de minuut kreeg een speler van Philippine een uitstekende kans om de 0-1 te scoren, maar zijn lob mislukte en de keeper van VVT, Jeremy Geensen kon redding brengen. Op het veld ging het er af en toe nogal ruw aan toe. Ontzettend veel slidings, die gelukkig niet tot ernstige blessures leidden.

In de 18de minuut nam Marc Verwei een mooie vrije trap, die helaas niets opleverde. Het spel golfde op en neer, maar echte kansen waren er niet te noteren. De spelers van Philippine scholden vaker op elkaar, als een pass niet aankwam, en de aanvallen van VVT liepen goed tot de 16-meterlijn. Daar hield het op. Dat was ook het geval bij Philippine. Beide teams gingen de rust in met een 0-0 stand. In de 2de helft was er in de 48e minuut een poging van Bert den Hamer, via een afstandsschot, maar helaas geen doelpunt.

4 Minuten later kreeg Enrico van Overmeeren de gele kaart getoond van scheidsrechter dhr. Pleijte wegens een flinke overtreding. En 2 minuten hierna ontving ook Douwe Nieskens een gele kaart, wegens een onhandige actie, maar om hier geel voor te geven?? In de 60e minuut verliet Jordi Verstraeten het veld en werd vervangen door Quincy Poortvliet. Het spel lag daarna een poosje stil, wegens een blessurebehandeling voor Marc Verwei.

In de 66e minuut mocht Philippine een corner nemen. De speler die de corner nam, speelde de bal naar de aanvoerder van  Philippine Yannick van Hijfte, die de bal met een krul richting het doel van VVT stuurde. Jeremy Geensen schatte deze inzet niet zo goed in, en de bal verdween in de bovenhoek! 0-1 voor Philippine.

In de 74e minuut zagen we eindelijk weer eens een afstandspoging. Ditmaal van Jamie Rademaker, maar die leverde niets op. De mannen van VVT kwamen in deze fase moeilijk tot een goede aanval. vv Philippine vond deze ontwikkeling wel goed, en dacht al aan het eindsignaal. Bert den Hamer werd nog gewisseld, en in de 83e minuut liep ook Jamie Rademaker tegen een gele kaart aan, wegens een overtreding. Verder gebeurde er nog weinig.

De wedstrijd zat er op, en Philippine mag nu in de volgende ronde aantreden in een uitwedstrijd tegen Goes, dat won van Kloetinge. De wedstrijd van vandaag was een duel met weinig echte kansen. Bij VVT waren Saïd Bouzambou, en Michael Cristina afwezig, en verder waren Douwe de Kok, en Jarno Waebeke nog geblesseerd. Toch behoorlijke aderlatingen voor het team. Wij kunnen ons nu geheel op de lopende competitie richten, en die begint weer op zondag 28 januari 2018 met een uitwedstrijd tegen Breskens. Alweer een streekderby!! Ik wens iedereen Prettige Feestdagen en een goed en gezond 2018!!

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1118

Heineken TMS Van der Poel Terneuzen