Volgende wedstrijd Terneuzen 1

Sponsor wedstrijdbal VVT 1: Engie Zuid - Marianne Chapelier

Wedstrijdverslag vv Breskens – vv Terneuzen

KAARTENFESTIJN IN EEN MATIG DUEL!! 10X GEEL EN 1X ROOD

Op zondag 28 januari 2018 stond de wedstrijd vv Breskens tegen vv Terneuzen op het programma. vv Breskens speelt dit seizoen weer in de 3de klasse A van het zondagvoetbal. Op zondag 17 december 2017 speelde vv Breskens de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop, uit tegen vv Philippine, en verloor zeer ruim met maar liefst 9-0!!

600_breskens_terneuzen.jpg

Onze mannen speelden toen thuis tegen FC Bergen, en dat was zo’n wedstrijd waarin wij de bal maar niet achter de keeper van FC Bergen kregen. Het werd uiteindelijk een teleurstellend gelijkspel: 0-0. In de huidige stand staat vv Breskens op de 13de plaats, met 9 punten uit 11 duels. vv Terneuzen bivakkeert op de 10de plek, met 12 punten uit slechts 10 wedstrijden. vv Breskens speelde tot nu toe 5 thuiswedstrijden: 2x winst, 2x verlies, en 1x gelijk. Winst van vv Terneuzen zou zeer welkom zijn, vóóral voor de stand! De scheidsrechter op deze zondag 28 januari 2018 was dhr. W. Broekhoven. Het veld zag er voor aanvang van de wedstrijd slecht uit. Dat kwam ook tot uiting in het gehele verloop van dit duel.

In de 4de minuut kreeg Enrico van Overmeeren al een gele kaart van dhr. Broekhoven, wegens een overtreding. Dat was dus al erg snel. Een flinke waarschuwing was misschien ook gepast. 6 Minuten later redde onze keeper Jeremy Geensen bekwaam, toen een speler van vv Breskens alleen op hem afkwam. Iets later was er de tweede gele kaart van de wedstrijd, toen Thomas Kodde van vv Breskens een overtreding beging. Nauwelijks 2 minuten hierna werd Enrico van Overmeeren behoorlijk neergehaald door een speler van vv Breskens. Hij riep toen iets tegen die speler van vv Breskens, en kreeg prompt zijn tweede gele kaart, dus rood. Einde bericht voor Enrico, en hij kon vertrekken! Niet zo slim, want nu moesten de mannen uit Terneuzen verder met 10 tegen 11. Rond deze periode van de wedstrijd was het spel soms niet om aan te zien.

In de 26e minuut verrichtte Jeremy Geensen wéér een goede redding, en de 0-0 bleef op het bord staan. Maar 3 Minuten hierna stond het wel 1-0 voor vv Breskens, toen Jan Meijaard namens vv Breskens de bal in het doel van vv Terneuzen liet belanden uit een rebound. Tot overmaat van ramp moest ook nog Bert den Hamer gewisseld worden, wegens een hamstring blessure. Hij werd vervangen door Marthijn van Ham.

In de 31e minuut viel er nog een kans te noteren voor Saïd Bouzambou namens vv Terneuzen, maar zijn inzet ging naast. In diezelfde minuut ook nog een poging van Douwe de Kok, maar hij zag zijn inzet door de keeper van vv Breskens verwerkt worden tot een corner. In de 39e minuut een gele kaart voor Marc Verwei wegens praten tegen de scheidsrechter. Wel erg gemakkelijk gegeven!

In de 43e minuut kon Randy van Overmeeren op rechts goed doorkomen, en hij stoomde richting het doel van vv Breskens. Hij had de 1-1 op zijn schoen, maar de inzet verdween voor het doel. Vlak voor het rustsignaal kreeg Soufian Dooms van vv Breskens een grote kans, maar zijn inzet van dichtbij miste kracht. In de 46e minuut schoot diezelfde Soufian op het doel van vv Terneuzen, en de bal spatte uiteen óp de lat. Daar kwamen we echt goed weg!

Na de rust was er weer een gele kaart, deze keer voor Quincy Poortvliet. Iets hierna was het bijna 1-1, maar de keeper van vv Breskens, Thijs van Houte, redde de situatie, maar raakte wel geblesseerd en moest behandeld worden. Het veld werd steeds slechter, en dat kon je ook merken aan het vertoonde spel. Het was niet best. In het veld was totaal niets te merken, dat de ploeg uit Terneuzen maar met 10 man stond. vv Terneuzen had ook vaker het overwicht, maar wist dit nog niet uit te drukken in de score.

In de 70e minuut een wissel aan de kant van vv Breskens: Jelle de Vreeze er uit, en Joris Corijn er in. 3 Minuten hierna moest ook de keeper van vv Breskens het veld verlaten, en werd vervangen door Pieter Huigh. Vlak na deze wissel sloeg de ploeg uit Terneuzen toe. Saïd Bouzambou draaide zich in het 16-metergebied goed vrij en haalde met uiterste precisie uit: 1-1. In de 82e minuut wederom een wissel aan de kant van vv Breskens: Soufian Dooms er uit, en Veron Schram er in. 1 Minuut later kon Marc Verwei vanaf links alleen doorlopen. Hij gaf de bal goed voor, maar er was niemand meegelopen! Douwe de Kok liep ook tegen een gele kaart aan. Marc Verwei kwam weer goed door op links, maar de keeper van vv Breskens redde zijn ploeg
voor een achterstand.

In de 88e minuut nog een schot van Marthijn van Ham, maar dat ging nét naast. vv Terneuzen had allang op voorsprong kunnen staan, maar het gebeurde niet. In de 90e minuut wéér een gele kaart, en deze keer was Saïd het slachtoffer. Daarna een opstootje in de verdediging van vv Terneuzen. Eén speler van vv Breskens kreeg een gele kaart en volgens mij ook geel voor Randy van Overmeeren. De ploeg uit Terneuzen kreeg nog één kans op de overwinning toen werkelijk in de slotminuut een voorzet werd gegeven, waar Quincy Poortvliet nét niet bij kon!

De wedstrijd was voorbij, en na het eindsignaal kreeg nog een speler van vv Terneuzen een gele kaart, waarschijnlijk wegens een opmerking richting de leiding. Wie het was, heb ik niet kunnen zien. Het was een slechte wedstrijd met een kaartenfestijn, zoals ik het allang niet meer heb meegemaakt! Volgend weekend thuis tegen HVV’24. Wéér een streekderby. Hopelijk dan wat aantrekkelijker dan vandaag!

Voor de foto´s van deze wedstrijd:  http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1145

Andere uitslagen in deze 3de klasse A waren op deze zondag als volgt: FC Bergen-Victoria’03: 0-6, SC Gastel-UVV’40: 2-1, Roosendaal-RBC: 1-0, HVV’24-Steenbergen: 1-2, Groen Wit-Philippine: 1-2, en Hontenisse-Hoeven: 3-0.

De stand is na vandaag als volgt:

SC Gastel

Steenbergen