Volgende wedstrijd Terneuzen 1

27 MEI 2018 Competitiewedstrijd; aanvang 14:30 uur
Sponsor wedstrijdbal VVT 1: Engie Zuid - Marianne Chapelier

Wedstrijdverslag vv Terneuzen – HVV’24

WEDSTRIJD MET 2 TÓTAAL VERSCHILLENDE HELFTEN!

Op zondag 4 februari 2018 speelde onze 1e selectie wederom een streekderby. Deze keer was het een thuisduel tegen HVV’24 uit Hulst. Streekderby’s zijn altijd aparte wedstrijden, met veel inzet en passie. Niemand wilt verliezen. Op zondag 24 september 2017 speelden beide ploegen tegen elkaar in Hulst. Het was de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen 2017-2018. HVV’24 won toen ruim met 4-0. We hadden dus iets recht te zetten.

600_terneuzen_hvv.jpg

HVV’24 bezette de 5de plek in de rangschikking, vóór aanvang van deze wedstrijd, met 19 punten uit 12 duels. vv Terneuzen bezette de 9de plek, met 13 punten uit slechts 11 duels. Het kon wel eens een pittige wedstrijd worden. vv Terneuzen miste 3 vaste spelers: Saïd Bouzambou en Enrico van Overmeeren vanwege een schorsing en Bert den Hamer was nog geblesseerd. Scheidsrechter op deze zondag 4 februari 2018 was dhr. L. Uitterhoeve.

In de 4de minuut viel er een vlammend schot van Inid Preganlija te noteren, maar dat werd geblokt door de aanvoerder van HVV’24, Niels Breijaert, die even tijd nodig had om te herstellen. Het was een op- en neergaand duel, waarin beide ploegen hun spitsen niet echt wisten te bereiken. In de 13de minuut was het raak voor vv Terneuzen. Marc Verwei kwam goed door op links, en schuift de bal hard langs de keeper van HVV’24, Sjoerd de Graaf: 1-0.

In de 14de minuut verrichtte onze keeper Jeremy Geensen een goede redding op een inzet van Bowy v.d. Bergen van HVV’24. Het team van vv Terneuzen zat er overal lekker kort op. In de 22e minuut kreeg Marnicq de Regt van HVV’24 geel wegens een overtreding op Marc Verwei. Bij onze ploeg was Jarno Waebeke een waar rustpunt op het middenveld, en hij strooide met veel goede passes. In de 30e minuut was er een hard schot van Joshua Geertsen van HVV’24 op het doel van vv Terneuzen, maar die inzet ging net naast. Kort hierna verliet diezelfde Joshua het veld en werd vervangen door Jeroen Maas. De ploeg uit Hulst begon aan te dringen, maar vond geen echte opening. Het spel werd iets grimmiger en sommige spelers van HVV’24 raakten wat geïrriteerd.

In de 41e minuut werd Jamie Rademaker goed vrijgezet en hij kon door, richting het doel van HVV’24. Was het buitenspel of niet? De scheidsrechter liet doorspelen, en Jamie mikte goed en verschalkte de keeper van HVV’24: 2-0. De 1e helft zat er op. Na de thee zagen we een heel ander team uit Hulst. In de 50e minuut was er verwarring in de verdediging van vv Terneuzen, en de bal belandde voor de voeten van Niels Breijaert van HVV’24, en die aarzelde niet en schoof de 2-1 binnen. Niet lang hierna een wissel aan de kant van de thuisclub: Douwe Nieskens er uit, en Jordi Verstraeten er in. Nauwelijks 1 minuut later was het bijna 2-2, door weer een moment van verwarring in de laatste lijn van vv Terneuzen. De ploeg uit Hulst zette een tandje bij, en begon meer en meer aan te vallen.

In de 56e minuut kreeg Joost Boogaert een niet te missen kans, toen hij oog in oog stond met de keeper van vv Terneuzen, Jeremy Geensen, maar hij schoot de bal hoog over. Daar kwam de ploeg uit Terneuzen goed weg. Eén minuut hierna een kans aan de andere kant voor Inid Preganlija, maar hij wachtte te lang. De Hulstenaren bleven enorm fanatiek aanvallen, en vv Terneuzen had het even niet meer. De passing bij de ploeg uit Terneuzen verliep niet meer zoals in de 1e helft. In de 63e minuut een wissel aan de kant van HVV’24: Marnicq de Regt er uit, en Rick Everaard er in. 2 Minuten later sloeg het noodlot toe bij vv Terneuzen. Onze keeper Jeremy wilde de bal wegwerken met zijn voeten, maar hij liet zich de bal ontfutselen door Omar Benkourdel, die daarna de bal op zijn gemak in het lege doel deponeerde: 2-2. Wat een teleurstelling!

In de 66e minuut een gele kaart voor Jamie Rademaker. HVV’24 had de wedstrijd stevig in handen en bleef maar aandringen. Enkele minuten later werd een voorzet van Marc Verwei bijna door Jozué Weever in het eigen doel gelopen! In de 68e minuut lag ineens Jordi Verstraeten geblesseerd op het veld, en het zag er meteen ernstig uit. Er volgde een lange behandeling, maar tenslotte werd hij per brancard van het veld gedragen. Er werd nog een ambulance gebeld, maar de medewerkers van de ambulance hoefden hem gelukkig niet mee te nemen naar het ziekenhuis. Hij had schijnbaar een arm of ellenboog tegen zijn slaap gekregen zonder opzet. Hij werd vervangen door Jasper van den Ouden. Kort hierna kreeg Jozué Weever van HVV’24 de rode kaart, wegens een flinke overtreding op Jasper van den Ouden, en kon hij het veld verlaten.

vv Terneuzen kon geen echte vuist meer maken en tot overmaat van ramp kreeg Jamie Rademaker zijn tweede gele kaart, dus rood, omdat hij een bal hard naar een tegenstander gooide. In de eindfase viel er nog een hard schot te noteren van een speler van HVV’24, dat echter geen doel trof. De wedstrijd zat er op. Eindstand: 2-2. Wat een verschil tussen de 1e en de 2de helft!! Onze mannen zaten dichtbij 3 punten, maar daar dacht HVV’24 duidelijk anders over.

Voor de foto´s van deze wedstrijd:  http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1157

Andere uitslagen in deze 3de klasse A op deze zondag waren als volgt: Philippine-Steenbergen: afgelast, Hoeven-Roosendaal: 1-0, Hontenisse-Breskens: 2-1, RBC-Gastel SC: 2-1, UVV’40-FC Bergen: 1-0, en Victoria’03-Groen Wit: 1-0.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Hoeven

Steenbergen