Volgende wedstrijd Terneuzen 1

12 AUGUSTUS Oefenwedstrijd voorbereiding seizoen 2018/19
Scheidsrechter P de Meijer

Wedstrijdverslag VVT – Victoria’03

VV TERNEUZEN LAAT ZEGE ONTGLIPPEN!!

Op zondag 11 maart speelde onze 1e selectie een thuiswedstrijd tegen Victoria’03 uit Oudenbosch. Afgelopen weekend hadden wij op zaterdagavond 3 maart thuis moeten spelen tegen Philippine, maar in dat weekend was alle voetbal afgelast.

600_vvt_victoria.png

Eerder in dit seizoen hadden we al de uitwedstrijd gespeeld tegen de mannen uit Oudenbosch en toen nipt met 2-1 verloren. We hadden dus nog iets goed te maken met deze ploeg. Victoria’03 speelde zijn laatste wedstrijd op zondag 25 februari 2018, uit tegen Philippine en wonnen met 0-2. Wij speelden op diezelfde zondag uit tegen Steenbergen, de eindstand was toen 1-1. In de ranglijst staat  Victoria’03 gedeeld op de 1e plaats, samen met SC Gastel en Hoeven. Hoeven heeft alleen 1 wedstrijd minder gespeeld. Wij staan voorafgaand aan deze wedstrijd op de 9de plek, met 18 punten uit 14 wedstrijden. De scheidsrechter was dhr. A. F. Bruggeman. Aan de kant van VVT was Saïd Bouzambou niet aanwezig, vanwege een verblijf in het buitenland wegens zaalvoetbalverplichtingen. Verder waren Enrico van Overmeeren en Quincy Poortvliet geblesseerd.

Vanaf het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 9de minuut viel er een flinke overtreding op Douwe de Kok te noteren. Hij kon gelukkig verder spelen. De onderlinge duels waren toch aardig fel. In de 18de minuut een hard schot van Marc Verwei, maar de keeper van Victoria’03 redde. In de 26e minuut nog een goede kans voor VVT uit een genomen corner, maar de bal ging naast het doel. 10 Minuten hierna kreeg Inid Preganlija een goede kans toen hij vanaf rechts op de keeper van Victoria’03 kon afstormen. Maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit en zijn schot strandde dan ook op Niels van Sundert, de keeper van onze tegenstander.

In de 40e minuut nog een kopbal van Douwe Nieskens, maar die ging naast. In de extra tijd van de 1e helft sloeg Victoria’03 genadeloos toe: na een voorzet van achteruit de verdediging van Victoria’03 was Jamie Rademaker zijn tegenstander kwijt, en die tegenstander, Oguzhan Kazanci, kon op het doel van VVT afgaan, hij faalde niet: 0-1. Bijzonder ongelukkig, zo nét voor de rust.

Na de thee kregen in de 50e minuut Jamie Rademaker namens VVT en Anis Ouaddaf namens Victoria’03 een gele kaart wegens een opstootje aan de kant van het veld. In de 56e minuut verstuurde Randy van Overmeeren een goede pass op Inid Preganlija, maar die nam de bal niet goed aan. In de 60e minuut was het dan juichen geblazen voor VVT, toen Douwe de Kok goed werd aangespeeld in het 16-metergebied, wegdraaide en de 1-1 binnenschoot.

Nauwelijks 2 minuten later was er aan de andere kant een schitterende redding van Jeremy Geensen. Hij belette een speler van Victoria’03, die alleen op hem afkwam, om tot scoren te komen. In diezelfde minuut belandde een bal van Douwe de Kok op de lat van onze tegenstander, die daarmee heel goed wegkwamen. Weer 1 minuut hierna klonk er weer gejuich van de tribune: uit een goede voorzet scoorde Douwe Nieskens met zijn voet de 2-1!

Na enkele minuten verrichtte Jeremy Geensen wederom een goede redding en hield zo de voorsprong vast. In de 66e minuut kreeg Marc Verwei een gele kaart, wegens het vasthouden van een tegenstander. Niet lang hierna verliet Marc Verwei het veld en werd vervangen door Jasper van den Ouden. In de 81e minuut een afstandsschot van de kant van Victoria’03, maar dat ging naast. Iets later sloeg het noodlot toe: Victoria’03 kreeg een penalty toebedeeld. Randy van Overmeeren zou een tegenstander binnen het 16-metergebied hebben neergehaald, maar of dat werkelijk een penalty was? Ik heb mijn twijfels hierbij. Randy kreeg ook nog geel voor zijn actie, en Ricardo de Wit voltrok het vonnis: 2-2.

Daarna werd VVT toch nog zenuwachtig en dat uitte zich in veel foute passes. Randy van Overmeeren moest nog handelend optreden tegen een doorgebroken speler van Victoria’03, maar dat leverde hem gelukkig geen tweede gele kaart op! De wedstrijd zat er op. Jammer, want de 3 punten hadden er zeker ingezeten.

Komend weekend, op zondag 18 maart 2018, spelen we uit tegen Hoeven, ook één van de koplopers. De thuiswedstrijd was destijds geëindigd in 2-2.

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1169

Andere uitslagen in deze 3de klasse A van vandaag waren als volgt:

Bergen-Roosendaal: 3-5, HVV’24-RBC: 2-2, Breskens-SC Gastel: 1-4, Steenbergen-Hontenisse: 4-1, Groen Wit-Hoeven: 3-3, Philippine-UVV’40: 2-1.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

SC Gastel

Steenbergen