Wedstrijdverslag Groen Wit – VVT

Op zondag 8 april speelde onze 1e selectie een uitduel tegen Groen Wit uit Breda. Eerder in dit lopende seizoen hadden we elkaar al ontmoet in Terneuzen en werd het 1-1. vv Groen Wit staat momenteel op de 11de plaats in de rangschikking, met 19 punten uit 16 duels.

600_groen_wit_vvt.jpgWij staan op de 8e plek, met 22 punten uit 17 wedstrijden. Groen Wit speelde op 1 april 2018 hun laatste duel, uit tegen SC Gastel, en verloor nipt met 4-3. Wij speelden op die zondag uit tegen RBC en verloren met 2-1. Wij moesten vandaag punten proberen te verzamelen, want we stonden nog steeds niet veilig. Scheidsrechter was dhr. P. de Vos.

Na aanvang van de wedstrijd waren beide partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het veld was in een slechte staat, met vele kale plekken! Randy van Overmeeren was afwezig wegens een blessure. In de 10de minuut loste Bert den Hamer een schot, maar dat ging naast. 3 Minuten later kreeg ook Jonathan van Haperen van Groen Wit een kans, maar hij schoot de bal wild over het doel van VVT. In de 16de minuut kreeg ook Douwe Nieskens van VVT een kans, maar zijn kopbal ging eveneens naast.

In de 19de minuut kreeg een aanvaller van Groen Wit een reuzenkans, toen hij de bal over de keeper van VVT wilde tillen, maar dat mislukte. 5 Minuten hierna was er een lange blessurebehandeling voor Quincy Poortvliet. Hij kon wel doorspelen. VVT had toch iets meer de overhand, dat leverde geen echte kansen op. In de 36e minuut ook een lange blessurebehandeling voor Bert den Hamer. Toen volgde een periode van aandringen van de kant van Groen Wit. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Meteen na de thee was het Achmed Zerouali van Groen Wit, die in de 47e minuut de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Hij kon van rechts richting het doel van VVT stormen, en de bal binnen schuiven. Direct hierna een wissel aan de kant van Groen Wit: Mehmet Cakal er uit, en Said Meydubi er in. Inid Preganlija kon in de 54e minuut op snelheid de verdediging van Groen Wit er uit lopen, en de 1-1 scoren op een pass van Marc Verwei.

Rond de 60e minuut drong de ploeg uit Terneuzen enorm aan. Enrico van Overmeeren liep tegen geel aan, wegens een overtreding op een speler van Groen Wit. Inid Preganlija toonde zich vandaag weer zeer actief in het spelverloop. Hij is enorm snel. In de 70e minuut verliet Jarno Waebeke het veld, en werd vervangen door Jeremie Noa. 5 Minuten hierna verliet ook Michael Cristina het veld en werd vervangen door Marc Michielsen.

In de 77e minuut was het raak voor VVT: Douwe de Kok loste een schot, dat doel trof. De keeper van Groen Wit had deze bal eigenlijk moeten hebben, maar het veld was hard en hobbelig: 1-2!! Weer een wissel aan de kant van Groen Wit: Luciano Lenz er uit, en Yasin Erbas er in. Het werd nog bijna 2-2 in de 85e minuut, maar de inzet van een speler van Groen Wit ging net naast. Je moet ook wel eens geluk hebben! De slotfase was nog spannend, en VVT wisselde nog een keer: Jamie Rademaker er uit, en Dion Schoonakker er in. Niet lang hierna floot scheidsrechter de Vos voor het eindsignaal!

3 Dure punten erbij voor de VVT! Het duel was geen al te beste vertoning geweest, maar daar heeft de toestand van het veld ook veel mee te maken gehad! Maar wie maalde daar na afloop nog om? We hadden gewonnen, en dat was het allerbelangrijkste! Op donderdag 12 april aanstaande spelen we ’s avonds om 19.30 uur in Philippine de tweede helft in zijn geheel uit, die op zaterdagavond 7 oktober 2017 was afgelast, wegens hevige regenval.

Voor de foto's van deze wedstrijd: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1173

Andere uitslagen in deze 3de klasse A van vandaag waren als volgt: FC Bergen-RBC: 1-1, Gastel SC-Hoeven: 0-0, Roosendaal-Hontenisse: 1-1, HVV’24-Philippine: 0-3, Breskens-UVV’40: 0-1, en Steenbergen-Victoria’03: 2-2.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Gastel SC

Hontenisse