Volgende wedstrijd Terneuzen 1

Scheidsrechter P de Meijer

Wedstrijdverslag 2de helft Philippine- VVT

MANNEN UIT TERNEUZEN HOUDEN STAND

300_philippine_terneuzen.jpgOp donderdagavond 12 april 2018 werd de 2de helft gespeeld van het duel Philippine tegen VVT. Deze 2de helft van deze wedstrijd kon op zaterdag 7 oktober 2017 niet meer gespeeld worden, wegens een onbespeelbaar veld. Het had toen in de rust zo gehoosd, dat de bal niet meer rolde op het veld! De wedstrijd werd afgelast, en die 2de helft zou op een later tijdstip plaatsvinden. Die datum werd dus donderdagavond 12 april 2018 om 19.30 uur.

Er was Philippine veel aan gelegen om deze wedstrijd te winnen, gezien hun kansen op een eventueel kampioenschap. VVT verscheen toch in een aangepaste opstelling voor deze wedstrijd. Bert den Hamer, en Quincy Poortvliet waren afwezig wegens werk, en Randy Overmeeren was nog geblesseerd. Dit was bijna de gehele defensie! Jarno Waebeke fungeerde nu vaak als laatste man, en hij deed dat uitstekend, in samenwerking met Enrico van Overmeeren. Verder heb ik enkele nieuwe jeugdspelers gezien bij VVT die goed in de selectie passen. Het waren 2 jongens uit de A’s en 1 B-speler. Hier kunnen we nog veel plezier aan gaan beleven. De scheidsrechter was dhr. Toorenaar.

In de 47e minuut was er een goede kopkans voor vv Philippine, maar 3 spelers van de thuisploeg hinderden elkaar, en zo ging deze kans verloren. Philippine begon enorm aanvallend aan dit duel, en de ene aanval volgde de andere op. Jarno Waebeke was een punt van rust aan de kant van de VVT. Maar na iedere aanval van de ploeg uit Philippine volgde er een tegenaanval van VVT. De aanvallen van onze mannen waren vaker snel en oogden ook gevaarlijk, maar de allesbeslissende eindpass bleef uit. Philippine schuwde het fysieke niet, en vaker waren de vrije trappen dan ook voor de ploeg uit Terneuzen. Een aanvaller van Philippine kreeg een gele kaart wegens herhaaldelijk opmerkingen maken. De scheidsrechter zat er overal erg kort op. De ploeg uit Philippine begon het te zoeken in vertwijfelde afstandsschoten, die allemaal niets opleverden.

Ze begonnen ook vaker op elkaar te schelden, en dat is nooit een goed teken. Inid Preganlija kreeg enkele kansen, maar daar kwam niets uit voort. In de 85e minuut verrichtte onze keeper Jeremy Geensen nog een wereldredding en voorkwam zo de 1-0! Steven Visser van Philippine kreeg ook nog een gele kaart, wegens een flinke overtreding op Inid Preganlija. Hij kwam hier goed mee weg, want het was een gele kaart, met een flink rood randje! De wedstrijd zat er op! VVT wéér een punt erbij, en voor Philippine voelde het als een verlies. 2 Punten kwijt in hun jacht op een eventueel kampioenschap.

Wij spelen zondag aanstaande 15 april thuis tegen vv Breskens, alweer een streekderby. Beste mannen van het 1e team. Jullie krijgen van mij vandaag een groot compliment, voor jullie geweldige inzet, en voor het belangrijke punt dat jullie samen hebben binnengesleept!!

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1175

Er was vandaag nog een inhaalduel, dat nog uitgespeeld moest worden: Groen Wit-RBC: 5-2.

De stand in deze 3de klasse is na vanavond als volgt:

Gastel SC

Hontenisse