Volgende wedstrijd Terneuzen 1

Sponsor wedstrijdbal VVT 1: In Zaken - Barry, Erik & Hans
Wedstrijdsponsor: Olaf Rammeloo

Wedstrijdverslag VVT – Breskens

VVT VERPLETTERT VV BRESKENS!!

Op zondag 15 april werd er op het kunstgrasveld van VVT de streekderby gespeeld tegen Breskens. De wedstrijd, eerder in dit seizoen in Breskens, was geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

400_vvt_breskens.jpgBreskens had hun laatste wedstrijd gespeeld op zondag 8 april, thuis tegen UVV’40, en verloren met 0-1. Onze mannen hadden hun laatste duel gespeeld op donderdag 12 april, uit tegen Philippine. Deze wedstrijd betrof alleen de 2de helft, die nog ingehaald moest worden, na eerder te zijn afgelast. Het duel eindigde in 0-0. Op de ranglijst staat Breskens er niet zo goed voor. Ze bezetten de 13de plek, met 14 punten uit 18 duels. VVT staat er beter voor. Ze staan op de 7de plek, met 26 punten uit 19 wedstrijden. De scheidsrechter op deze middag was dhr. M. van de Brink.

VVT begon enorm aanvallend aan deze wedstrijd. Maar toch was het de ploeg uit Breskens, die op deze middag de score opende. In de 8e minuut zette Soufian Dooms een aanval op, die afgerond werd door Joey Walhout: 0-1. In de 11de minuut reageerde Soufian Dooms van Breskens enorm overdreven op een overtreding van Bert den Hamer op Joris Corijn van Breskens. Totaal onnodig.

In de 14de minuut was er een voorzet van Jamie Rademaker, die door Douwe Nieskens van VVT werd binnen gewerkt. Hij reageerde hierbij enorm attent. De schade was dus weer snel hersteld. De wedstrijd kenmerkte zich door zijn snelle verloop. In de 19de minuut gaf Marc Verwei een goede voorzet, die door Douwe Nieskens werd afgerond: 2-1. Onze mannen bleven het team uit Breskens afjagen. Even hierna scoorde een speler van vv Breskens een eigen goal, maar dat doelpunt werd afgekeurd, omdat een speler van VVT buitenspel stond volgens de scheidsrechter.

In de 23e minuut was er een doorbraak van Marc Verwei, die alleen op de keeper van Breskens kon afstormen. Hij passeerde hem foutloos: 3-1. 2 Minuten hierna stond al bijna de 4-1 op het scorebord, toen Douwe Nieskens werkelijk een teen tekort kwam om te scoren. VVT had de wedstrijd geheel in z’n grip. De inzet van alle spelers, zonder uitzondering, was 100%!! Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen werd ook steeds duidelijker. In de 37e minuut nam Bert den Hamer een vrije trap. Hij schoot de bal keihard in, maar die werd nog gered door de keeper van Breskens, Thijs van Houte. 1 Minuut later stond de 4-1 op het scorebord, toen Marc Verwei via een afstandsschot de 4de goal voor de ploeg uit Terneuzen verzorgde. Bert den Hamer voelde zich helemaal in zijn element. Hij strooide met de één na de andere prachtige pass!! VVT hield het hoge tempo goed vol, en gaf de tegenstander nauwelijks kansen. Maar toch zorgde Joey Walhout voor de 2de goal van Breskens. Dat gebeurde 1 minuut voor het rustsignaal.

Na de thee was er meteen in de 48e minuut een uitbraak van VVT, waarbij Douwe Nieskens hard inschoot, maar de keeper van Breskens redding bracht. Weer 2 minuten later was het wel raak voor VVT, toen Inid Preganlija mooi werd vrijgespeeld en alleen op de keeper van Breskens kon afgaan: 5-2. VVT bleef daarna heel opportunistisch spelen en gaf de tegenstander nauwelijks kansen. In de 56e minuut liet Jeremy Geensen ook zien dat hij een uitstekende keeper is. Hij verrichtte toen een goede safe op een inzet van een speler van Breskens. Bij iedere poging van de ploeg uit Breskens zat VVT er bovenop!!

In de 59e minuut was er werkelijk een aanslag op de benen van Inid Preganlija, maar de speler die dat deed, kreeg slechts geel!! Het was geel met een dieprood randje. Breskens wisselde: Soufian Dooms er uit, en Jelle de Vreeze er in. Niet lang hierna scoorde Bert den Hamer de 6-2, na een geweldige blunder in de verdediging van Breskens. De spelers van deze club hadden het in principe allang opgegeven. Er volgde nog een wissel bij Breskens. In de 75e minuut werd het zelfs nog 7-2, na een goede kopbal van Douwe Nieskens! Bij VVT was Marc Michielsen nog in het veld gekomen, en niet veel later mocht ook Jeremie Noa zijn opwachting maken bij VVT. Direct hierna scoorde Marc Verwei nog de 8-2, en vijf minuten later zette Douwe Nieskens het slotakkoord: 9-2! Een monsterscore!!

De 10 werd jammer genoeg niet meer gehaald. Dat werd de mannen uit Breskens nog bespaard. Het was al erg genoeg. Maikel Cornelis mocht ook nog invallen voor Marc Verwei. Hierna kregen Bert den Hamer en ook nog Quincy Poortvliet een gele kaart: Bert voor een overtreding en Quincy vanwege opmerkingen aan de leiding. Breskens wisselde ook nog een keer in de 84e minuut. De wedstrijd zat er op, en de mannen uit Breskens konden hun wonden likken!! De grootste overwinning voor VVT sinds tijden! Ik heb er in ieder geval van genoten. En weer 3 punten erbij!! Komend weekend, op zondag 22 april, gaan we op bezoek bij Roosendaal. Ik wens de ploeg en de technische staf nu al veel succes!! Op de ranglijst zijn we ook alweer een plek gestegen.

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1178

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Steenbergen-HVV’24: 1-2, Victoria’03-FC Bergen: 5-1, Philippine-Groen Wit: 6-1, Hoeven-Hontenisse: 3-1, UVV’40-Gastel SC: 1-0, en RBC-Roosendaal: 3-0.

De stand in deze 3de klasse A is na vandaag als volgt:

Hoeven

UVV’40