Wedstrijdverslag VVT – Philippine

VVT VECHT VOOR PUNT EN WORDT BELOOND!

Op zondag 6 mei 2018 was er de ontmoeting tussen VVT en Philippine in Terneuzen. Beide ploegen hadden elkaar al ontmoet voor de competitie in Philippine, en toen werd het uiteindelijk 0-0.

400_terneuzen_philippine.jpg

Ook voor het bekertoernooi hadden beide ploegen al tegen elkaar gespeeld in Terneuzen en toen had Philippine gewonnen. Beide ploegen speelden vandaag, op zondag 6 mei, hun 22e duel in deze competitie. Philippine stond voorafgaand aan het duel van vandaag op de 3de plaats in de rangschikking en VVT op de 7de plaats. Deze derby’s zijn meestal erg fanatieke duels. Niemand wilt verliezen. De scheidsrechter vandaag was dhr. P. de Lang.

VVT begon toch enigszins gehandicapt aan deze wedstrijd: Saïd Bouzambou was nog steeds afwezig, Inid Preganlija was afwezig, Jarno Waebeke geblesseerd, en Michael Cristina geblesseerd. Een hele waslijst. De 1e helft was nog geen 6 minuten oud, of de 0-1 stond al op het bord. Robin Praet van Philippine scoorde na een voorzet beheerst de openingstreffer! 9 Minuten later een gevaarlijk schot van een speler van Philippine. En in de 20e minuut wederom een kans voor de ploeg uit Philippine, maar onze keeper Jeremy redde bekwaam. VVT miste duidelijk aanvalskracht.

Rond de 30e minuut werd er een pauze ingelast voor de spelers om te drinken. De temperatuur was behoorlijk hoog. In de 33e minuut liep Enrico van Overmeeren tegen een gele kaart aan wegens een overtreding. 4 Minuten hierna een poging van Jordi Verstraeten, maar die leverde jammer genoeg niets op. Net hierna nog een schot van de kant van Philippine, maar dat ging gelukkig naast. In de 39e minuut was het dan raak voor VVT. Jamie Rademaker gaf een goede voorzet, die in 2de instantie keihard werd binnen gewerkt door Douwe Nieskens!: 1-1. Zijn teamgenoot Douwe de Kok liep tegen geel aan, wegens een overtreding.

In de 42e minuut werd VVT een goede kans ontnomen, toen de grensrechter van Philippine ten onrechte voor buitenspel vlagde. De wedstrijd kenmerkte zich door het snelle tempo. Na de thee begon de strijd rustig, maar Philippine bevond zich toch vaak op de helft van de ploeg uit Terneuzen. In de 60e minuut raakte Jordi Verstraeten namens VVT de bal verkeerd, kort bij het doel van Philippine. Jammer, maar het was niet anders. Rond de 64e minuut was er weer even tijd ingeruimd voor een drinkpauze. 3 Minuten later kreeg een speler van Philippine een 100% kans om te scoren, maar onze keeper Jeremy redde wederom op een formidabele manier.

Rond de 70e minuut een wissel aan beide kanten: bij Philippine verliet Jasper van Asten het veld en werd vervangen door Colin v.d. Hout, en bij VVT verliet Jordi Verstraeten het veld en werd vervangen door Jelmer Zeegers. In de 75e minuut viel er bijna een kopdoelpunt van Philippine te noteren, toen Marik Waterman een poging waagde. De ploeg uit Philippine bleef toch gevaarlijk, maar vond ook niet makkelijk de openingen. Mustafa Yilmaz schoot nog eens namens Philippine op het doel van VVT, maar die bal ging hoog over. Marc Verwei ging neer in het 16-metergebied van Philippine, maar de bal ging niet op de stip. In de 86e minuut was er nog een schitterende verdedigende actie van Quincy Poortvliet te noteren.

3 Minuten later nog een wissel bij de bezoekers: Mustafa Yilmaz er uit, en Rosario Taalman er in. Deze invaller kreeg in de 90e minuut een reuzekans om de overwinning voor Philippine veilig te stellen, maar hij miste en schoot de bal naast!! Hier kwamen wij goed weg!! Iets later nog een wissel bij VVT: Enrico Overmeeren er uit, en Maikel Cornelis er in. Jeremy Geensen verrichtte nog een  goede redding op een vrije trap van Philippine, en hiermee zat de wedstrijd er op. Beide ploegen verdeelden de punten, en daar was VVT heel erg blij mee, en Philippine aanzienlijk minder!!!

Voor de foto's van deze wedstrijd: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1184

Andere uitslagen in deze 3de klasse A van vandaag waren als volgt: Roosendaal-Breskens: 8-1, Hoeven-FC Bergen: 4-0, UVV’40-Groen Wit: 1-1, Hontenisse-SC Gastel: 1-3, RBC-Steenbergen: 3-3, en Victoria’03-HVV’24: afgelast, wegens blessure scheidsrechter.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Hoeven

Groen Wit