Wedstrijdverslag VVT – Hontenisse

VVT SPEELT ZICH ZO GOED ALS ZEKER VEILIG IN DOELPUNT RIJKE WEDSTRIJD!!

Op zondag 12 mei 2018 speelde onze 1e selectie een thuiswedstrijd, en deze keer was Hontenisse de tegenstander. Het was best een belangrijke wedstrijd, want VVT stond voorafgaand aan dit duel op de 8e plaats, met 30 punten uit 23 duels, en UVV’40 op de 12de, dus een nacompetitieplaats, met 27 punten uit 23 duels.

400_vvt_hontenisse.jpg

Alles lag enorm kort bij elkaar. Niemand was al 100% zeker. Ook Hontenisse had al 28 punten behaald uit 23 wedstrijden. De uitwedstrijd eerder in dit seizoen tegen Hontenisse had VVT met 2-1 verloren!

Op donderdag 10 mei jongstleden had Hontenisse nog thuis gewonnen van HVV’24 met 3-1. VVT had toen uitgespeeld tegen koploper vv Hoeven en met 3-1 verloren. De scheidsrechter op zondag 12 mei 2018 was dhr. T. Martens. In de 2de minuut viel er al een inzet te noteren van Marc Verwei, die echter in het zijnet belandde. De wedstrijd kenmerkte zich door een snel begin van beide zijden. Hontenisse toonde enkele snelle uitvallen. De passing bij VVT kende vaker fouten, waardoor enkele aanvallen niet goed verliepen.

In de 11de minuut een schot van Bert den Hamer, waar de keeper van Hontenisse, Roy Cremers, toch wat moeite mee had. In de 17de minuut waren er twee 100% kansen voor respectievelijk Douwe Nieskens en Inid Preganlija. Ze werden beiden gemist. 5 Minuten later volgde er een mooie voorzet van Jamie Rademaker, waarop Inid kon inkoppen, maar de bal verdween in het zijnet. In de 24e minuut een wissel aan de kant van VVT: Michael Cristina er uit, en Jelle Morcus er in. 1 Minuut hierna een superkans voor Alex van Dongen van Hontenisse, alleen voor onze keeper, Jeremy Geensen, maar hij schoot de bal hoog over! Beide ploegen kwamen niet echt tot een vloeiende aanval.

Na een half uur werd de ban toch gebroken: Bert den Hamer scoorde de 1-0 in 2 fases. Zijn eerste schot werd nog gered, maar het tweede schot werd gekraakt, en zeilde over de verslagen keeper van vv Hontenisse heen. 2 Minuten later liep Jamie de Blok van Hontenisse tegen een gele kaart op, wegens een overtreding. Na het doelpunt van VVT ging deze ploeg ook meteen een stuk feller voetballen. In de 35e minuut was er nog een vrije kopbal voor een aanvaller van Hontenisse, maar de bal ging over. VVT wilde zo graag, dat ze zich zo af en toe zelf voorbij renden.

In de 45e minuut kwam de 2-0 op het scorebord: Douwe Nieskens scoorde uit een rebound. En in de 46e minuut redde Jeremy Geensen nog op een vrije trap van een speler van Hontenisse. Na de thee ging het spel een tijdje op en neer, maar in de 63e minuut kon Inid Preganlija alleen doorstomen op links, maar de keeper van Hontenisse redde de situatie. In de 70e minuut kon Inid Preganlija scoren via een inschuiver: 3-0! En een tijdje hierna deed Jamie Rademaker er nog een schepje bovenop: hij kwam vanaf rechts opstomen, richting het doel van Hontenisse, en hij rondde het uitstekend af: 4-0! En de kers op de taart werd gezet door Jeremy Noa van VVT. Hij had in het 16-metergebied een onnavolgbare actie, waarbij hij de keeper van Hontenisse het nakijken gaf en prachtig scoorde!: 5-0!

Bij VVT verliet Jamie Rademaker het veld en werd vervangen door Marc Michielsen. Hontenisse was toch wel blij, toen scheidsrechter Martens voor het eindsignaal floot. De 3 zéér belangrijke punten waren binnen voor VVT. We zijn nu zo goed als zeker veilig en kunnen komend seizoen weer uitkomen in de 3de klasse van het zondagvoetbal district zuid 1!!! Komend weekend nog uit naar FC Bergen en als laatste wedstrijd staat VVT tegen SC Gastel op het programma. We zullen zien wat deze wedstrijden ons zullen brengen.

Voor de foto's van deze wedstrijd: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1197

Andere uitslagen op deze zondag 13 mei 2018 waren als volgt: HVV’24-SC Gastel: 0-2, Steenbergen-FC Bergen: 3-3, Groen Wit-Breskens: 2-2, Victoria’03-Hoeven: 0-0, Philippine-Roosendaal: 0-1, en UVV’40-RBC: 2-0.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Hoeven

Groen Wit