Volgende wedstrijd Terneuzen 1

Terneuzen - Clinge

25 NOVEMBER Competitiewedstrijd; aanvang 14:30 uur
Sponsor wedstrijdbal: Bloemsierkunst de Carlton (René & Karen Koene)

Wedstrijdverslag FC Bergen – VVT

VVT DEFINITIEF VEILIG!!!

Op zondag 20 mei 2018 speelde onze 1e selectie hun laatste uitwedstrijd van dit lopende seizoen 2017-2018. Het betrof een duel tegen FC Bergen uit Bergen op Zoom. Deze ploeg was reeds gedegradeerd uit deze 3de klasse.

400_fc_bergen_terneuzen.jpg

Wij moesten, om zeker te zijn van lijfsbehoud, nog één of meerdere punten halen. We hadden elkaar dit seizoen al in Terneuzen getroffen, en het werd toen een verrassend gelijkspel: 0-0. De scheidsrechter deze middag was dhr. G.G.A.J. de Kort. Aan onze kant waren Jarno Waebeke, Michael Cristina, en Randy van Overmeeren nog steeds geblesseerd. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een gelijk opgaand karakter.

In de 13de minuut kwam uit een genomen corner de afgeslagen bal terecht bij Michel Mertens van FC Bergen. Hij aarzelde geen moment, en haalde doeltreffend in de verste hoek uit: 1-0. VVT begon meer aan te dringen en was in deze periode ook de betere combinerende ploeg. Inid Preganlija en de keeper van FC Bergen kwamen met elkaar in botsing en hadden beiden verzorging nodig.

In de 28e minuut was het dan raak voor VVT, toen Jamie Rademaker een voorzet op maat gaf aan Inid, die de bal onberispelijk binnen werkte: 1-1. Lang konden de mannen uit Terneuzen niet profiteren van deze gelijkmaker, want in de 36e minuut was het de nr. 7 van FC Bergen, die geheel vrijstaand, op de rand van het 16-metergebied vrij kon uithalen: 2-1 voor FC Bergen. 2 Minuten later zagen we een inzet van Inid Preganlija, die net naast ging. In deze fase verliepen de aanvallen van VVT wat moeizamer. In de 41e minuut kreeg Douwe Nieskens een schotkans, maar zijn inzet ging naast. Saïd Bouzambou was vaak het aanspeelpunt van vele acties, maar hij kon nog niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. VVT zou eigenlijk meer over de zijkanten moeten spelen. Nu liep alles door het midden en veel liep vast. Verder vielen er ook zéér weinig tot geen afstandsschoten te noteren.

Na de thee was er in de 48e minuut een kans voor Saïd om de 2-2 aan te tekenen, maar hij kwam niet goed uit. In de 54e minuut werd het nog erger voor VVT. Een speler van FC Bergen zorgde met een mooie kopbal voor de 3-1!! De vraag begon zich op te dringen: “Zouden wij hier bij FC Bergen gaan verliezen??” Iedere ploeg in deze klasse had deze competitie wel gewonnen of gelijkgespeeld bij FC Bergen, behalve Breskens. Die hadden met 3-1 verloren. Wij waren toch van plan om ons hier niet bij neer te leggen. In de 56e minuut kreeg Inid Preganlija een goede kans, maar de keeper van FC Bergen redde. Er hing een soort van luwte over het team van VVT. Enkele momenten later rukte Quincy Poortvliet van achteren op, en gaf een perfecte pass op Douwe Nieskens, die de keeper van FC Bergen het nakijken gaf. En enkele minuten hierna was het weer Douwe Nieskens, die zich aan het front meldde. Enrico van Overmeeren gaf een perfecte voorzet, die door Douwe keihard werd binnengekopt: 3-3!! Bij FC Bergen verliet nr. 9 het veld en werd vervangen door nr. 5. In de 70e minuut werd VVT een 100% strafschop onthouden, toen Saïd Bouzambou overduidelijk in het 16-metergebied werd neergemaaid. Maar de scheidsrechter deed niets??

In de 75e minuut moest de nr. 19 van FC Bergen behandeld worden na een botsing met Douwe Nieskens. VVT deed niets met afstandsschoten. De keeper werd nauwelijks getest. VVT wilde duidelijk het strijdtoneel verlaten met een overwinning, maar ze konden het vooralsnog niet afmaken. In de 83e minuut was er een gele kaart voor de nr. 7 van FC Bergen wegens een overtreding, en 2 minuten later een wissel aan de kant van VVT: Inid er uit, en Jeremy Noah er in. De mannen uit Terneuzen bleven aandringen en dat werd in de 89e minuut beloond, toen Jamie Rademaker een solo inzette, een verdediger passeerde, en de bal goed in schoot: 3-4!!

In de eindminuten nog een wissel bij VVT: Jordi Verstraeten er in, en Marc Verwei er uit. Jordi Verstraeten kreeg nog een kans om te scoren, maar dat lukte, jammer voor Jordi, niet. Het bleef bij een overwinning voor VVT, 3-4!! Zeer verdiend!! Komend weekend, op zondag 27 mei 2018, spelen we ons laatste duel van deze lopende competitie. Het betreft een thuiswedstrijd tegen SC Gastel. VVT heeft in theorie zelfs nog kans op een periodetitel!! We zijn na vandaag in ieder geval veilig in de ranglijst van deze 3de klasse A van het zondagvoetbal district zuid 1!!

Voor de foto's:http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1202

Andere uitslagen van vandaag in deze 3de klasse A waren als volgt: SC Gastel-Victoria’03: 1-1, Roosendaal-UVV’40: 1-0, Breskens-Philippine: 3-3, Groen Wit-HVV’24: 3-1, Hoeven-Steenbergen: 2-0, en Hontenisse-RBC: 0-4.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Hoeven

Groen Wit