Wedstrijdverslag VVT – SC Gastel

VVT RAAKT ONGESLAGEN THUISSTATUS KWIJT, 1-2 VOOR SC GASTEL!!!

Op zondag traden de teams van VVT en SC Gastel aan voor hun laatste wedstrijd van dit lopende seizoen 2017-2018. De wedstrijd tussen beide ploegen eerder in dit seizoen in Gastel eindigde in een 1-4 overwinning voor onze mannen!!

400_terneuzen_gastel.jpgDit was voor SC Gastel de enige thuisnederlaag van dit seizoen! Bij winst van VVT zou er misschien nog een periodetitel inzitten voor onze mannen, maar dan moest de ploeg van RBC uit Roosendaal thuis verliezen van de kampioen Hoeven. SC Gastel stond voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag op de 2de plaats in deze klasse, met 49 punten uit 25 duels. VVT stond op de 7de plek, met 36 punten uit 25 wedstrijden. Ondanks het grote verschil op de lijst zou VVT kunnen winnen (zie de uitslag van de wedstrijd in Gastel). We gingen maar uit van het gezegde: Niet geschoten, is altijd mis! De scheidsrechter op deze middag was dhr. M. de Looze. Bij VVT waren Jarno Waebeke en Randy van Overmeeren nog steeds geblesseerd.

In de 4de minuut had SC Gastel al een gevaarlijke aanval op rechts, en 3 minuten later een goede kans voor Douwe de Kok, die eigenlijk de 1-0 had moeten opleveren. Direct hierna een goede poging van Marc Verwei, die net naast ging. Enrico van Overmeeren gaf een mooie verre pass op Douwe Nieskens, die kort voor het doel van SC Gastel stond, maar hij raakte de bal net niet. In deze periode was VVT de iets bovenliggende partij van de twee. In de 18de minuut sloeg het noodlot toe voor VVT, toen Bart Aarssen de bal inkopte uit een voorzet: 0-1. De passing bij VVT werd wat slordiger.

In de 26e minuut was er bijna een eigen doelpunt van Davey Forster van SC Gastel, maar dat werd hem bespaard. 2 Minuten later kon Inid Preganlija van VVT alleen op de keeper van SC Gastel, Coert Doomen, afgaan, en moest eigenlijk scoren. Maar in plaats van dit scenario gaf hij de bal breed op Douwe Nieskens, die niet aan de bal komt! Wat een mogelijkheid!! Kort hierna wederom een 100% kans voor Douwe Nieskens, maar de bal ging ver over. In de 39e minuut verrichtte de keeper van SC Gastel een schitterende redding op een schot van de kant van VVT. Net hierna viel dan eindelijk de gelijkmaker. Saïd Bouzambou was werkelijk onhoudbaar in het 16-metergebied van SC Gastel, en hij schoof de bal, onhoudbaar voor Coert Doomen, in het doel: 1-1. Saïd kreeg de bal na een pass van Marc Verwei.

In de extra tijd van de 1e helft kreeg Marc Michielsen een niet te missen kans om de 2-1 te scoren, maar hij faalde! In de 2de helft was er in de 50e minuut een voorzet van Marc Verwei, die door Jamie Rademaker naast werd gekopt. Enrico van Overmeeren liep nog tegen een blessure aan bij een verdedigende actie, maar hij kon gelukkig doorspelen. Inid Preganlija lanceerde nog een schot, waar de keeper van SC Gastel geen enkele moeite mee had. De inzet was ook te zwak. Je merkte aan alles dat beide ploegen aan elkaar waren gewaagd. Het spel verliep ook heel snel. In de 64e minuut viel de voorbeslissing: Richard Hamers van SC Gastel kon behendig door de verdediging van VVT lopen en de 1-2 aantekenen.

In de 72e minuut nog een vrije trap genomen door Marc Verwei, maar die ging over het doel. SC Gastel zette in het laatste kwartier nog eens flink aan. Bart Aarssen verliet bij SC Gastel het veld, en werd vervangen door Jurgen Buuron. In de 77e minuut nog een goede kans voor Patrick van Doormaal van SC Gastel. 4 Minuten later kreeg Douwe Nieskens bijna nog een kopkans. En in diezelfde minuut nog een goede redding van de keeper van SC Gastel, die vandaag veel onheil had voorkomen. Iets later een goed en strak schot van Bert den Hamer van VVT, en, het wordt nu bijna een beetje saai, werd ook dit schot gered door de keeper van SC Gastel. De ploeg uit Brabant wisselde nog een keer: Pascal van Caam er uit, en Björn Damen er in. SC Gastel miste nog een reuzekans op de 3-1 in de 92e minuut.

De wedstrijd zat er op. SC Gastel ging er met de winst vandoor, maar een gelijkspel had ook niet misstaan. RBC had thuis verloren met 1-2 van Hoeven, maar VVT had ook verloren. Dus de derde periodetitel ging toch naar RBC. Proficiat!! Hontenisse gaat samen met Breskens de nacompetitie in om te spelen voor behoud in de 3de klasse. Hontenisse had uit bij UVV’40 moeten winnen, om de nacompetitie te kunnen ontlopen, maar ze speelden met 3-3 gelijk. Na de wedstrijd VVT tegen SC Gastel werden op het veld nog enkele spelers in de schijnwerpers gezet. Enkele spelers gingen VVT komend seizoen verlaten. Het waren: Quincy Poortvliet, Jasper van den Ouden, Marc Michielsen en Martijn van Ham. Onze interim-voorzitter Kees Pichal riep de spelers ieder afzonderlijk bij zich. Voor iedere speler was er een kort verhaal en ze kregen allemaal een mooie bos bloemen. Jongens, we zullen jullie altijd dankbaar zijn voor jullie geweldige inzet! Het gaat jullie allemaal goed in de toekomst!!

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1203

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: HVV’24-Breskens: 5-0, Steenbergen-Groen Wit: 5-1, Victoria’03-Roosendaal: 3-3, Philippine-FC Bergen: 6-2, UVV’40-Hontenisse: 3-3, en RBC-Hoeven: 1-2.

De eindstand in deze klasse is nu als volgt:

Hoeven

Groen Wit