Wedstrijdverslag VVT - Victoria '03

TELEURSTELLENDE START VVT TEGEN VICTORIA’03

Op zondag 23 september 2018 was het dan eindelijk zo ver. De nieuwe competitie ging van start en de 1e wedstrijd voor onze 1e selectie was meteen een thuisduel tegen Victoria ’03 uit Oudenbosch.

300_1e_weds.jpg

Wij hadden al menige wedstrijd in de benen, onder meer door de bekercompetitie en de vele oefenpotjes. Tijdens die voorbereiding had de technische staf tijd gehad om de huidige ploeg goed onder de loep te nemen. Er waren ook weer enkele spelers bijgekomen, na avonturen bij andere clubs uit de regio. De scheidsrechter op zondag 23 september was dhr. W. Broekhoven. VVT begon stormachtig aan deze wedstrijd, maar ze konden maar moeilijk hun spitsen bereiken. In de 17de minuut kreeg Jarno Waebeke een gele kaart toebedeeld. Het spel kabbelde maar een beetje voort. VVT probeerde hun gevaarlijkste aanvaller, Can Kiran, te bereiken, maar dat lukte niet echt. In de 39e minuut was er een zeer knappe redding van onze keeper Jeremy Geensen, toen hij oog in oog kwam met een aanvaller van Victoria’03. Veel meer gebeurde er niet in de 1e helft. Na de thee begon Victoria’03 beter aan de 2de helft dan de mannen uit Terneuzen. Het tempo van VVT lag duidelijk te laag. In de 56e minuut sloeg het noodlot toe voor onze ploeg, toen een speler van de ploeg uit Oudenbosch via een kopbal voor de 0-1 zorgde. 1 Minuut hierna een schot van Marc Verwei, dat over ging. Jules Voogt ontving nog een gele kaart van scheidsrechter Broekhoven. Douwe Nieskens kwam voor VVT in het veld, en Jeremie Noa verliet het veld. De wedstrijd op zich was geen beste wedstrijd. Maar in de 62e minuut opwinding op het veld. Can Kiran werd in het 16-metergebied neergehaald: penalty!! Can nam zelf plaats achter de bal, maar zijn inzet werd door de keeper van Victoria’03, Niels van Sundert, gestopt!! Iets daarna was er een voorzet van Victoria’03, die langs iedereen heenging, en niemand profiteerde. Een speler van de ploeg uit Oudenbosch kreeg nog een gele kaart getoond, wegens het neerhalen van een tegenstander. In de 70e minuut zagen we een kopbal van Can Kiran, die echter iets te zwak was ingezet. 4 Minuten later leverde Bert den Hamer nog een goed afstandsschot af, dat net geen doelpunt werd. VVT had in dit gedeelte van de wedstrijd een sterke fase, maar een doelpunt viel er niet. In de 79e minuut was er nog een wissel bij  Victoria’03. Net hierna kwam Can Kiran los in het 16-metergebied en hij loste een vlammend schot, dat echter op de paal belandde. Maar de terugstuitende bal werd, wederom door Can Kiran prachtig binnengeschoten: 1-1!! De vreugde was enorm. Eigenlijk zou dit een juiste weerspiegeling zijn voor deze wedstrijd, maar helaas mocht dat niet zo zijn. In de 85e minuut was er een hard schot van een speler van Victoria’03 op het doel van VVT. Onze keeper Jeremy Geensen stopte de bal in 1e instantie, maar liet hem toen even los. Een speler van Victoria’03 was er als de kippen bij, en de 1-2 stond op het bord. Dat was balen geblazen, vooral voor onze keeper! Victoria’03 wisselde nog een keer, en daarna waren er nog enkele kleine kansen voor onze mannen. In de 93e minuut viel er nog een gele kaart voor een speler van Victoria’03. Scheidsrechter Broekhoven liet best lang naspelen, maar de stand veranderde niet meer. De club uit Oudenbosch had zich vandaag vooral een goed counterende ploeg getoond. Een teleurstellende start voor onze ploeg, maar het seizoen is nog lang. Komend weekend, op zondag 30 september 2018, spelen we een uitduel tegen een nieuwkomer, namelijk VVR uit Rijsbergen.

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1208&view=5

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: RBC-VVR: 1-0, Roosendaal-Clinge: 6-1, SC Gastel-Steenbergen: 1-0, Virtus-MOC’17: 2-2, Schijf-HVV’24: 2-3, en SAB-Philippine: 1-0.

TMS Heineken Van der Poel Terneuzen