Wedstrijdverslag VVT - Vlissingen

VVT GAAT PAS IN PENALTY-SERIE, EERVOL TEN ONDER!!!!

Op zondag 11 november 2018 speelde onze 1e selectie een bekerwedstrijd in de 2de ronde. Tegenstander was Vlissingen, dat uitkomt in de hoofdklasse B, 3 klassen hoger dan de klasse waarin VVT uitkomt.

300_vlissingen.jpg

Vandaag waren Jasper van Asten, Jeffrey Buyze, en Enrico van Overmeeren afwezig. Daarom werd er flink gesleuteld in de opstelling van de verdediging. De scheidsrechter was dhr. J. P. Loontjes. Bij VC Vlissingen speelde Saïd Bouzambou, die nog bij VVT had gespeeld. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een snel spelverloop. Can Kiran loste namens VVT in de 7de minuut een schot, maar zonder resultaat. Kort hierna een schot van een speler van VC Vlissingen, dat onze keeper Jeremy niet kon vastklemmen, en de bal dreigde over de lijn  rollen, maar Douwe Nieskens bracht redding in laatste seconde!
VC Vlissingen probeerde het met een serie van schoten op het doel van VVT, maar die waren niet nauwkeurig genoeg. Het bleef een snelle wedstrijd van beide kanten. Onze mannen hielden in deze fase goed stand. In de 20e minuut een grote kans voor VC Vlissingen van de rechtse kant, maar de bal ging ver over. Alhoewel de mannen uit Vlissingen veelal de overhand hadden, kwamen ze er niet echt doorheen. Vooral de linksbuiten van VC Vlissingen, Sofian Bousantouh, was een constante plaaggeest voor onze verdediging. VVT toonde, zonder uitzondering, een enorme inzet. Dat Bert den Hamer terug was, was duidelijk te merken. Prachtige passes en rust in de verdediging van VVT. In deze fase kwam VVT wat meer in de aanval, en waren er veel kleine overtredingen van VC Vlissingen. In de 42e minuut redde Douwe Nieskens weer op een inzet van de uitclub. Saïd Bouzambou kreeg nog een flinke waarschuwing van de scheidsrechter wegens herhaaldelijk opmerkingen maken. In werkelijk de 46e minuut viel dan toch de 0-1. VC Vlissingen speler Goossens loopt uit een voorzet de bal binnen. Jammer zo kort voor de rust. Bij het begin van de 2de helft had Can Kiran het veld verlaten, en was vervangen door Jeremie Noa. Niet lang hierna was het deze Jeremie Noa, die voor de 1-1 zorgde. VVT ging er weer in geloven en bood goede weerstand. HaIn de 63e minuut was de hoofdrol weggelegd voor Sonny Huitema, toen hij van ver een, volgens mij bedoelde, voorzet gaf. De bal zeilde over de keeper van VC Vlissingen, Rick Balk, heen en belandde in de verre bovenhoek: 2-1! Wat een sensatie! In de 67e minuut kreeg Pattinama van VC Vlissingen een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal vloog naast.
Maar nog geen minuut later werd het toch 2-2, door een doelpunt van wederom Goossens. Direct hierna kwam VVT 2x achter elkaar goed weg, waarbij onze keeper Jeremy Geensen een grote rol speelde in positieve zin. De aanvoerder van VC
Vlissingen, Pattinama,  kreeg een gele kaart en iets daarna kwam Jelle Morcus bij VVT in het veld. Bij VC Vlissingen
raakten toch enkele spelers wat gefrustreerd, omdat het maar niet wilde lukken. Bij VVT verliet Marc Verwei het veld, en werd vervangen door Lieuwe Geysels. 4 Minuten later scoorde Jamie Rademaker bijna de 3-2, maar de keeper van VC
Vlissingen redde de situatie. In de 90e tot en met de 93e minuut liep VC Vlissingen nog tegen 3 gele kaarten aan!! De wedstrijd zat er op, en strafschoppen moesten uitkomst bieden. Bij VC Vlissingen werd er 1 penalty gemist, en bij VVT 2!! VC Vlissingen ging dus door! Bijna een stunt van de mannen uit Terneuzen, maar ze hoeven zich absoluut niets te verwijten.

Voor de foto's: http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1219

TMS Heineken Van der Poel Terneuzen