Verslag Terneuzen 3 – Unitas 3

3-9-2017

Een start van een nieuw seizoen met de nodige veranderingen. We heten nu Terneuzen 3 in plaats van Terneuzen 4. Voor de trouwe volgers VVT Tres in plaats van VVT Quattro. Jelle Kralt en Marvin zijn wegens drukke werkzaamheden gestopt en Douwe Nieskens is doorgeschoven naar de 1e selectie en Ronald de Kok naar het 4e.

Over de opleidingsvergoedingen wordt nog druk onderhandeld. Verder is Marciano spits geworden en Sandro weer keeper (echter nog geblesseerd dus nog niet actief) en zijn Fabian Ricciardi en Niels Koorevaar nieuw in onze selectie. Michel de Vries is toegetreden tot de technische staf als assistent-trainer/coach. Verder wachten we met smart op de terugkeer van Andre Manhave uit de woestijn zodat we weer een grensrechter hebben waar wel naar gekeken wordt als hij zijn vlag in de lucht steekt voor buitenspel.

Vandaag speelde Terneuzen 3 voor de beker thuis tegen Unitas 3 uit Etten-Leur. Vandaag moesten we het doen zonder Jelle D, Sandro, Joey, Bo en Bas. Gelukkig waren Jesse, Jens en Omer beschikbaar om onze selectie aan te vullen.

Terneuzen 3 begon in de volgende opstelling:

Doel: Marciano

Verdediging: Niels, Martijn, Stefan en Tim

Middenveld: Jesper, Menno, Jochen en Rowan

Aanval: Michael en Melvin

Reserve: Bjorn, Fabian, Omer, Jesse en Jens

De eerste helft speelden we een redelijk goede wedstrijd met af en toe mooie combinaties en kansen om te scoren. In de 17e minuut werd vanuit een voorzet van Jesper de 1-0 binnengetikt door Michael. Zijn vreugdedans na zijn doelpunt zal door menig Braziliaan jaloers zijn bekeken want zo’n ritmegevoel zie je niet vaak op een voetbalveld. Eerlijk gezegd was Unitas de betere ploeg en had verschillende kansen om de gelijkmaker te maken maar Marciano en zijn doelpalen stonden gelukkig op de goede plek. Tot aan de rust werd er verder niet meer gescoord.

Na de rust waren Michael, Tim, Niels, Stefan en Menno gewisseld voor Jens, Fabian, Jesse, Bjorn en Omer. Het speelbeeld van de tweede helft was een stuk minder als de eerste. Het was voornamelijk Unitas dat aan het aanvallen was en ons ver in de verdediging terugduwde. Dit overwicht werd in de 55e minuut beloond met de gelijkmaker. Toch bleven uiteindelijk de 3 punten in Terneuzen want in de 74e minuut kwam via een mooie actie van Melvin de bal bij Jens. Die twijfelde niet en schoot de 2-1 binnen. Unitas bleef aandringen maar kwam niet verder als 2 schoten op de paal. Alle andere scoringskansen werden door een uitstekend keepende Marciano onschadelijk gemaakt.

De volgende wedstrijd is op zondag 10 september uit tegen Biervliet 2.
Aanvang 12.30 uur.

Ronald