Wedstrijdzaken app !!

Nu het voetbalseizoen weer op het punt van beginnen staat, willen we toch nog even aandacht vragen voor een paar zaken met betrekking tot de KNVB wedstrijdzaken app en de vernieuwde Voetbal.nl app. In het begin zal het best allemaal nog even wennen zijn, maar als er eenmaal mee gewerkt wordt, is het zeker een verbetering.

Downloaden
Veel leden hebben de KNVB wedstrijdzaken app (voor het invullen van wedstrijdformulieren) en de Voetbal.nl app (voor uitslagen standen en statistieken) reeds gedownload. Voor met name teamleiders, aanvoerders en scheidsrechters is het van belang dat zij de KNVB wedstrijdzaken app hebben geïnstalleerd. Zij krijgen namelijk de wedstrijden, waarin zij een rol hebben, op hun telefoon. Ze dienen vervolgens de voor hen geldende handelingen uit te voeren.

Alleen leden van de KNVB kunnen met hun e-mailadres, dat in de administratie van VVT bekend is, gebruik maken van de app.

Pasfoto’s
Binnen de app is het ook mogelijk de contactgegevens aan te passen en de pasfoto te uploaden. Het is belangrijk om te weten dat de foto die door de leden wordt geplaatst ook de foto is die op de spelerspas is te zien.

Teams
Om het de teamleiders en aanvoerders zo eenvoudig mogelijk te maken is het van groot belang dat de juiste spelers in de juiste teams staan. Het is dan uitsluitend een kwestie van voor de wedstrijd de afwezigen verwijderen en invallers toevoegen.

Introductie voor de leden

Wedstrijdzaken app
Het Digitale Wedstrijd Formulier is komen te vervallen en is vervangen door de mobiele
versie, de mDWF (De Wedstrijdzaken App).

De Spelerspas
De Spelerspas is verplicht als je gaat voetballen op een groot veld (vanaf 12 jaar). Zonder
(digitale)spelerspas mag je niet deelnemen aan de wedstrijd en de spelerspas is bedoeld om
de sportiviteit te vergroten (geen oudere spelers die even meevoetballen bijvoorbeeld).
De huidige spelerspas verdwijnt echter miv het nieuwe seizoen en wordt vervangen door een
digitale spelerspas die je terugvindt in de nieuwe KNVB Wedstrijdzaken App.
Waar vind ik de Wedstrijdzaken App?
Deze app kun je nu al downloaden via de App store (voor IOS) of Play store (voor
Androidtoestellen). Je moet je emailadres gebruiken die ook bekend is bij de
ledenadministratie.

Moet ik als speler iets doen?
Als je al een spelerspas had dan hoef je niets te doen. De huidige spelerspassen met
pasfoto worden automatisch vanuit de ledenadministratie ingeladen in de digitale omgeving
van de Wedstrijdzaken App (je kunt dus je eigen spelerspas controleren).
Nieuwe leden echter (aangemeld na 1 juli 2017) moeten echter wel hun eigen pasfoto (selfie)
via de wedstrijdzaken app uploaden want zonder pasfoto kan de scheidsrechter niet
controleren of jij wel speelgerechtigd bent. Je mag dan niet deelnemen aan de wedstrijd.
Zie je geen foto of als je pasfoto toe is aan een update, dan kun je dit zelf regelen via de
App. Let er wel op dat de pasfoto recent en gelijkend is want bij twijfel word je niet toegelaten
tot de wedstrijd. Dit is ter beoordeling van de scheidsrechter.

Als de teamleiders van de diverse teams bekend zijn zullen we ook hen voorzien van

aanvullende informatie. Dit geldt ook voor de clubscheidsrechters. Als de
teamsamenstellingen definitief zijn, zullen deze ook worden ingevoerd en kunnen deze door
de teamleiders en teamleden worden bewonderd.

Instructie voor teamleiders en aanvoerders

Taken van de scheidsrechter

Scheidsrechters aangesteld voor wedstrijden die op heel veld (vanaf 12 jaar) plaatsvinden dienen via de wedstrijdzaken app de spelerspassen te controleren. Alleen speelgerechtige spelers mogen immers deelnemen aan de wedstrijd en net zoals afgelopen seizoen betekent geen pas = niet spelen.

De uitslag na de wedstrijd dient door de scheidsrechter via de app te worden ingevoerd. Als de scheids geen mobiel bij zich heeft dan kan dit ook via de mobiel van de teammanager (Teambegeleider) en zelfs op elk andere mobiel zou het kunnen door in te loggen in de app met je eigen gegevens.

Geen spelerspas = niet spelen!
De digitale spoelerspassen staan dus in de wedstrijdzaken app en dient voorzien te zijn van een goed gelijkend foto. Indien er geen foto aanwezig is dan moet de spelers zijn/haar ID kunnen tonen om alsnog deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. Respect en sportiviteit begint dus al voor de wedstrijd!

Instructie speelpascontrole

TMS Heineken Van der Poel Terneuzen