• BEKERAVONTUUR VOOR VVT TEN EINDE! PIJNLIJK VERLIES IN BRESKENS!

Op zondag 19 september 2021 speelde de 1e selectie van VVT hun tweede bekerduel. Het betrof een uitwedstrijd tegen vv Breskens. De eerste bekerwedstrijd tegen SV Sluis op donderdag 9 september jongstleden had VVT met 4-0 gewonnen. vv Breskens had op donderdag 16 september uit voor de beker gespeeld tegen SV Sluis. Uitslag: 0-3. Bij een gelijkspel of winst van VVT zou het team een ronde verder zijn in de bekercompetitie. Het duel begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. A. Bruggeman. De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden vrijwilliger en trouwe supporter van het 1e team van VVT, dhr. Piet Dieleman. Aan het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af. In de 3de minuut zagen we een kans voor Ayden Davies van VVT, toen hij alleen op de keeper van vv Breskens afstormde. Maar zijn schot werd gekraakt door een uiterste inspanning van een verdediger van vv Breskens! Beide teams probeerden menige aanval op te zetten en dat gebeurde behoorlijk fanatiek. Voorlopig waren de clubs nog aan elkaar gewaagd. In de 21e minuut scoorde Jan Meijaard van vv Breskens bijna de 1-0, maar de bal ging voor het doel van VVT langs. Kort hierna weer een kans voor vv Breskens om op voorsprong te komen, toen Derek de Booij een fout in de verdediging van VVT probeerde af te straffen, maar de bal ging net naast. Joris Blaakman van vv Breskens beging een best wel zware overtreding op een speler van de ploeg uit Terneuzen. Hij kreeg van scheidsrechter Bruggeman slechts een gele kaart getoond. Hier zat toch een luchtje van een rode kaart aan. De spelers van vv Breskens speelden sowieso vaker op het randje. We zagen nog een inzet van Marc Verwei van VVT, die bijna een doelpunt opleverde. Toen viel de 1-0 voor de thuisclub: een speler van vv Breskens, Jan Meijaard, gaf vanaf links een trap richting het doel van VVT. Of het nu bedoeld was als voorzet of dat het een gerichte trap was, ik weet het niet, maar de bal zeilde over de keeper van VVT heen in de verre hoek van het doel! Nog nauwelijks bekomen van dit moment, viel al de 2-0 voor vv Breskens, toen Derek de Booij uit een uitgespeelde aanval de bal in het doel van VVT kon schieten! Dit was even een flinke tegenvaller voor de ploeg uit Terneuzen. In deze fase van de wedstrijd overheerste vv Breskens het spel. Op het veld viel mij op dat er veel wrevel was tussen allerlei spelers van beide clubs. Niet echt een prettig sfeertje! VVT probeerde wat het kon, maar het lukte allemaal niet al te best. Joris Corijn van vv Breskens kreeg een 100% kans om de 3-0 op het scorebord te brengen, maar hij miste. Toen floot de scheidsrechter voor het rustsignaal, en dat was maar goed ook. Zo konden sommige spelers wat kalmeren. Na de thee kenmerkte zich de wedstrijd in een nerveus begin. VVT kwam nauwelijks tot een goede aanval. Bert den Hamer, onze aanvoerder en steunpilaar achterin, moest jammer genoeg uitvallen, wegens een opgelopen blessure. Hij werd vervangen door Jelle Morcus. vv Breskens produceerde weer aanval op aanval, en dat resulteerde in de 3-0 voor de thuisploeg, toen Jan Meijaard scoorde. In de 66e minuut kreeg Ayden Davies van VVT nog een kans, maar dat leverde niets op. Wat opviel, was dat enkele spelers van de thuisploeg krampverschijnselen vertoonden. Bij vv Breskens verliet Joris Blaakman het veld en werd vervangen door Jesse Lauret. Wat de ploeg uit Terneuzen ook probeerde, er zat telkens weer een been van een speler van vv Breskens tussen! Jordan Gouka van vv Breskens liep tegen een geheel onnodige gele kaart aan. Daarna een heel merkwaardig moment: een speler van vv Breskens beging een overtreding op een speler van VVT. Ze rolden beide wat over de grond, en toen gaf de speler van vv Breskens de speler van VVT duidelijk een klap in het gezicht! De scheidsrechter kwam aangelopen, en riep beide spelers bij zich. Ik en menige toeschouwer achter mij, verwachtte dat de scheidsrechter de speler van vv Breskens een rode kaart zou tonen. Maar wat schetste ons aller verbazing: de scheidsrechter deed niets!!! en sprak beide spelers vaderlijk toe! Hoe is dit mogelijk???? VVT begon iets meer aan te dringen. Toen 2 wissels bij de Terneuzenaren: Dion Schoonakker en Jamie Rademaker er uit, en Lieuwe Geysels en Justin Poppe er in. Daarna zag ik een flinke overtreding op Marc Verwei, maar geen reactie van de kant van de leiding. Marc Verwei moest hierdoor het veld verlaten. VVT speelde door met 10 man. De wedstrijd was gespeeld, en de scheidsrechter floot voor het eindsignaal. vv Breskens was veel feller dit duel ingegaan en gunde hun tegenstander weinig tot geen kansen. Door dit resultaat is vv Breskens winnaar geworden in deze bekerpoule, met 6 punten uit 2 wedstrijden. Zij gaan daardoor verder in het bekertoernooi. VVT is tweede geworden met 3 punten uit 2 duels en SV Sluis is derde geworden, met 0 punten uit 2 duels. Komende zondag, 26 september aanstaande, zal de competitie beginnen voor VVT. Het eerste duel wordt een uitduel tegen vv Sprundel. We zullen zien hoe dat zal verlopen.