• Op dinsdag 17 augustus 2021 speelde VVT een oefenduel tegen FC Dauwendaele uit Middelburg. Het betrof een thuisduel voor VVT. De wedstrijd begon om 19.30 uur. FC Dauwendaele is een club, die uitkomt in de derde klasse van het zaterdagvoetbal district zuid 1. De vereniging is genoemd naar de wijk waarin het sportpark ligt. De clubkleuren zijn blauw-geel.

Ik was zelf heel benieuwd naar welke spelers er bij VVT zouden aantreden. Hubert van den Hemel is de nieuwe trainer bij VVT. Eerst maar eens enkele oefenwedstrijden spelen en dan beginnen we met de bekerwedstrijden en daarna begint de competitie voor de mannen van VVT 1, op zondag 26 september aanstaande.

De scheidsrechter vandaag was Danny van de Velde. VVT speelde afgelopen zaterdag, 14 augustus 2021 nog een oefenwedstrijd, uit tegen Luctor Heinkenszand, en speelde met 2-2 gelijk. Bij het begin van de wedstrijd vandaag zag ik veel onbekende spelers bij de beginopstelling bij VVT. Enkele spelers ontbraken, zoals b.v. keeper Jeremy Geensen, Can Kiran, Enrico van Overmeeren, Devano Riemens, en misschien vergeet ik nog wel iemand. Ik kreeg enkele nieuwe namen te horen, zoals Michiel van Damme, Rob de Pooter, Dani Reinhout en Hakan Basagac. Ik moest nog duidelijk wennen aan al die nieuwe spelers.

Aan het begin van de wedstrijd duurde het best een poos voor de spelers elkaar een beetje begonnen te vinden. Men moest duidelijk nog wennen. Het duel speelde zich vooral af op het middenveld, en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. FC Dauwendaele liet duidelijk merken dat ze niet zomaar naar Terneuzen waren gekomen. Ze drongen behoorlijk aan. Toch vielen er weinig echte kansen te noteren. Na ongeveer 30 minuten kreeg VVT een vrije trap te nemen, randje zestien metergebied. Marc Verwei nam plaats achter de bal en krulde hem prachtig achter de keeper van FC Dauwendaele. Een prachtige goal! 1-0.

VVT drong daarna aan, maar onze tegenstander mocht aan de andere kant een penalty nemen, toegekend na een overtreding van een speler van de thuisclub binnen het 16 metergebied. Deze kans werd echter niet verzilverd! De bal belandde op de lat en kwam weer terug in het veld! Na een tijd werd Jamie Rademaker goed vrijgezet op rechts, en hij schoot keihard de 2-0 binnen! Niet lang daarna was het wederom Marc Verwei die VVT op 3-0 bracht. Hij begon aan een mooie solo, omspeelde de keeper, en deponeerde de bal in het netje!

Je zag op het veld dat de mannen van VVT toch gaandeweg sterker en sterker werden. FC Dauwendaele probeerde er van alles aan te doen, maar dat lukte niet echt. Dit leidde soms tot wat irritaties in hun spel, maar scheidsrechter Danny van de Velde wist alles binnen de grenzen te houden. De ploeg uit Middelburg scoorde nog een buitenspel doelpunt, maar enkele minuten daarna wisten ze dan toch de eretreffer te scoren: 3-1. Dat was meteen de einduitslag.

Het was een regenachtige avond, en veel wijzer ben ik er nog niet van geworden. Maar daar zijn oefenwedstrijden voor! Op zaterdag, 21 augustus aanstaande, zal VVT hun volgende oefenwedstrijd spelen, uit tegen vv ’S Heer Arendskerke.