• Landelijke maatregelen per dinsdag 29 september 18.00 uur

De maatregelen die 28 september door de overheid zijn afgekondigd en gelden per dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur, zijn ook van invloed op de (voetbal)sport. De regionale aanpak heeft nu plaats gemaakt voor landelijke maatregelen. Dat betekent dat deze maatregelen vanaf heden voor ALLE spelers, voetbalverenigingen, vrijwilligers en fans / toeschouwers gelden.

De minister-president gaf gelukkig aan dat sporten mogelijk blijft. Maar publiek is op geen enkele locatie toegestaan en helaas moeten ook de sportkantines weer dicht.

We vragen jullie dus extra om mee te werken aan deze maatregelen, alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Basisregels voor de sport

Iedereen wordt allereerst op geroepen om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

·        Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

·        Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).

·        Vermijd drukte.

·        Was vaak je handen

·        Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt. Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Ons Corona protocol blijft van kracht je vindt het hier.

Daarnaast zijn een aantal nieuwe richtlijnen opgesteld die ook betrekking hebben op de voetbalsport. Deze informatie vind je hieronder.

Aanscherping regels per 29-9-2020 18.00uur!!!

·        De kantine is vanaf heden niet meer geopend!! (dit gedurende minimaal 3 weken)

·        Toeschouwers zijn voorlopig niet meer toegestaan bij wedstrijden en tijdens trainingen.

.        Personen die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen zijn welkom. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs

·        Ouders / Verzorgers brengen de kinderen naar de training en halen ze op, maar blijven voorlopig buiten het hek en hebben geen toegang tot het terrein.

·        Ouders die officieel hun rijbeurt hebben bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 19 jaar vallen onder de teambegeleiding en mogen wel het terrein op bij de bezoekende club en mogen blijven kijken. LET WEL!! Bij voorkeur niet meer ouders dan noodzakelijk om de kinderen te vervoeren

Het zijn stevige maatregelen die voor veel mensen en verschillende sectoren enorme gevolgen hebben maar alles bedoeld om het coronavirus en het aantal besmettingen terug te dringen! !

Ook voor VVT heeft het sluiten van de kantine financiële consequenties. Normaliter is de baropbrengst een enorm belangrijke bron van inkomsten… Tip: in plaats van een drankje in de kantine een lot kopen van onze grote Club actie om ons te steunen? Klik hier. Dank u wel!

Namens het bestuur, ondanks al deze maatregelen,  allemaal veel plezier toegewenst tijdens de trainingen en de wedstrijden!! Succes!