• In heel Nederland is de lockdown, die vanaf december 2020 gold, weer verlengd tot dinsdag 9 februari 2021. Voor veel mensen een bittere pil, maar de huidige ontwikkelingen rondom het virus vereisen een dergelijke verlenging. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het amateurvoetbal. Eerst was er nog de hoop dat er misschien half januari 2021 weer kon worden gespeeld, maar dat scenario zit er niet meer in. Veel amateurverenigingen kampen toch met problemen.

    Door de lange stop zeggen sommige leden hun lidmaatschap op en gaan zich oriënteren op een andere sport. De binding met hun club wordt toch minder. Spelers zijn nu vrij op de zaterdagen en zondagen. Menigeen zoekt iets anders om de weekenden door te komen. Dit gebeurt vooral bij de lagere teams van een club. Op dit moment mogen seniorenteams slechts in groepjes van maximaal 2 personen trainen. Onderlinge wedstrijden spelen is bij deze seniorenteams niet toegestaan. De KNVB houdt er rekening mee, dat bij een eventuele hervatting van de competitie, de seniorenteams eerst enkele weken normaal in groepsverband moeten kunnen trainen. Het uitspelen van de volledige competities is zeker niet meer mogelijk. Eigenlijk blijven er nog maar 2 mogelijkheden over: a. alleen de eerste competitiehelft uitspelen, of b. de competitie opdelen in 2 poules van 7 ploegen, die dan ieder een hele competitie spelen. (12 duels).                                                                

  • Of dit ervan komt, zullen we moeten afwachten tot 9 februari 2021. Als het er dan toch niet van komt, zullen we naar alle waarschijnlijkheid toch moeten wachten tot september 2021 voordat er weer gespeeld kan worden. Jammer, zéér jammer, maar de gezondheid van iedereen gaat boven alles, ook boven voetbal!!!!

    Harry Brouns