• Het is nog zéér onduidelijk of de Regiocup, door de KNVB in het leven geroepen nadat de competities door het coronavirus werden stilgelegd, wel door kan gaan. Door de verlenging van de coronamaatregelen is niet duidelijk wanneer gestart kan worden met het ‘toernooi’. Door de Regiocup in het zaalvoetbal is in ieder geval een streep gezet.

De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de Regiocup in het veldvoetbal. Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen volwassenen van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. De KNVB is met de overheid in gesprek of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld. De voor vrijdag 16 april aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de Regiocup werd vanwege de nieuwe ontwikkelingen in elk geval uitgesteld.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “ Voor ons en onze achterban is het ‘openingsplan’ nog niet op alle onderdelen helder. Dat wordt nu nader onderzocht. Terrassen en detailhandel gaan in elk geval met de eerste versoepelingen mee, de sport moet dan nog twee weken wachten. Terwijl sporten juist bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. Bovendien vinden besmettingen niet of nauwelijks in de buitenlucht plaats, wat nog meer pleit voor de buitensport en het voetbal. Toch mogen honderdduizenden amateurvoetballers al een halfjaar (!) geen partijtje spelen. Het verenigingsleven staat stil, de helft van alle kinderen is minder gaan bewegen en volwassenen zijn kilo’s aangekomen, een duidelijk signaal dat ze minder gezond zijn gaan leven. Bewegen is geen luxe, maar een noodzaak!!”.

• We zullen toch weer moeten wachten tot de volgende persconferentie van het kabinet, en dan maar hopen op positiever nieuws. Maar de laatste ontwikkelingen bieden, realistisch gezien, weinig hoop. Dan hoor je dit, en dan hoor je weer wat anders. Het verandert constant.  Gaat de Regiocup definitief niet meer door, dan rest niets anders, dan ons te richten op het komende seizoen 2021-2022.