Een interview met...?

- beroep: docent L.O. aan het Zwin College te Oostburg

600_ronnie_tresonie.jpg

Terneuzen, vrijdag 1 september 2017

U bent 8 jaar trainer geweest van vv Sluis 1. Hoe beviel dat?

Dat beviel wel goed. In het 1e jaar heb ik echt kennis gemaakt met het vak. Daarna heb ik mijn kennis steeds verder uitgebreid. vv Sluis 1 speelde toen én nu nog steeds 5de klas zondagvoetbal.

Heeft u zelf actief gevoetbald ? En bij welke clubs ?

Ja, ik heb zelf ook actief gevoetbald. In mijn jeugd bij vv Aardenburg. Vanaf mijn 15de bij vv Eeklo (B): 2 jaar in de jeugd en daarna 3 jaar in het 1e team. In mijn studententijd heb ik 3 jaar in het eerste team van vv Aardenburg gespeeld en de laatste 4 jaar in het 1e van vv Eeklo. Met 27 noodgedwongen moeten stoppen met voetballen wegens artrose in de knie.

Bent u ook trainer geweest van andere clubs vóór uw periode bij vv Sluis?

Nee, dat ben ik niet geweest. Wel bij de jeugd van vv Aardenburg (de A’s en de B’s).

Bent u als trainer wel eens kampioen geworden met een team?

Ik ben in het seizoen 2016-2017 kampioen geworden met het 2de team van vv Sluis. Ik trainde toen het 1e en het 2de team.

Wat is uw eerste indruk van de selectie van vv Terneuzen 1?

De eerste indruk heb ik als zeer prettig ervaren. Na 1 maand met de spelers getraind te hebben, vind ik de sfeer prima. De spelers willen duidelijk leren om beter te gaan spelen. Ze zien allemaal in dat we de spirit kunnen behouden, die er op dit moment heerst.

Vindt u het niet jammer dat er toch enkele belangrijke spelers zijn vertrokken, zoals Shurandall, Can, Jeffrey, keeper Sjoerd, reserve keeper Jonathan, Ben, Ryan (gestopt), Remco (wordt assistent-trainer), en Douwe??

Daar heb je mee te dealen. Je moet altijd vooruit kijken, en proberen te ontdekken, welke kwaliteiten we binnen de groep hebben.

Wat vindt u van de nieuwe spelers die de selectie zijn komen versterken?

Elke speler heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, die het team sterker kunnen maken.

Is Saïd Bouzambou aangetrokken als vervanger voor Can, die toch veel scoorde?

Niet echt als dé vervanger voor Can, maar voor extra stootkracht en extra impulsen.

Hoe schat u de derde klasse A in??

Toch wel een sterke klasse. Persoonlijk schat ik RBC sterk in. Linker rijtje moet haalbaar zijn. Nacompetitie zou ook leuk zijn. We moeten bouwen aan de toekomst met deze spelers.

Kent u de tegenstanders een beetje in deze klasse?

Niet specifiek.

Hoe vindt u het dat er binnenkort op kunstgras kan worden gespeeld?

In de wintermaanden is dat erg belangrijk. Je kan dan doortrainen en bent minder afhankelijk van het weer.

Ziet u liever kunstgras of gewoon gras?

Mijn voorkeur heeft gewoon gras.

Bent u een rustige trainer tijdens de wedstrijd of bent u duidelijk aanwezig?

Aan de ene kant rustig, maar ik kan ook soms hard roepen, maar dan op een positieve manier!

Komen er nog spelers uit de jeugd bij de selectie van vv Terneuzen 1?

Michael Cornelis vanuit de A’s, Michael Christina van JVOZ, en Inid Preganlija.

Waar denkt u dat vv Terneuzen 1 kan eindigen in het nieuwe seizoen, of vindt u dat nog te vroeg om te zeggen?

Dat is inderdaad nog te vroeg, maar het doel is toch het linker rijtje.

Denkt u dat het verschil tussen de 5de klasse en de 3de klasse groot zal zijn?

Dat denk ik inderdaad, en dan vooral qua handelingssnelheid en zaken oppikken. Ook het voetbalinzicht speelt een grote rol.

Welke dagen worden er in het seizoen 2017-2018 de trainingsdagen?

De dinsdagavond en de vrijdagavond, van 19.30 tot 21.00/21.30 uur.

Mag ik vragen welk trainersdiploma u heeft?

TC2 en TC3.

Wat is uw favoriete club in het betaalde voetbal in Nederland?

PSV

En in het buitenland?

Manchester United en Barcelona.

Aan welke naam denkt u als natuurlijk leider in het team?

Om natuurlijk leider te worden, daar moet je in groeien. Bert den Hamer wordt de nieuwe aanvoerder en daar zie ik wel een leider in. Hij werkt nog aan verschillende punten.

Ronny, hartelijk bedankt voor dit interview, en ik wens je een succesvol seizoen toe!!

Heineken Van der Poel Terneuzen TMS