• VOORBESCHOUWING VAN DE DERBY VV PHILIPPINE – VVT

Op zaterdagavond 7 mei is het weer derby-time. vv Philippine  speelt dan thuis tegen VVT. De wedstrijd zal om 19.30 uur starten. We hopen allen op goed weer, zodat het druk zal worden. De laatste keer dat deze derby in Philippine is gespeeld, was in het seizoen 2019-2020. VVT ging er toen met de winst, 1-2, vandoor!

Dit seizoen zijn de resultaten van beide ploegen in deze 3de klasse A geheel verschillend. vv Philippine draait niet zo’n geweldig seizoen. Momenteel staat deze club op de 11de plaats in de rangschikking, met 17 punten uit 20 duels. VVT staat op de 6de plek, met 37 punten uit eveneens 20 duels. VVT heeft heel lang meegestreden om de bovenste plekken, maar enkele weken geleden kwam er zand in de motor, en vielen ze iets terug. Het kampioenschap is wel uit zicht, maar gelukkig zijn de spelers van VVT in het bezit van een periodetitel, dus het seizoen krijgt voor hen nog een vervolg.

Voor vv Philippine is het zaak om niet in de nacompetitie te belanden om lijfsbehoud zeker te stellen. Zij zullen dus zeker gemotiveerd aan dit duel beginnen. Afgelopen zondag, 30 april, speelde vv Philippine nog een uitduel in en tegen Hoeven en verloren met 3-0. VVT speelde toen thuis tegen VVR uit Rijsbergen, en wonnen, ondanks een regen aan afwezigen (blessures), met een zeer jeugdig team, met 3-0. Ik wens de gehele selectie en de technische staf dan ook veel succes met hun missie in Philippine!

De stand in deze klasse is, voorafgaand aan zaterdag 7 mei, als volgt:

Victoria’03

Clinge