• Oh, wat is het wennen geblazen, de tijd zonder voetbal! Alle teams zitten thuis duimen te draaien en verlangen naar de dagen van trainingen en vooral wedstrijden. Maar dat zit er allemaal voorlopig niet in! Het voetbal ligt voor 4 weken stil, maar het zou mij niets verbazen, dat dat nog veel langer zo zal zijn. Heel veel mensen wordt hun plezier in hun hobby ontzegd, maar het kan niet anders. Het virus is nu eenmaal sterker. Je hoort iedere dag weer andere berichten en mensen kijken reikhalzend uit naar een beschikbaar vaccin. Ook daar hoor je verschillende meningen over. Wanneer?? Niemand durft en kan het precies zeggen. Momenteel vreest men zelfs voor een complete lockdown, en dan zijn we nog verder van huis.

Saaie weekenden slepen zich voort. Normaal altijd naar de voetbal, maar nu niet. Alleen de eredivisie en de Keukenkampioendivisie spelen nog hun wedstrijden, maar dan zonder publiek. De meeste wedstrijden kun je op t.v. volgen, maar toch is dat geheel anders dan normaal. Soms zetten ze er stadiongeluid onder, maar dat is ook niet alles. De lege stadions ogen ongezellig en je kunt vaak letterlijk horen wat de spelers tegen elkaar zeggen, en wat de trainers van de zijkant roepen! Er zijn weken, dat er veel voetbal op t.v. te zien is, en dan bedoel ik de Champions League wedstrijden en de UEFA Europa League wedstrijden. Dan heb je tenminste nog iets, om naar uit te kijken.

• Laten we hopen dat deze pandemie zo snel mogelijk verdwijnt, en dat we weer in actie mogen komen. Ik persoonlijk zie dat nog niet zo snel gebeuren, maar we houden de moed er maar in. Het allerbelangrijkste blijft toch onze gezondheid!!! Dat is je kostbaarste bezit!!