• VVT SPAART SV SLUIS NOG ENIGSZINS

Op zondag 30 augustus 2020 speelde VVT hun eerste bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen 2020-2021. De tegenstander was sv Sluis, uitkomend in de 4de klasse A van het zondagvoetbal, zuid 1. De andere 2 ploegen in dezelfde poule van VVT en sv Sluis zijn RKVV Rimboe, en AVC Aardenburg. Deze ploegen spelen beiden ook in de 4de klasse.

De trainer van sv Sluis is Ronnie Tresonie, onze ex-trainer. De scheidsrechter op deze zondagmiddag was dhr. R. J. M. Peters. De wedstrijd begon om 14.30 uur. Bij VVT waren Colin van Hout, Enrico en Randy van Overmeeren geblesseerd afwezig. In de 3de minuut testte Jamie Rademaker via een vrije trap de keeper van sv Sluis. Die oogde wat onzeker, en liet de bal even los. In de beginminuten zochten beide ploegen naar de hun bekende patronen. In de 7de minuut was het al raak voor VVT: Marc Verwey scoorde de 1-0 via een mooie combinatie. Nauwelijks 1 minuut later leek de 2-0 op het bord te verschijnen, maar de scheids floot voor buitenspel. Was dat wel echt zo?? Ik twijfel toch ernstig. Het verschil in niveau tussen beide ploegen begon, ondanks een goede inzet van sv Sluis, zich toch al vroeg in de wedstrijd af te tekenen. In de 11de minuut mocht Jarno Waebeke aanleggen om een penalty te nemen. (handsgeval). Hij aarzelde niet en scoorde de 2-0. VVT had volledig de overhand. Aanval op aanval ging richting het doel van sv Sluis. Bij die ploeg lukte vrij weinig, ook al deden ze zo hun best. Bij een aanval van sv Sluis zaten de spelers van VVT er ook meteen bovenop. De ploeg uit Sluis kwam niet meer vaak van hun eigen helft af. In de 31e minuut loste Sinan Coban uit een draaibeweging een schot, dat echter op de paal van het doel van sv Sluis belandde. VVT verzuimde in deze periode van de wedstrijd om verder afstand te nemen van de tegenstander. In de 33e minuut zagen we een schot van Jeremy Noa, dat door de keeper van sv Sluis slecht werd verwerkt. En wie was er als de kippen bij om die kans te verzilveren?? Can Kiran! 3-0. Nauwelijks 2 minuten later dacht Sinan Coban: laat ik ook eens een doelpunt scoren! Hij schoot mooi dwars de bal in het doel van sv Sluis: 4-0. In de 39e minuut schoot Sinan Coban wederom een bal op de paal van het doel van sv Sluis. Vlak voor het rustsignaal wist sv Sluis toch de eretreffer te scoren. Het was de nr. 7 die scoorde: 4-1. 2 Minuten later werd het zelfs bijna 4-2, toen een bal, afkomstig van een speler van sv Sluis, de buitenkant van de paal van het doel van VVT raakte. De spelers van VVT werden iets slordiger richting het rustsignaal. Toch leverde een inzet van Sinan Coban bijna de 5-1 op, maar de keeper van sv Sluis bracht redding. Na de thee was het in de 46e minuut alweer raak voor VVT: Sinan Coban leverde wéér een bal af, die op de paal belandde, maar de rebound was goed besteed aan Jahrdell Constansia, die koppend de 5-1 op het scorebord bracht. 2 Minuten later kopte Sinan Coban nét naast! Sinan verliet kort hierna het veld en werd vervangen door nr. 12 van VVT. De mannen uit Terneuzen gingen vrolijk door, maar vaak wilden ze het té mooi doen en zodoende bleef de score voorlopig beperkt tot de 5-1. VVT begon het ook zo langzaam wel te geloven. sv Sluis kreeg zodoende de kans om wat meer in het spel te komen, maar echte doelkansen leverde dat niet op. In de 67e minuut scoorde VVT de 6-1. Ik kon jammer genoeg niet zien wie er scoorde. Mijn excuses hiervoor! De VVT trein bleef maar doordenderen. Can Kiran zorgde voor de 7-1, en Jeremy Noa scoorde op prachtig aangeven van Can, de 8-1. In de 83e minuut scoorde Jahrdell Constansia bijna de 9-1, maar de keeper van sv Sluis bracht redding. Maar iets later was het toch dezelfde Jahrdell, die toch de 9-1 op het scorebord liet aantekenen, op goed aangeven van Can Kiran. In de 87e minuut mocht VVT een indirecte vrije trap nemen 2 meter voor het doel van sv Sluis. Can Kiran nam die trap, maar de keeper van sv Sluis kwam te vroeg uit, en kreeg een gele kaart. De vrije trap moest over. En weer nam Can Kiran z’n positie in. Hij kreeg de bal toegeschoven en schoot die werkelijk keihard onder de lat binnen: de dubbele cijfers waren behaald: 10-1!! Kort hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en maakte een einde aan de lijdensweg van sv Sluis. In dezelfde poule als waarin VVT en sv Sluis uitkomen, speelde Aardenburg thuis tegen Rimboe uit Wouwse Plantage. Aardenburg leed een flinke nederlaag: 1-7!! Op donderdag 10 september aanstaande speelt VVT hun tweede bekerduel en dat wordt een uitwedstrijd tegen Rimboe! Ik wens alle spelers en de technische staf alvast enorm veel sterkte met dit volgende bekerduel!!