• Op zondag 18 september 2022 speelden de teams van sv Sluis en VVT hun derde, en laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie. Het was een thuisduel voor de ploeg uit Sluis. Beide clubs hadden hun eerste 2 bekerwedstrijden gewonnen en hadden dus 6 punten behaald uit 2 duels. Alleen stond het team van VVT toch op de 1e plaats, wegens een veel beter doelsaldo. VVT: +18, en sv Sluis: +7. Een gelijkspel of winst van VVT zou voldoende zijn om als 1e in de poule te eindigen, en zodoende verder te gaan in de bekercompetitie.

De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. R. Koster. VVT begon met een zeer jeugdig team aan deze wedstrijd. Op de bank zaten Jasper van Asten, Jonathan Constancia, Jeremie Noa, Jelle Morcus, Jens van de Starre en Bas Cromheecke. Direct na het begin van dit duel een schot van Devano Riemens, dat net naast ging. In de 5de minuut stond de 0-1 al op het scorebord. Na een afgeslagen aanval van VVT, was Devano Riemens zeer attent, en haalde de trekker over. Onmiddellijk viel een enorm overwicht te noteren voor VVT. SV Sluis probeerde af en toe, maar de passing was matig. In de 11de minuut viel pas het eerste schot van SV Sluis op het doel van VVT te noteren, maar dat ging vér naast.

De bezoekers uit Terneuzen waren technisch veel begaafder dan de spelers van SV Sluis. Jobbe Bos zag de keeper van SV Sluis ver voor zijn doel staan, en hij probeerde het met een afstandsschot. Dat schot zeilde over die keeper heen, maar belandde jammer genoeg op de lat van het doel van SV Sluis!! In de 23e minuut zorgde Ayden Davies, uit een voorzet, voor de 0-2. In de 37e minuut zag ik een voorzet van Bart van Hanegem op Thomas Dieleman, die deze kans op een haartje na miste. Er hingen duidelijk meer doelpunten in de lucht voor de mannen uit Terneuzen, maar vooralsnog vielen ze nog niet. En in de 41e minuut had SV Sluis de wind mee, want bij één van de zeldzame uitvallen, werd zowaar de 1-2 gescoord! 1 Minuut later een schot van Thomas Dieleman, maar de keeper van SV Sluis bracht redding. Maar diezelfde Thomas Dieleman zorgde in de slotminuut van de 1e helft wel voor de 1-3, toen hij vanaf rechts opkwam! De scheidsrechter floot voor het rustsignaal.

In de 48e minuut een vrije trap voor SV Sluis, maar onze keeper Jeremy Geensen redde bekwaam. Wéér 1 minuut na dit moment viel de mooiste goal van dit duel: Dion Schoonakker loste een loeihard afstandsschot, dat als een bom insloeg. Werkelijk een beauty van een goal! 1-4. In deze periode wederom aanval op aanval van VVT. Bart van Hanegem had de 1-5 op zijn schoen, maar hij stuitte van dichtbij op de keeper van de thuisclub. SV Sluis had werkelijk niets in te brengen. In de 57e minuut scoorde Thomas Dieleman, uit een voorzet van Devano Riemens, de 1-5. Zijn tweede doelpunt van de middag. De techniek bij VVT voerde de bovenhand. In de 61e minuut liet de keeper van SV Sluis de bal los, waarop Bart van Hanegem zeer attent reageerde: 1-6! In de 63e gaf Jobbe Bos een voorzet, die via een verdediger van SV Sluis in de goal verdween: 1-7. De mannen van VVT namen hierna wat gas terug en in de 72e minuut verliet bij de Terneuzenaren Dion Schoonakker het veld en werd vervangen door Jelle Morcus. Ook SV Sluis wisselde een speler. Bij VVT was ook inmiddels Bas Cromheecke in het veld gekomen. In de 76e minuut nog een schot van Devano Riemens dat nét over ging. Ook een vrije trap, genomen door Leco de Jong, werd het ook niet. De bal verdween via de lat over het doel. In de 87e minuut kreeg SV Sluis nog een 100% kans om de score op 2-7 te brengen, maar de speler van de thuisclub faalde hopeloos. Zo bleef de ruime 1-7 op het scorebord staan, en in de 92e minuut floot de scheidsrechter voor het einde van deze wedstrijd.

VVT had in hun bekerpoule alle 3 de wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en gaan nu dus door naar de 2de ronde. Wie dan de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Maar eerst komend weekend, op zondag, 25 september aanstaande, spelen onze mannen hun 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2022-2023. Het wordt een uitduel tegen vv Hontenisse uit Kloosterzande. Deze ploeg werd in het afgelopen seizoen 2021-2022 kampioen in de 4de klasse A van het zondagvoetbal district zuid 1. Ik wens alvast het hele team en de technische staf ontzettend veel succes met hun wedstrijd op zaterdag 25 september, in Kloosterzande. De scheidsrechter op deze middag zal dhr. W. Broekhoven zijn.