• Op zondag 11 september 2022, speelde ons 1e team hun tweede bekerwedstrijd in het seizoen 2022-2023. Tegenstander was het team van SDO’63 uit Lamswaarde. Het betrof een thuisduel voor de ploeg uit Terneuzen. Afgelopen weekend, op zondag 4 september, had VVT de eerste bekerwedstrijd, uit tegen SV Oostburg, zeer ruim met 0-9 afgesloten. ( 2 doelpunten van Thomas Dieleman, 3 doelpunten van  Ayden Davies, en 4 doelpunten van Bart van Hanegem ). SDO’63 speelde op diezelfde zondag op het veld van HVV’24 hun “thuiswedstrijd” tegen SV Sluis, en verloren eveneens ruim met 0-7. In principe moest de wedstrijd op zondag 11 september geen probleem mogen opleveren voor onze mannen. De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. C. G. J. M. van der Heijden. Het was prachtig weer om te spelen. Soms zelfs erg warm. Bij VVT waren Jamie Rademaker, Jeremie Noa, en Jonathan Constancia afwezig wegens blessures. In de 2de minuut van dit duel floot dhr. van der Heijden al voor een penalty voor VVT. Devano Riemens nam plaats achter de bal, maar schoot hem recht op de keeper van SDO’63. Maar 4 minuten later maakte diezelfde Devano zijn “foutje” goed, door via een mooie aanval vanaf links, de 1-0 te scoren! Niet lang hierna viel ook al de 2-0. De keeper van SDO’63 redde in eerste instantie op een inzet van een speler van VVT, maar kreeg de bal niet klemvast. Bart van Hanegem was er als de kippen bij om zijn 1e doelpunt in deze wedstrijd te scoren. De ene aanval van VVT volgde de andere aanval op. Je begon nu al het grote krachtsverschil tussen beide ploegen te zien. In de 19de minuut scoorde Bart van Hanegem zijn tweede doelpunt, uit een afgeslagen aanval: 3-0. Een vrije trap van Ayden Davies belandde jammer genoeg op de lat van het doel van SDO’63 in de 24e minuut. Het bleef éénrichtingvoetbal, en SDO’63 verzamelde zich massaal in de verdediging. Maar in de 31e minuut kon Ayden Davies eigenlijk zelf scoren, maar hij gaf de bal af op Bart van Hanegem, en die haalde de trekker dankbaar over: 4-0. Dit kwam voort uit een supersnelle uitval. SDO’63 kwam tot geen enkele kans. Jasper van Asten van VVT liep tegen een gele kaart op wegens praten tegen de scheids. In de 40e minuut zag ik een subtiel inzetje van Bart van Hanegem, maar de bal ging net niet over de doellijn! Maar in de 44e minuut was het dezelfde Bart, die met een hard schot voor de 5-0 zorgde. 2 Wissels bij VVT: Jobbe Bos en Jasper van Asten er uit, en Dani Rijnhout en Bas Cromheecke er in. Aan het begin van de tweede helft vielen mij toch vele, kleine, vervelende overtredingen van SDO’63 op. Ze waren er duidelijk op uit, om zo lang mogelijk de 5-0 stand vol te houden. In de 51e minuut kreeg Edwin Strobbe van de bezoekers een gele kaart wegens een overtreding. VVT bleef onverminderd aanvallen, maar de verdediging van SDO’63 bestond vaak uit 8 spelers. In de 55e minuut scoorde Devano Riemens met een beauty van een afstandsschot de 6-0! Het bleef kansen regenen voor VVT, maar niet elke kans was raak. In de 64e minuut noteerde ik een 3-dubbele wissel bij VVT en ook SDO’63 wisselde ook enkele spelers. In de 65e minuut een schot van Nordin Gajewski van VVT, maar dat ging nét naast. Bij VVT kregen enkele jonge spelers de kans om zich te tonen. Een erg goede zaak van onze trainer Hubert van den Hemel. In de 70e minuut een kopbal van een speler van VVT, die helaas over ging. Het spel was eentonig om aan te zien. Het was VVT, dat de klok sloeg! In de 73e minuut een schot van Rubin van der Hooft van VVT, waarop de keeper van SDO’63 redding bracht. 2 Minuten hierna werd Thomas Dieleman uitstekend vrijgezet door Rubin van der Hooft, en hij scoorde de 7-0! In de 80e minuut kreeg diezelfde Thomas het op zijn heupen, en met een prachtig afstandsschot stond de 8-0 op het scorebord. Iets hierna nog een schot van een speler van VVT, dat op de lat belandde! En in de 86e minuut een schitterende, en subtiele inzet van Bart van Hanegem, die jammer genoeg nét langs de paal van het doel van SDO’63 verdween. Deze inzet had méér verdiend. Net hierna dacht Leco de Jonge van VVT: “Laat ik het ook eens proberen met een afstandsschot!”, en ja hoor: de 9-0 stond op het scorebord! De wedstrijd zat er bijna op, en iedereen dacht: “Zou de 10-0 ook nog kunnen vallen??”. En die gedachte kwam in de 91e minuut van deze wedstrijd uit, toen Cas de Dobbelaere van VVT in een klutssituatie voor het doel van SDO’63 toesloeg: 10-0! Wat een score, maar de krachtsverhoudingen waren ook te groot. SDO’63 verweerde zich dapper, maar kon desondanks weinig tot niets creëren. Scheidsrechter van der Heijden floot een goede wedstrijd en hij voelde de sfeer en het verschil in niveau uitstekend aan. Verder was hij vaak mondeling ook erg duidelijk tegen alle spelers. SV Sluis speelde op deze zondag in deze poule thuis tegen SV Oostburg, en won nipt met 2-1. Komend weekend gaat VVT op zondag 18 september op bezoek bij SV Sluis, om daar hun laatste poulewedstrijd af te werken. De stand in deze poule is nu als volgt: 1. VVT 2-6 (+19), 2. SV Sluis 2-6 (+8), 3. SV Oostburg 2-0 (-10), 4. SDO’63 2-0 (-17). Ik wens de gehele ploeg en de technische staf véél succes met hun wedstrijd op zondag 18 september aanstaande, uit tegen SV Sluis!