• Op zondagmiddag, 12 juni 2022, speelde de 1e selectie van VVT hun eerste nacompetitiewedstrijd om eventueel te kunnen promoveren naar de 2de klasse van het zondagvoetbal. Tegenstander was Madese Boys uit Made. Deze ploeg was als 12de geëindigd in de 2de klasse E van het zondagvoetbal district zuid 1, en was daarmee veroordeeld om nacompetitiewedstrijden te gaan spelen om de kans te behouden om in de 2de klasse te blijven. De winnaar van dit duel vandaag zou op 16 juni aanstaande uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd Groen Wit tegen Nieuwkuijk. De winnaar uit dat duel moet dan op zaterdag 18 juni op neutraal terrein de finale spelen tegen een nu nog onbekende tegenstander. Dus het was nog helemaal geen gelopen race, vooraf aan het duel tussen Madese Boys tegen onze mannen!!! Maar goed, de stemming bij onze ploeg zat er goed in. Het team had afgesproken alles te geven om een goed resultaat te kunnen behalen.

  De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. G. Tunders, geassisteerd door zijn lijnrechters dhr. B. van Heeswijk en dhr. Z. Betten. Het weer werkte uitstekend mee. De zon scheen volop! Al in de 1e minuut van dit duel kreeg Bart van Hanegem bijna een 100% kans, maar dat lukte nét niet. In de 4de minuut noteerde ik een vrije trap voor Madese Boys, die echter naast ging. Het begin was gelijkopgaand. Beide teams tastten elkaar nog af en waren zoekende naar de juiste combinaties. In de 9de minuut mocht Marc Verwei een vrije trap nemen, die echter in de muur van de thuisclub belandde. Jeremie Noa probeerde nog uit de draai een schot te lossen, maar dat ging over. Langzamerhand maakte VVT toch een iets sterkere indruk dan Madese Boys. Ze vielen vaker aan dan de tegenstander. In de 13de minuut viel de beloning. Uit een voorzet van Marc Verwei schoof Bart van Hanegem de bal uiterst kundig in het doel van Madese Boys! 0-1. Wat een begin van deze wedstrijd voor VVT!

  3 Minuten hierna weer een kans voor Marc Verwei, maar de keeper van Madese Boys, Werner Verhoeven, bracht redding. In de 20e minuut gaf Bert den Hamer een uitstekende voorzet, maar jammer genoeg kon Ayden Davies er nét niet bij. In diezelfde minuut kreeg Jens Verschuren van Madese Boys terecht een gele kaart wegens een harde overtreding op Devano Riemens. Iets later viel bijna de 0-2 voor VVT, toen Jeremie Noa net naast schoot uit een corner. Ook in de 26e minuut enorme pech voor VVT, toen Ayden Davies een schot loste, dat op de lat van Madese Boys uiteen spatte. Dit uit een voorzet van Marc Verwei. Het had eigenlijk allang 0-2 kunnen zijn, maar het zat even niet mee met onze kansen. Tijdens deze fase van het duel was VVT aanvallend absoluut de baas. In de 28e minuut probeerde Marc Verwei het weer met een inzet, maar de keeper van de thuisclub redde. VVT viel aan en soms een uitval van Madese Boys. En toen, in de 30e minuut, totaal tegen de verhouding in, viel de 1-1. De speler die scoorde voor Madese Boys was Jens Verschuren.

  Uit een corner voor VVT, kopte Jasper van Asten de bal jammer genoeg naast. Rond de 35e minuut was het 2x bijna 1-2, maar de laatste keer was het ook buitenspel. Toch begon het spel een beetje te kantelen. De passing bij het team van VVT werd minder. Maar in de 38e minuut zorgde Ayden Davies bijna voor de 1-2, maar zijn inzet werd jammer genoeg geblokt. Dit alles uit een voorzet van Bart van Hanegem. Madese Boys moest het hebben van af en toe een uitval. Het spel viel toen een beetje stil. Beide teams namen duidelijk wat gas terug. Maar in de 44e minuut viel bijna de 2-1 voor Madese Boys, toen er uit een corner van hen, de bal nét naast werd gekopt. Het rustsignaal klonk en de spelers konden even de koelte van de kleedkamers opzoeken.

  Na de rust was er in de 51e minuut een mooie voorzet van Marc Verwei, maar net als in de eerste helft, kon Ayden Davies er wederom nét niet bij. VVT begon weer met het zoeken van openingen in de defensie van Madese Boys. Het aantal aanvallen van de thuisclub was op één hand te tellen. Toen een mooie actie van Jeremie Noa, die trouwens vandaag erg goed op dreef was, maar hij schoot te slap in. Hij was haast niet te houden voor de verdedigers van Madese Boys. Vaak kon dat alleen door overtredingen op hem te maken. In de 56e minuut een gele kaart voor een speler van VVT, maar ik kon niet precies zien voor wie. In de 64e minuut kwam Sinan Coban bij VVT in het veld voor Ayden Davies. Bij VVT lukte in deze fase niet al te veel. Toen beging Mike Broeders van Madese Boys een uiterst harde en gemene overtreding op Jelle Morcus van VVT. Hij gilde het uit en bleef geblesseerd liggen. De scheidsrechter gaf Mike Broeders “slechts” een gele kaart. In mijn ogen een duidelijk diep rode kaart. Jelle Morcus moest van het veld, en ik heb gehoord dat hij toch naar het ziekenhuis is geweest voor verder onderzoek, en het schijnt er niet al te best uit te zien.

  Als vervanger voor Jelle kwam Leco de Jonge bij VVT in het veld. Wie mij bij VVT opviel, was Dion Schoonakker, die toch op het middenveld zo’n beetje het hele spel verdeelde. Ondanks het vele aandringen lukte het VVT maar niet om er bij Madese Boys doorheen te komen. Zelden viel er een tegenstoot van de thuisclub te noteren. In de 76e minuut weer een inzet van Jeremie Noa, maar die werd ook gekraakt. Nauwelijks één minuut later wederom een schot van dezelfde Jeremie Noa, dat op de paal van Madese Boys belandde. Wat een pech voor de mannen uit Terneuzen. Het leek of de 1-2 maar niet wilde vallen. En toch kreeg de thuisploeg in de 79e minuut een grote kans op een 2-1 voorsprong, maar de inzet ging vér over. Dit zou ook totaal tegen de verhouding in zijn geweest. In de 87e minuut een voorzet van Marc Verwei, die toch veel last van kramp begon te krijgen, maar die landde op het doel van Madese Boys. Iedereen langs de kant besefte, dat wie er zou scoren, die zou ook de wedstrijd winnen. En vlak voor het eindsignaal kreeg Madese Boys toch nog een kopkans om de winnende treffer te scoren, maar die werd gemist. De wedstrijd was ten einde, en de 1-1 stand betekende 2x 15 minuten verlengen. Als dan nog geen beslissing zou zijn gevallen, dan moesten penalty’s uitkomst brengen.

  In de 1e minuut van de 1e verlenging meteen een kans voor de thuisploeg, maar het schot ging ver over. In de 4de minuut een goede redding van de keeper van Madese Boys, Werner Verhoeven, op een inzet van VVT. Jip van der Plas van de thuisclub liep ook tegen een gele kaart aan. Iets daarna nam Bert den Hamer namens VVT een vrije trap, maar de keeper van Madese Boys bracht redding. In de 12de minuut weer een kans voor de thuisploeg,maar de kopbal ging wederom naast. Het vezier stond duidelijk niet op scherp gesteld bij Madese Boys. In de 15de minuut een grote kans voor Marc Verwei van VVT om de 1-2 aan te tekenen, maar wederom was het de doelman van de thuisploeg die redding bracht. Bij VVT verliet Dion Schoonakker het veld en hij werd vervangen door Justin Poppe. Marc Verwei kreeg steeds meer last van krampaanvallen, maar hij zette door. De eerste verlenging zat er op.

  De spelers konden even drinken en kort pauzeren. Aan het begin van de 2de verlenging haperde de machine bij VVT toch enkele malen. In de 5de minuut een schot van Bert den Hamer, maar dat ging naast. Daarna kreeg VVT best wel kansen, maar niet leek te lukken. Vaak voerde de ploeg uit Terneuzen ook de aanvallen te ver door, in plaats van eens te schieten. Thymo van Dongen van de thuisploeg kreeg ook een gele kaart, wegens het vasthouden van Jeremie Noa. En toen gebeurde, waar iedereen van VVT op had gehoopt!! In een scrimmage voor het doel van Madese Boys, was het Jasper van Asten, die de genadeklap voor Madese Boys uitdeelde. Hij scoorde de verdiende 1-2! De vreugde was enorm aan de kant van de Terneuzenaren! Alles wat VVT was rende naar de bank, en spelers, trainers, en reserves vielen elkaar om de nek. Zou dit dan eindelijk de beslissing zijn?? Er waren nog 3 minuten te spelen, en eigenlijk zou VVT dit niet meer weg mogen geven. Ik noteerde nog een dubbele wissel bij Madese Boys. En in de 14de minuut verliet Marc Verwei, moe gestreden, het veld en werd vervangen door Rob de Pooter. Toch gaf de scheidsrechter aan dat hij nog 5 minuten zou laten doorspelen, ook vanwege de vele wissels. De spanning werd haast ondraaglijk. Madese Boys probeerde, in uiterste wanhoop, nog van alles, maar er ging ook veel fout. VVT lukte het uiteindelijk om die 5 minuten stand te houden, en toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot, barstte bij de ploeg van VVT het feest helemaal los!!! De 1e horde in de nacompetitie was genomen, en was ook geheel verdiend te noemen. Direct na afloop van de wedstrijd ontstond er op de staantribune wat rumoer, toen er flink met bier werd gegooid, en dat belandde allemaal op toeschouwers uit Terneuzen. Gelukkig kon dit alles door toedoen van de beide besturen van de clubs gesust worden. Spelers en technische staf van VVT, hartelijk gefeliciteerd met het behaalde succes! Een échte teamprestatie!!

  Dit alles houdt in, dat VVT in de 2de ronde van deze nacompetitie, op donderdag 16 juni de volgende wedstrijd zal moeten spelen. Het wordt wederom een uitduel, en Groen Wit uit Breda zal dan de tegenstander zijn. Zij wonnen op deze zondag 12 juni, thuis met 2-1 van Nieuwkuijk. Hoe laat deze uitwedstrijd in Breda op 16 juni zal beginnen, is mij niet bekend. Houd de site van VVT in de gaten. Ik wens in ieder geval de gehele selectie en de technische staf ontzettend veel succes op 16 juni in Breda! 

  Harry Brouns

  Foto's