• Op donderdagavond 12 mei speelde het 1e team van VVT de uitwedstrijd tegen vv Clinge. De derby begon om 19.15 uur en de scheidsrechter was dhr. A. Yilmaz. De eerder gespeelde wedstrijd tussen beide ploegen in Terneuzen was in een 3-0 overwinning voor VVT geëindigd. Beide ploegen stonden in de rangschikking, voorafgaand aan deze wedstrijd, op een veilige plaats, en zodoende kon men voetballen om als winnaar uit de strijd te komen. VVT had hun laatste duel afgewerkt op zaterdag 7 mei jongstleden, uit tegen vv Philippine en met 0-1 gewonnen. vv Clinge speelde op zondag 8 mei uit tegen VVR en won met 1-3.

Het duel kon gespeeld worden onder uitstekende weersomstandigheden. Sinan Coban begon bij VVT op de bank en Rob de Pooter was nog geblesseerd. VVT begon meteen héél aanvallend aan deze wedstrijd. In de 11de minuut stond al de 0-1 op het scorebord, toen de keeper een bal die recht op hem afkwam, totaal verkeerd inschatte, en hij trapte over de bal heen! In de eerste 15 minuten had de ploeg uit Clinge werkelijk niets in te brengen. De ene aanval bij VVT was nog niet voorbij of de volgende was alweer in gang gezet. In de 15de minuut het eerste schot van vv Clinge op het doel van VVT, maar de bal ging ver over. Achterin bij onze ploeg stond het stevig dichtgemetseld: Jamie op rechts, Jelle op links, en in het midden het supersterke duo Bert en Jasper!

In de 19de minuut scoorde Ayden Davies uit een voorzet de 0-2. Het was op dat moment werkelijk de grote VVT-show. Clinge kwam er nauwelijks nog aan te pas. In de 23e minuut scoorde Bart van Hanegem bijna de 0-3, maar dat lukte net niet. De voorsprong had al groter kunnen zijn, maar voorlopig bleef het bij de 0-2. vv Clinge probeerde het wel, maar bij iedere aanval liep er wel ergens iets mis. In de 32e minuut een schot van VVT, maar dat was te slap. 4 Minuten later een kansje voor vv Clinge, maar onze keeper Jeremy Geensen stond zijn mannetje. Het verschil tussen beide teams was duidelijk zichtbaar. In de 40e minuut nog een keihard schot van Ayden Davies, maar de keeper van de thuisclub verhinderde verder onheil.

Dat het bij het rustsignaal maar 0-2 stond, mag een wonder heten. Na de thee kwam Sinan Coban in het veld bij VVT. In de 50e minuut was het alweer raak voor de bezoekers uit Terneuzen. Bart van Hanegem scoorde met een hard schot de 0-3. Bij VVT werd er een dubbele wissel uitgevoerd. Een speler van vv Clinge kreeg een gele kaart, wegens een flinke overtreding op een speler van VVT. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht, omdat VVT ook wat minder begon aan te dringen. Voor de rest gebeurde er vrij weinig. In de 72e minuut weer een inzet van Bart van Hanegem, maar de keeper van vv Clinge redde de situatie. In de 73e minuut werd diezelfde Bart vervangen aan de kant van VVT. In de 80e minuut eindelijk eens een mooi afstandsschot van Dries van Putten van vv Clinge, dat net naast ging. In de 82e minuut kreeg nog een speler van vv Clinge een gele kaart wegens het vasthouden van zijn tegenstander. vv Clinge wist geen echte kansen meer te creëeren. Toen viel ook nog de 0-4, toen Sinan Coban uitstekend werd vrijgezet, en alleen op de keeper kon afstormen. Hij omspeelde deze, en schoof de bal in het verlaten doel. In de 90e minuut zag ik nog een goede redding van onze keeper Jeremy Geensen op een vrije trap, genomen door een speler van vv Clinge. De wedstrijd zat er op, en de teams konden gaan douchen.

Het verschil tussen beide teams was vandaag te groot. vv Clinge kan zich gaan hergroeperen en proberen om zondag een resultaat te scoren, als ze wederom een thuisduel spelen, en nu tegen Schijf. VVT speelt zondag, 15 mei aanstaande ook een thuiswedstrijd, en wel tegen UVV’40. Ik wens dan ook de gehele selectie en de technische staf van VVT ontzettend veel succes met die wedstrijd tegen UVV’40, op zondag 15 mei aanstaande. Op de andere velden waren enkele zéér verrassende uitslagen, en na deze donderdagavond staat VVT op een mooie 3de plaats, slechts 3 punten achter Groen Wit!!

Andere uitslagen op deze donderdagavond 12 mei waren als volgt: Hoeven-Groen Wit: 1-1!, UVV’40-Sprundel: 2-1, Philippine-DSE: 4-2, en Schijf-Victoria’03: 3-0!

De stand in deze klasse is na vanavond als volgt:

Victoria’03

DSE