• Op zaterdagavond 7 mei 2022 speelde onze 1e selectie een uitwedstrijd in en tegen Philippine. Een echte streekderby. De laatste keer dat deze in Philippine plaatsvond, was in het seizoen 2019-2020. VVT won toen met 1-2. De wedstrijd in Terneuzen heeft toen nooit plaatsgevonden vanwege de coronaperikelen. vv Philippine had de punten hard nodig, om niet op één van de nacompetitie plekken te belanden. VVT stond op de 6de plek in de rangschikking, en kon zich na enkele mindere weekenden, volledig gaan richten op de nacompetitie voor een eventuele promotie. Ze hadden immers al een periodetitel binnen gehaald dit seizoen.

De wedstrijd begon om 19.30 uur en de scheidsrechter was dhr. J. de Jong. Vóór aanvang van deze wedstrijd was er één minuut stilte, in verband met het verongelukken van Dion van Vlierberghe, speler van HVV’24. Het was een zeer indrukwekkende minuut. vv Philippine had in het begin van dit duel moeite met de opbouw. Veel slordigheden. De spelers van VVT kregen opvallend veel ruimte op het middenveld, en het spel golfde op en neer. In de 18de minuut een schot van nr. 18 van vv Philippine, maar zijn inzet was te zwak. Ik schrijf nr. 18, omdat vv Philippine geen wedstrijdformulier tevoorschijn kon toveren voor mij. Jammer, want ik werk toch liever met namen! In de 21e minuut een vrije kopkans voor Jasper van Asten, maar die ging naast. Had eigenlijk de 0-1 moeten zijn.

De wedstrijd viel rond deze tijd wat stil. Het razende begin was er wel een beetje van af. In de 23e minuut kreeg een speler van vv Philippine een gele kaart. Iets later een schot van Marc Verwei van VVT, dat via een been van een verdediger van de thuisclub in een corner veranderde. De spelers van vv Philippine zaten er werkelijk overal bovenop. Je merkte aan het hele spel, dat de thuisclub moést, en VVT mocht! In de 33e minuut was het raak voor de ploeg uit Terneuzen. Uit een voorzet van Marc Verwei scoort Jasper van Asten op een prachtige manier de 0-1 voor VVT! De verdediging van de thuisclub zag er bij dit doelpunt niet al te best uit.

Nauwelijks 1 minuut later een schot van afstand van een speler van vv Philippine, en gelukkig voor VVT, spatte de bal keihard op de lat van het doel van de bezoekers. Daar kwamen we even goed weg. In de 42e minuut van de 1e helft kreeg Jayden Hoek van VVT een gele kaart voor een overtreding. VVT hield verhoudingsgewijs makkelijk stand. De thuisploeg wilde wel, maar er ging ook veel mis. De eerste helft zat er op, en de spelers gingen om de thee.

Aan het begin van de tweede helft begon het spel wederom flink pittig en fel. VVT gaf vv Philippine toch wel weer veel ruimte om aanvallen op te zetten. Een schot van Dion Schoonakker van VVT ging over. In de 63e minuut kreeg vv Philippine een reuzekans, toen onze keeper Jeremy Geensen uit zijn doel was, maar een speler van de thuisclub schoot de bal over! In de 64e minuut leverde Ayden Davies een kopbal af, maar die ging over. 2 Minuten hierna een gele kaart voor een speler van vv Philippine. Hij hield duidelijk Marc Verwei vast aan zijn shirt. Rond de 70e minuut werd het spel toch weer minder. In de 75e minuut noteerde ik een gevaarlijk schot van een speler van de thuisclub, maar dat ging net over. In de 76e minuut een wissel bij VVT, maar ik kon niet zien wie dat was. In de 80e minuut nog een gele kaart voor een speler van VVT. Net toen de wedstrijd leek uit te doven, noteerde ik een bal van Dion Schoonakker, die op de lat belandde. Dit was al in de 90e minuut. In de 91e minuut kreeg vv Philippine nog een vrije trap op een aantrekkelijke afstand, maar die leverde niets op. In de 92e minuut nog een corner voor de thuisclub, maar de ploeg uit Terneuzen liet zich niet verrassen. In de 93e minuut nog een schitterende redding van onze keeper Jeremy Geensen. En vlák voor het eindsignaal kreeg Sinan Coban, uit een voorzet van Ayden Davies, nog een kans om te scoren, maar zijn inzet werd geblokt. De wedstrijd zat er op. VVT had zijn plicht gedaan, en de spelers van vv Philippine verlieten toch zeer teleurgesteld het veld.

Op donderdag 12 mei speelt VVT hun volgende wedstrijd. Dat wordt weer een uitwedstrijd, en deze keer is dat in en tegen Clinge. De wedstrijd zal om 19.15 uur beginnen. Ik wens alle spelers en de technische staf ontzettend veel sterkte met hun duel op die donderdag 12 mei tegen vv Clinge!