• Op zondag 7 november 2021, speelde ons 1e team een thuiswedstrijd. Tegenstander was DSE uit Etten-Leur. Afgelopen weekend, op zondag 31 oktober, speelde VVT nog uit tegen Groen Wit uit Breda, en won in extremis met 2-3!! DSE speelde op die zondag thuis tegen UVV’40, en verloor toch enigszins verrassend met 2-3. In de stand, voorafgaand aan deze wedstrijd op zondag 7 november, stond VVT op een prachtige 2de plaats, met 13 punten uit 6 wedstrijden. DSE stond op de 4de plek, met 10 punten uit 6 duels. Ze stonden dus dichtbij ons team. VVT wilde er natuurlijk alles aan doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten, om zodoende lekker met de top mee te blijven doen.

  De wedstrijd begon om 14.30 uur, en de scheidsrechter was dhr. A. Mejia. Pupil van de week was Laura van den Berg. Ze speelt in MO11/1. Wat mij direct opviel bij de ploeg van DSE, was dat enkele spelers er qua fysiek behoorlijk bovenuit staken. In de 4de minuut noteerde ik al een grote kans voor Hakan Basagac van VVT, maar zijn inzet ging naast. Beide teams waren bijzonder aanvallend ingesteld. In de 10de minuut weer een kans voor Hakan, maar zijn schot werd gered door de keeper van DSE, Coen Jansen. Direct hierna wéér een kans voor Hakan, maar weer stond de keeper van DSE een doelpunt in de weg. De 1-0 had allang op het bord kunnen staan. In de 12de minuut noteerde ik een snelle tegenaanval van de bezoekers, maar die leidde gelukkig tot niets. In de 16de minuut een goede kans voor Jasper van Asten van kortbij, maar wederom was het de keeper van de tegenstander die de 1-0 verhinderde! Het was in deze fase werkelijk kans op kans voor onze mannen. Voortdurend was de ploeg van VVT in de aanval.

  In de 22e minuut een mooie voorzet van Jeremie Noa van VVT, maar die voorzet kon door de verdediging van DSE in een corner verwerkt worden. In diezelfde minuut probeerde ook onze aanvoerder Bert den Hamer het met een schot, maar dat ging over. 2 Minuten later wéér een kans voor VVT, toen Bart van Hanegem de bal in de 16 meter ontving, maar hij draaide teveel en aarzelde te lang, en weg kans. In de 24e minuut een blessurebehandeling voor Pjotr Hendrickx van DSE, maar hij kon gelukkig doorspelen. Iets later een gele kaart voor Julian Robbeson van DSE, wegens een overtreding op Jeremie Noa van VVT. Marc Verwei nam in de 27e minuut een vrije trap, die maar nét naast ging. Het doelpunt wilde maar niet vallen. Direct hierna weer een kans voor Hakan, maar wie bracht weer redding?? Juist, de keeper van DSE, Coen Jansen! DSE had niet veel in te brengen en zo nu en dan was er een kansje voor deze ploeg. In de 32e minuut een hard schot van Jeremie Noa van rechts, maar de keeper van DSE verwerkte deze inzet tot een corner. In deze fase en ook voorafgaand aan dit moment had DSE enorm veel te danken aan hun keeper, die uitgroeide tot kwelgeest voor de aanvallers van de thuisclub.

  In de 33e minuut een gevaarlijk moment voor het doel van VVT, maar dat leverde gelukkig niets op. Direct hierna kon Devano Riemens van de thuisclub helemaal alleen door de verdediging van DSE lopen, maar keeper Coen Jansen redde de huisraad weer voor DSE! En dan zul je zien, is de thuisclub vaak in de aanval, dan valt de goal aan de andere kant. In de 39e minuut gebeurde dit: twijfelende verdediging VVT, en Hendrickx van DSE profiteerde: 0-1! Dat was even een flinke domper voor de ploeg van VVT! Maar nauwelijks 1 minuut later stond de 1-1 al op het scorebord! Hakan Basagac van VVT scoorde dan eindelijk zijn doelpunt, op aangeven van Marc Verwei, als ik het goed had gezien. De wedstrijd was weer volledig in evenwicht. In de 42e minuut leek het alsof de 2-1 ging vallen, toen Hakan weer bijna vrij door kon lopen, maar dat lukte nét niet. We gingen de rust in met een gelijke stand: 1-1.

  Aan het begin van de tweede helft zagen we bij VVT Sinan Coban in het veld, en was Bart van Hanegem gewisseld. In de 48e minuut scoorde Hakan een doelpunt, maar dat werd op aangeven van de grensrechter van DSE afgekeurd wegens buitenspel? Of dat zo was, daar had ik mijn twijfels bij. 2 Minuten hierna weer een buitenspel doelpunt van dezelfde Hakan, maar nu stond hij echt buitenspel. In de 59e minuut een kans voor Jeremie Noa om te scoren, maar de keeper van DSE redde weer. Hij had duidelijk zijn dag! VVT had duidelijk de bovenhand, maar kon dat nog niet uitdrukken in meer goals. Je kon de aanvallen van de thuisclub gerust een belegering noemen! In de 63e minuut een schot van Sinan Coban, maar dat was te zwak. Onze keeper, Jeremy Geensen, verrichtte in de 66e minuut een goede redding. 1 Minuut hierna schoot Hakan vanaf rechts in het zijnet van het doel van DSE. In de 72e minuut weer een kans voor Hakan, maar de keeper van DSE stond z’n mannetje! Het begon eigenlijk een beetje eentonig te worden. In diezelfde minuut een schot van Marc Verwei, dat voor naast ging. Er hing een doelpunt in de lucht, maar het wilde maar niet vallen. Een wissel bij de thuisclub: Jelle Morcus er uit, en Justin Poppe er in.

  In de 78e minuut kreeg de trainer van DSE een gele kaart, wegens opmerkingen. 2 Minuten later probeerde Sinan Coban het met een kopbal, maar die landde in de handen van de keeper van DSE. In de 84e minuut gebeurde dan gelukkig het onvermijdelijke: op aangeven van Sinan Coban, kon Hakan Basagac keihard de bal inschieten, en liet de keeper van DSE nu eens eindelijk kansloos!! 2-1!! Eindelijk een kans, die benut werd. Het tweede doelpunt van Hakan Basagac was een feit! In de 87e minuut kreeg diezelfde Hakan nog een 100% kans om een hattrick te scoren, maar hij miste die kans op 3-1. We gingen toen nog enkele benauwde minuten in, waarin de ploeg van DSE nog uit alle macht probeerde om er een gelijkspel uit te slepen. Maar zo ver zou het niet meer komen, en gelukkig floot scheidsrechter Mejia voor het eindsignaal.

  De vreugde bij alle spelers van VVT en de supporters was natuurlijk enorm. Het was een wedstrijd, die je gerust een kansenfestival kon noemen, waarvan er maar een paar werden benut, maar de eindstand viel in het voordeel van onze ploeg uit, en gezien het aantal aanvallen, was dat ook verdiend!! Komend weekend is VVT vrij, want dan is het bekervoetbal, maar het weekend daarna staat de topper, uit tegen HVV’24 op het programma!!

  Harry Brouns

  Andere uitslagen in deze 3de klasse A waren vandaag als volgt: Clinge-Philippine: afgelast, VVR-Groen Wit: 0-4, Schijf-Zundert: 1-0!, Sprundel-Steen: 1-1, Victoria’03-HVV’24: 1-2, en UVV’40-Hoeven: 2-4!

  De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

  HVV’24

  6-16

  Zundert

  7-9

  VVT

  7-16

  Philippine

  6-7

  Groen Wit

  7-15

  Hoeven

  6-7

  Schijf

  6-10

  UVV’40

  6-7

  DSE

  7-10

  Steen

  6-2

  Victoria’03

  5-  9

  Sprundel

  6-2

  Clinge

  5-  9

  VVR

  4-0

  Foto's