• Op zondag 17 oktober 2021 speelde ons 1e team een uitwedstrijd tegen VVR uit Rijsbergen. Het was voor VVT het vierde duel in dit nieuwe seizoen 2021-2022, en voor VVR de 3de wedstrijd. Vóór aanvang van deze wedstrijd, stond VVT op een mooie 5de plaats in de rangschikking, met 6 punten uit 3 wedstrijden, en VVR een beetje teleurstellend op de 13de plek, met 0 punten uit 2 duels. In het seizoen 2019-2020 hadden beide ploegen elkaar voor het laatst ontmoet in Rijsbergen, en won VVT overtuigend met 1-5! We waren benieuwd hoe het beide teams vandaag zou vergaan.

  De wedstrijd begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. van der Heijden. In de derde minuut van de wedstrijd mocht het team van VVT al 2 corners achter elkaar nemen, maar zonder resultaat. Nauwelijks 4 minuten later een kans voor Hakan Basagac, maar hij schoot voor langs. Het spel ging gelijk op in die beginfase. In de 15de minuut de eerste gele kaart van deze wedstrijd. Die was voor Gilberto Quiala van VVR, wegens een overtreding. De passing bij VVT was toch soms wat slordig en onnauwkeurig. Voorlopig werd er nog niet echt een opening gevonden in de verdediging van de mannen uit Rijsbergen.

  In de 22e minuut een mooie rush van Marc Verwei op links, richting het doel van VVR, maar hij probeerde zelf te scoren, in plaats van de bal zijdelings te passen naar een vrij staande speler van VVT. Zijn schot werd nog geblokkeerd door een verdediger van VVR. Jammer! Hakan Basagac probeerde het weer met een schot, maar dat ging helaas naast. Er vielen nog echt weinig echte kansen te noteren. VVR zat er overal bovenop, en probeerde uit alle macht iets te forceren. Het gevoel bij de thuisclub om te moeten winnen, na 2 verloren duels, was duidelijk te merken. Alles speelde zich zowat op het middenveld af, maar in de 30e minuut was het raak voor het team uit Terneuzen. Na een terugspeelbal van een verdediger van VVR op zijn keeper, probeerde die het voetballend op te lossen, maar verspeelde heel klungelig de bal aan onze aanvaller Hakan Basagac. Die twijfelde niet, en liet deze kans niet onbenut: 0-1 voor VVT!!

  In de 32e minuut een wissel bij VVR: Imre Timmermans er uit, en Joep van Opstal er in. Éen minuut later een reuzekans voor de thuisploeg: uit een voorzet loopt de spits van VVR volledig vrij onder de bal door!! VVT kwam toch steeds beter in hun spel. Gaven haast niets weg, en de aanval van VVR was veelal onmachtig. Het spel speelde zich tegen het einde van de eerste helft volledig af op de helft van de thuisclub. Ik noteerde nog wat wanhoopsschoten van VVR, maar vlak voordat de scheidsrechter voor het rustsignaal floot, viel toch nog bijna de 1-1! Dat was even schrikken voor de Terneuzenaren.

  Na de thee enig tumult toen een doelpunt voor VVR werd afgekeurd voor buitenspel. De ploeg uit Rijsbergen had vast en zeker in de rust een peptalk gehad van hun trainer, want ze drongen meteen flink aan. In de 56e minuut een kopbal van Joris van den Ham, namens VVR, die net naast ging. In deze periode van de wedstrijd kenmerkte het spel zich zo’n beetje als hotse-knotse-begonia voetbal! Wat mij wel opviel, was dat de ploeg uit Rijsbergen qua fysiek de boventoon voerde. In de 66e minuut een mooie redding van onze keeper Sven Roose op een harde inzet van links. In de 68e minuut een gele kaart voor een speler van VVR, maar ik kon niet zien voor wie. VVR toonde zich ook vaker slordig in hun aanvallen. Vaak veel te gehaast.

  In de 72e minuut een wissel bij VVT: Rob de Pooter er uit, en Sinan Coban er in. Dit zou later een gouden wissel blijken. 4 Minuten later verliet bij VVR Tygo de Bruijn het veld en werd vervangen door Tobias Bas. We zaten al in de 82e minuut van de wedstrijd, en de stand was nog steeds 0-1 in het voordeel van VVT. Zouden we deze uitslag over de streep kunnen trekken?? Het venijn zat hem echter in het slot van dit duel. In de 83e minuut kwam VVR op 1-1, door een mooie kopbal van Stef van Nispen! Zou het dan toch nog misgaan?? VVR leek ineens vleugels te krijgen, maar in de 86e minuut verstoorde Hakan Basagac dit feestje, door met een prachtig afstandsschot voor de 1-2 voorsprong te zorgen. De vreugde bij alle spelers van VVT was enorm!! Maar de wedstrijd was nog niet klaar. In de 88e minuut een kopbal van Joris van den Ham van VVR, maar die ging ver naast.

  We zaten inmiddels in de extra tijd, toen Jeremie Noa tegen een onnodige gele kaart aanliep. Hakan Basagac kreeg ook nog geheel onnodig een gele prent getoond van scheidsrechter van der Heijden. Kort daarna een zware overtreding van achteren van Maarten Adriaansen van VVR op een speler van VVT. Hij kreeg meteen de rode kaart toebedeeld! En toen begon de Sinan Coban show!!! Hij werd goed gelanceerd, en de verdediging van VVR stond te slapen, en Sinan scoorde beheerst, weliswaar in twee keer, de 1-3! En niet veel later deed hij dit kunststukje nog een keer, nu op aangeven van Hakan Basagac: 1-4. De spelers van VVR bogen het hoofd, en kort hierna zat de wedstrijd er op!

  Het was een zwaar bevochten overwinning, die laat in het duel tot stand kwam, maar het belangrijkste: wéér 3 punten voor onze mannen uit Terneuzen. Door deze uitslag, stijgt onze ploeg in de rangschikking van de 5de naar de 3de plaats!!! Complimenten mannen voor deze uitstekende prestatie. Komend weekend, op zaterdagavond 23 oktober, zal onze 1e selectie thuis spelen tegen vv Philippine. Dat kan nog wel eens een spannend duel worden!!! De terugreis met de bus naar Terneuzen was bepaald niet saai te noemen. Het leek wel een feestzaal!! Omstreeks 20.00 uur kwamen we aan in Terneuzen en kon iedereen heel tevreden huiswaarts keren.

  Harry Brouns

  Andere uitslagen in deze 3de klasse A, waren vandaag als volgt: DSE-Zundert: 2-2!, HVV’24-Hoeven: 1-0, Schijf-Clinge: 0-2, Victoria’03-Steen: 4-0, Groen Wit-Sprundel: 5-0, en Philippine-UVV’40: 3-0.

  De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

  HVV’24

  4-10

  Philippine

  4-6

  Clinge

  3-  9

  UVV’40

  3-4

  VVT

  4-  9 (+5)

  Schijf

  3-1

  Groen Wit

  4-  9 (+3)

  Hoeven

  3-0

  Zundert

  4-  8

  Steen

  3-0

  DSE

  4-  7

  VVR

  3-0

  Victoria’03

  3-  6

  Sprundel

  3-0

  Foto's