• WEDSTRIJD MET EEN KARRENVRACHT AAN GELE, EN ÉÉN RODE KAART! TUMULTUEUS SLOT WEDSTRIJD!

Op zaterdagavond 23 oktober 2021 speelde ons 1e team de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen vv Philippine. Deze streekderby wordt de laatste jaren altijd, zowel uit als thuis, op een zaterdagavond, gespeeld. Deze wedstrijden trekken in de regel meer toeschouwers dan gewoonlijk. Afgelopen weekend, op zondag 17 oktober, speelde VVT een uitwedstrijd tegen VVR uit Rijsbergen, en won met 1-4. vv Philippine speelde toen thuis tegen UVV’40 uit Ulvenhout, en won met 3-0. Op de huidige ranglijst, voorafgaand aan het duel van zaterdag 23 oktober, stond VVT op een mooie derde plaats, met 9 punten uit 4 wedstrijden. vv Philippine stond op de 8e plek, met 6 punten uit 4 duels.

Beide teams troffen elkaar voor het laatst in de competitie in het seizoen 2019-2020. Er werd toen alleen in Philippine gespeeld. VVT ging er toen met de winst vandoor: 1-2. Deze avondwedstrijd, op zaterdag 23 oktober 2021, begon om 19.30 uur en de scheidsrechter was dhr. W. Broekhoven. Bij VVT ontbrak Marc Verwei. Bij opkomst van beide teams werd er achter beide doelen een massa aan vuurwerk afgestoken. Vele rode fakkels vormden een prachtig beeld voor de toeschouwers. Verder nog knalvuurwerk, met enkele oorverdovende knallen. Nadat de mist was opgetrokken, kon de strijd beginnen.

De eerste 10 minuten kenmerkten zich door een op- en neergaand karakter. In de 5de minuut noteerde ik een schot van onze spits Hakan Basagac, dat echter recht op de keeper van vv Philippine was. 3 Minuten later een schot van een speler van de bezoekers, dat echter ver over ging. Nauwelijks een minuut later kreeg VVT een 100% kans, maar de bal ging naast! In de 15de minuut ontving een speler van vv Philippine een gele kaart van dhr. Broekhoven. Het bleef een beetje een tamme wedstrijd. In de 24e minuut weer een gele kaart voor één van de bezoekers. Direct hierna viel de 0-1 voor vv Philippine, toen uit een mooi uitgespeelde aanval, Tiamo Roose de bal in het doel van VVT liet verdwijnen. 2 Minuten later was het al bijna 1-1, maar dat ging net niet door. In de 30e minuut omspeelde een speler van vv Philippine onze keeper Jeremie Geensen, en de 0-2 leek in de maak. Gelukkig voor VVT kon een verdediger van VVT nog net verhinderen, dat dit zou gebeuren! vv Philippine opereerde als een stugge ploeg. In de 35e minuut moest Ayden Davies geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Sinan Coban. De rust brak aan met een 0-1 stand.

Na de thee was het vv Philippine, die in de 46e minuut een kans kreeg vanaf links, maar daar kwam niets uit voort. 1 Minuut daarna een schot van Devano Riemens namens VVT, maar dat ging naast. Weer 1 minuut later een gele kaart voor een speler van vv Philippine. In de 52e minuut kwam VVT wederom goed weg bij een aanval van vv Philippine. Direct hierna een vrije trap van Bert den Hamer van VVT, dat nét geen doelpunt opleverde. Je voelde dat er een doelpunt in de lucht hing. De nr. 4 van vv Philippine kreeg ook een gele kaart getoond, wegens het vasthouden van Jamie Rademaker van VVT. In de 58e minuut een schot van Rob de Pooter van VVT, waarop de keeper van vv Philippine redding kon brengen. Bert den Hamer mocht weer een vrije trap nemen, maar deze keer ging de bal naast. Het wilde maar niet lukken. In de 66e minuut een kans voor VVT, bij een schot vanaf links. Net daarna wéér een gele kaart voor vv Philippine. Dit keer voor de nr. 6. Jamie Rademaker van VVT kreeg ook een gele kaart, wegens een overtreding op een speler van de bezoekers. In de 70e minuut een wissel bij vv Philippine: Walhout er in, en de nr. 6 er uit. Niet veel later kreeg ook Hakan Basagac van VVT een gele kaart getoond, wegens een overtreding. VVT kwam er gewoonweg, ondanks aanval op aanval, niet doorheen, wat het ook probeerde.

In de 80e minuut viel dan de toch wel verdiende gelijkmaker, toen Bert den Hamer weer een vrije trap mocht nemen, iets buiten het 16-metergebied van vv Philippine. De bal raasde met een enorme vaart richting de hoek van het doel van de bezoekers en de keeper van vv Philippine kon er, ondanks een uiterste inspanning, niet meer bij! De vreugde bij de spelers van VVT was enorm. Vlak hierna was het bijna 2-1 geworden, toen Jamie Rademaker een prachtige voorzet gaf, maar niemand reageerde. In de 82e minuut nog een wissel bij vv Philippine. Toen gebeurde er iets heel vervelends. De bal verdween over de zijlijn waar de grensrechter van vv Philippine actief was. Hij vlagde voor een ingooi voor vv Philippine. Onze speler Rob de Pooter was het daar niet mee eens en hij liep naar de grensrechter van vv Philippine. Deze dreigde de Pooter met zijn vlag, en daarop duwde de Pooter de grensrechter van vv Philippine met een flinke duw om, waarop de grensrechter op de grond belandde. Daarna veel commotie, met een opstootje, waar veel spelers bij betrokken raakten. Rob de Pooter mocht verdwijnen met een rode kaart, en de grensrechter van vv Philippine werd vervangen door de voorzitter van vv Philippine, die de taken overnam. Dat de wedstrijd zo zou dreigen te eindigen, was wel teleurstellend te noemen. In de werkelijk laatste seconden van het duel kreeg Sinan Coban nog een reuzekans, toen een voorzet van VVT voor het intikken leek voor Sinan, maar dat gebeurde jammer genoeg niet! Dhr. Broekhoven floot voor het eindsignaal. 7 Gele kaarten en 1 rode kaart waren het zielige resultaat van een potje voetbal!

De vele toeschouwers bij dit duel verlieten toch met een gemengd gevoel het veld, en velen zochten de kantine op, om nog te genieten van een drankje. Beide ploegen 1 punt. Daar schieten ze in feite niets mee op, maar beter één punt dan geen punt!! Komend weekend speelt VVT de altijd moeilijke uitwedstrijd in Breda tegen Groen Wit. We zullen zien hoe het onze ploeg daar zal vergaan! Ik heb vanavond geen foto’s kunnen nemen, omdat het een avondwedstrijd betrof, en dan is het te donker voor mijn toestel, ondanks een goede flitser. Dat heb ik ook altijd bij de uitwedstrijd bij vv Philippine, die ook op een zaterdagavond wordt gespeeld.

Harry Brouns

Andere uitslagen in deze 3de klasse A waren als volgt: Sprundel-DSE: 1-3, UVV’40-HVV’24: 1-3, Steen-Schijf: 2-3, Zundert-Hoeven: 0-2!, Clinge-Groen Wit: 2-5, en VVR-Victoria’03: afgelast.