• Op vrijdagavond 16 december 2022, speelde VVT een bekerwedstrijd tegen vv Steen. Het duel begon om 20.00 uur en de scheidsrechter was dhr. R. Huser. De buitentemperatuur was niet zeer aangenaam en het veld was op sommige plekken toch wel glad, maar de wedstrijd kon desondanks doorgaan. In de 6de minuut noteerde ik een schotkans voor de bezoekers, maar onze keeper Jeremy Geensen bracht redding. De eerste 10 minuten werden door beide teams gebruikt om elkaar af te tasten. Je merkte meteen dat veel van de spelers last hadden van het gladde veld. De aanvallen van VVT oogden in deze periode wat moeizaam. In de 20e minuut een schot van Bart van Hanegem, maar deze inzet was niet hard genoeg. In de 22e minuut riepen de spelers van vv Steen om een penalty, na een vermeende handsbal bij een speler van VVT, maar het spel ging gewoon door. Bij de aanvalspogingen van VVT ging het vaker fout bij de eindpass. In de 32e minuut een schot van Jeremie Noa, dat door de keeper van vv Steen werd gekeerd. De bal belandde voor de voeten van een speler van VVT, maar zijn inzet ging ver over. 3 Minuten later een schot van Bert den Hamer, maar dat was ook te zwak om de keeper te verontrusten. De ploeg uit Sint Jansteen was vrijwel onzichtbaar en werd nauwelijks gevaarlijk. In de 45e minuut nog een goede redding van onze keeper Jeremy Geensen. De spelers haasten zich naar binnen voor een warme mok thee. Na de rust werd het veld toch nog wat gladder, en dat was voor beide teams toch een handicap. De thuisploeg begon toch aanvallend aan het tweede bedrijf, maar vooralsnog zonder resultaat. De ploeg van vv Steen stond vol in de verdediging. In de 57e minuut een wissel bij vv Steen: Rody van der Linden er uit, en Martin Seghers er in. Bij VVT ook enkele wissels: Ayden Davies, Jeremy Noa, en Bert den Hamer er uit, en Devano Riemens, Cas de Dobbelaere, en Hakan Basagac er in. In de 70e minuut nog een wissel bij de bezoekers, maar ik kon niet zien wie dat was. 2 Minuten hierna een schot van Devano Riemens van VVT, dat net naast ging. Het lukte de Terneuzenaren maar niet om er doorheen te komen. Van vv Steen ging aanvallend niet veel uit en de ploeg richtte zich vooral op het verdedigen. Het niveau van deze wedstrijd ging langzaam omlaag. In de 87e minuut verrichtte de keeper van vv Steen een goede redding op een schot van Hakan Basagac. In dezelfde minuut een inzet van Devano Riemens van VVT, maar de keeper van vv Steen redde met zijn voet. Het wilde gewoonweg niet lukken bij de ploeg uit Terneuzen. In de 90e minuut leek vv Steen op 0-1 te komen, maar weer stond Jeremy Geensen een doelpunt in de weg. De extra tijd zat er op, en de regel was, dat er dan bij een gelijkspel meteen penalty’s genomen zouden worden. vv Steen mocht beginnen. Yoran van Dorsselaer nam de 1e en scoorde. Toen was Hakan Basagac van VVT aan de beurt. Zijn inzet werd gekeerd door de goalie van vv Steen. Jasper Sponselee van vv Steen nam plaats achter de bal en scoorde. Dion Schoonakker van VVT scoorde namens de thuisploeg. Toen kwam Marvin de Beule van vv Steen naar voren en hij faalde niet. Leco de Jonge benutte ook zijn penalty namens VVT. Pieter Warrens van vv Steen bleef ook ijskoud en benutte zijn strafschop. Jasper van Asten van VVT kwam naar voren en schoot ook raak. Toen kwam de laatste man van vv Steen naar voren, Remco Dophemont, en hij toonde geen zenuwen en schoot de beslissende penalty binnen! VVT hoefde hun 5de penalty niet meer te nemen. vv Steen bekert verder, en de vreugde bij die ploeg was enorm na afloop!!! Voor beide ploegen begint na dit duel de winterstop. Ik wens iedereen Prettige Feestdagen en een goed, en gezond 2023 toe!!