• Op donderdagavond 9 september 2021, speelde onze 1e selectie hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2021-2022. Het betrof een thuisduel tegen de 4de klasse ploeg SV Sluis. Afgelopen seizoen hadden beide ploegen ook tegen elkaar gespeeld in de beker en die wedstrijd was eveneens in Terneuzen. Uitslag: 10-1! Hopelijk kon de tegenstander uit Sluis deze keer wat meer tegenstand bieden.

Verder is in deze bekerpoule nog vv Breskens ingedeeld. Eveneens een ploeg uit de 4de klasse van het zondagvoetbal. De wedstrijd begon om 19.30 uur en de scheidsrechter was dhr. J. de Jong. VVT begon meteen enorm fanatiek aan het duel. In de 9de minuut viel al de 1-0 voor de thuisploeg. Nr. 9, Hakan, scoorde uit een goed gegeven voorzet vanaf rechts. SV Sluis probeerde er af en toe uit te komen, maar dat lukte niet al te best. Je zag nu al een groot verschil tussen een 3de klasse ploeg en een 4de klasse ploeg. In de 12de minuut vergrootte VVT hun voorsprong, door een doelpunt van Devano Riemens: 2-0. Daarna volgde aanval na aanval van VVT op het doel van de bezoekers. In de 16de minuut een goede kans voor de nr. 12 van VVT, maar hij voerde zijn actie veel te ver door.

Soms wilden de spelers van VVT té gehaast aanvallen. In de 23e minuut viel bijna de 3-0 voor VVT in een scrimmage voor het doel van SV Sluis. In deze fase werden de gastheren wat slordiger in hun spel. De aanvallen gingen allemaal wat moeizamer. In de 31e minuut was het bijna zowaar 2-1, maar de aanvaller van SV Sluis benutte de kans niet. De nr. 12 van VVT had weer een goede actie, maar wederom te ver doorgevoerd. Misschien wat eerder afgeven. In de 35e minuut een klein kansje voor de bezoekers, maar de inzet was te zwak. 1 Minuut later stond de 3-0 op het scorebord, toen wederom Hakan van VVT zijn slag sloeg! De bezoekers hadden duidelijk moeite met het aanvalstempo van VVT. In de 39e minuut een kans voor de nr. 19 van VVT, maar zijn schot ging ver over. Er was voor onze mannen geen vuiltje aan de lucht. Het ontbrak alleen nog aan meer goals. In de 42e minuut gaf de nr. 12 van VVT een mooie strakke voorzet, die de nr. 19 van de thuisploeg alleen maar hoefde in te glijden, maar dat mislukte voor een open doel!

Daarna zagen we meteen een bal op de paal van SV Sluis! Na de rust was het te donker om verder te fotograferen, dus de foto’s bij dit stuk zijn allemaal foto’s uit de 1e helft. VVT begon meteen weer met aanvallen. In de 56e minuut een kans voor Marc Verwei, maar zijn schot ging ver over. Iets daarna een 100% kans voor de nr. 12 van VVT, maar op de één of andere manier wist hij die niet te benutten. Iets later was het Jamie Rademaker, die de stand op 4-0 bracht, na goed vrijgezet te zijn door Marc Verwei. In de 62e minuut wéér een kans voor onze nr. 12, maar zijn inzet was te zwak. De stand had inmiddels veel hoger kunnen en moeten zijn, want het was alleen maar de ene na de andere aanval van VVT. En het wordt eentonig, maar nr. 12 van VVT miste wederom een 100% kans om de stand op 5-0 te brengen. SV Sluis bracht helemaal niets meer, en zo sleepte de wedstrijd zich voort tot het eindsignaal van scheidsrechter de Jong! Eindstand: 4-0. Van enkele nieuwe spelers van VVT weet ik nog niet de namen, vandaar dat ik vaker alleen de rugnummers vermeld. Als ik een wedstrijdformulier had gehad, was het wat handiger geweest.

VVT zal zijn volgende bekerwedstrijd spelen op zondag 19 september aanstaande. Het zal een uitduel worden tegen vv Breskens. Aanvang: 14.30 uur. De scheidsrechter zal dhr. A. F. Bruggeman zijn. De zondag daarop, 26 september, zal VVT hun eerste competitiewedstrijd spelen. Het wordt een uitduel tegen Sprundel. Aanvang: 14.30 uur.