• Op zondag 26 september 2021 speelde onze 1e selectie hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2021-2022. Het betrof een uitduel tegen SV Sprundel uit Sprundel. De bus vertrok om 11.45 uur vanuit Terneuzen. SV Sprundel speelde in het afgelopen seizoen voor de eerste keer in de derde klasse A van het zondagvoetbal. Ze kwamen maar tot 2 wedstrijden, voordat de gehele competitie werd stilgelegd in verband met de corona perikelen. Voor ons dus een onbekend team.

  Ons team trad dit jaar aan met een nieuwe trainer, Hubert van den Hemel. Hij had met zijn team een reeks van oefenduels gespeeld, en ook al de bekercompetitie afgewerkt. Daarin werd VVT uitgeschakeld, en kon zich zodoende volledig op de nieuwe competitie richten. De wedstrijd in Sprundel begon om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. D. Boodts. De eerste 5 minuten was het vooral elkaar aftasten, en zoeken naar de juiste combinaties. In de 9de minuut mocht VVT hun eerste corner nemen, maar die leverde niets op. In de 11de minuut van dit duel profiteert Ayden Davies namens VVT van een fout in de verdediging van SV Sprundel, kapt enkele spelers uit, en plaatst de bal onhoudbaar voor de keeper van de thuisploeg in het doel: 0-1! Wat een begin! VVT had ook al een hele tijd flink aangedrongen. De ploeg uit Terneuzen voetbalde vooral rustig en heel berekenend.

  In de 16de minuut wederom een schitterende actie van Ayden Davies, die een corner opleverde. Direct hierna weer Ayden, die uit een voorzet van Jeremie Noa, bijna voor de 0-2 zorgde! 2 Minuten later mocht Marc Verwei een vrije trap nemen, die net naast ging. Je kon gerust stellen dat VVT de eerste 20 minuten alles volledig onder controle had. Tot dan weinig tegenstand van SV Sprundel. Even later was Ayden Davies weer vrij door op rechts en probeerde een voorzet te geven. Een verdediger van SV Sprundel verhinderde dat, en het leidde tot een corner. In de 21e minuut noteerde ik een best wel flinke overtreding op Marc Verwei, maar zonder gevolgen voor de tegenstander die deze actie beging.

  VVT bleef oppermachtig, en SV Sprundel kon maar met moeite aanklampen. Dit kwam ook vooral omdat de mannen uit Terneuzen heel strak dekten. In de 26e minuut weer een kans voor Marc Verwei, die een schot loste, maar de keeper van SV Sprundel bracht redding. In het centrum van de verdediging van VVT stond het ijzersterke duo Bert den Hamer en Jasper van Asten. In de 30e minuut een wanhoopsschot van Ruben Wagtmans van SV Sprundel, maar dat ging hopeloos ver over het doel van VVT. Mij viel op dat bij vele pogingen van de thuisclub om een aanval op te zetten, de spelers toch vaak de bal weer terugspeelden op hun keeper. Iets later kwam VVT goed weg, toen uit een spaarzame aanval van SV Sprundel, een speler de bal op de paal van het doel van VVT liet belanden! Dit was tot nu toe eigenlijk pas de eerste goede actie van de thuisclub. Het was werkelijk een genot om onze verdediging af en toe zo kalm bezig te zien. In de 37e minuut een korte drinkpauze, waar maar weinig spelers gebruik van maakten. In de 38e minuut leek de 1-1 op het scorebord te verschijnen, maar Ruben Wagtmans van de thuisclub stond duidelijk buitenspel. Zo vlak voor het rustsignaal nam VVT wat gas terug en trok zich ook verder terug in de verdediging. In de 41e minuut kreeg Jeremie Noa van VVT nog een kans, maar de bal ging naast. En 2 minuten later wederom een buitenspeldoelpunt van SV Sprundel. VVT was hierdoor toch wel gewaarschuwd. Zo vlak voor de rust kwam SV Sprundel er wat beter in, want in de 44e minuut noteerde ik een gevaarlijk schot van Bjorn Martens van SV Sprundel. Het was maar goed dat het bijna rust was, want onze ploeg werd wat slordiger. Mij viel wel het harde spel van de thuisclub op, waarbij menige speler van VVT vaak op tijd moest opspringen om een harde overtreding op hem te voorkomen! Het rustsignaal klonk, en het was tijd voor de thee.

  De tweede helft begon wederom met op- en neergaand spel van beide kanten. In de 56e minuut een kans voor Devano Riemens van VVT, maar hij stond jammer genoeg buitenspel. Kort hierop een mooie aanval van VVT, waarbij een speler van VVT binnen het strafschopgebied duidelijk onderuit werd geschoffeld: penalty voor VVT!! De kans om op 0-2 te komen! Bert den Hamer legde de bal klaar, nam een aanloop, en schoot de bal …………. over het doel van SV Sprundel! In de 57e minuut een wissel bij SV Sprundel: Ruben Wagtmans er uit, en Thijs Melissen er in. Bijna viel de 0-2 voor VVT, toen Ayden Davies een kans kreeg, op aangeven van Marc Verwei, maar hij liet die kans onbenut. De stand had al veel hoger moeten zijn. In de 60e minuut een wissel bij VVT: Rob de Pooter er uit, en Hakan Basagac er in. Dit zou de aanval aanzienlijk versterken, want in de 63e minuut was het deze Hakan, die de stand op 0-2 bracht, na perfect voorwerk van Devano Riemens!!! 3 Minuten hierna verliet bij SV Sprundel Ruud van de Lindeloof het veld en werd vervangen door Thijs van Heusen. Ook bij VVT een wissel: Jelle Morcus er uit, en Lieuwe Geysels er in. In de 70e minuut kreeg SV Sprundel de kans om op 1-2 te komen, want ze kregen een penalty toegekend, wegens hands van een verdediger van VVT. Die kans werd ook benut en zodoende leek het weer spannend te worden. In de 71e minuut direct een reactie van het team uit Terneuzen. We zagen een mooie actie van Hakan Basagac, maar zijn schot ging hard over. SV Sprundel voelde weer hoop en begon aan te dringen. VVT moest zorgen om de rust te bewaren en niet in paniek te geraken.

  Het spel werd dankzij deze spanning behoorlijk onrustig en wisselvallig. In de 77e minuut kwamen nog twee verse krachten bij SV Sprundel in het veld: Janick de Rooy en Roy van den Broek. Sommige spelers van SV Sprundel reageerden constant op de beslissingen van de scheidsrechter. Deze floot toen af, en riep Justin Buurstede van de thuisclub bij zich. Hij kreeg een behoorlijke preek van de leidsman, maar wonderwel geen kaart! Hier kwam hij goed mee weg. Toen was Hakan Basagac op weg naar een doelpunt, maar hij werd in het 16-metergebied onreglementair neergemaaid. Resultaat: penalty voor VVT! Hakan nam zelf plaats achter de bal, en hij kende geen twijfels: 1-3 voor VVT! De wedstrijd leek nu toch wel gespeeld, maar niets was minder waar. Het spel werd steeds grimmiger. De spelers van SV Sprundel wilden toch nog iets forceren. De mannen uit Terneuzen waren alleen nog maar bezig met het hoofd koel proberen te houden. Kort hierna kreeg Jamie Rademaker nog een gele kaart wegens opmerkingen richting de leiding. Er waren vele blessurebehandelingen geweest, en de scheidsrechter liet maar doorspelen. En ja hoor, in de 98e minuut van de verlenging scoorde SV Sprundel nog de 2-3!!! Devano Riemens van VVT raakte hierbij nog behoorlijk geblesseerd en moest vervangen worden door Sinan Coban. De scheidsrechter floot maar niet af, en iedereen begon zich af te vragen of hij misschien zijn horloge had verloren. Er werd ook nog een heel flinke overtreding begaan op Jasper van Asten. Hij moest ook behandeld worden.

  Daarna nog geen einde wedstrijd, en tenslotte na 12 extra minuten klonk het verlossende eindsignaal!!!! De eerste overwinning van het nieuwe seizoen was binnen, en dus ook de eerste 3 punten voor ons team!! De overwinning werd nog even goed gevierd in de kantine, en de terugreis per bus naar Terneuzen was er één van plezier en ontspanning. Ik praatte in de bus nog na over de wedstrijd met onze 2 zéér trouwe supporters Piet en Wout. Achteraf gezien had VVT het zichzelf toch nog moeilijk gemaakt in Sprundel. Een hogere uitslag in het voordeel van ons team had zeker niet misstaan. Maar wie treurt daar nog om?? Komend weekend, op zondag 3 oktober, staat onze 1e thuiswedstrijd op het programma. We treffen dan meteen een sterke tegenstander, namelijk vv Zundert, dat vandaag met 4-0 won van Groen Wit uit Breda. Mannen van VVT, mijn complimenten voor jullie optreden in Sprundel. Het was een boeiend gevecht en ik heb genoten.

  Harry Brouns

  Andere uitslagen in deze 3de klasse A waren vandaag als volgt: DSE – Schijf: 5-1, Philippine – HVV’24: 0-3, UVV’40 – VVR: 3-0, Hoeven – Victoria’03: 1-2, Zundert – Groen Wit: 4-0, en Steen – Clinge: 0-2.

  De stand na deze 1e wedstrijddag is als volgt:

  DSE

  1-3

  SV Sprundel

  1-0

  vv Zundert

  1-3

  vv Hoeven

  1-0

  HVV’24

  1-3

  vv Steen

  1-0

  UVV’40

  1-3

  vv Philippine

  1-0

  vv Clinge

  1-3

  VVR

  1-0

  VVT

  1-3

  Schijf

  1-0

  Victoria’03

  1-3

  Groen Wit

  1-0

  Foto's