• Op zondag 10 oktober 2021, speelde onze 1e selectie wederom een thuiswedstrijd. Deze keer was Victoria’03 uit Oudenbosch onze tegenstander. Afgelopen weekend, op zondag 3 oktober, had VVT ook thuis gespeeld, en toen was vv Zundert de opponent. We verloren jammer genoeg met 0-2. Victoria’03 had die zondag thuis tegen UVV’40 moeten spelen, maar die wedstrijd werd afgelast. Victoria’03 was dit nieuwe seizoen op zondag 26 september jongstleden goed begonnen, met een uitzege bij vv Hoeven: 1-2. Ons team wilde de nederlaag van zondag 3 oktober goed maken, en proberen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De pupil van de week was Quinn den Hamer, zoon van onze aanvoerder Bert den Hamer. Quinn speelt in JO8/2. De wedstrijd begon om 14.30 uur, en de scheidsrechter was dhr. J. Brummer.

  Vanaf het begin van de wedstrijd zagen we 2 fanatieke ploegen. De spelers van de thuisclub stoorden goed bij vele aanvalspogingen van Victoria’03. Het spel ging gelijk op, waarbij Victoria’03 toch via snelle counters probeerde succes te hebben. In de 11de minuut zagen we een goede voorzet van Hakan Basagac van VVT, die voor enige paniek zorgde in de verdediging van de Brabanders. In dezelfde 11de minuut kreeg Ayden Davies van VVT een kans op een voorzet van Marc Verwei, maar de keeper van Victoria’03 kon redding brengen. Bij VVT volgde de ene aanval de andere op. De Terneuzenaren begonnen enorm aan te dringen, maar vooralsnog geen doelpunten. 3 Minuten later zag ik een snelle counter van Victoria’03, waarbij Pieter van Etten van links hard kon inschieten. De bal ging gelukkig voor VVT voor het doel langs. Beide ploegen hielden elkaar tot dan toe redelijk in evenwicht, met toch een licht voordeel voor de thuisclub. VVT had er toch moeite mee, om door de hechte verdediging van Victoria’03 te komen. Maar in de 23e minuut was het raak voor de ploeg uit Terneuzen: Marc Verwei had zich knap vrijgespeeld, en hij loste een schitterend afstandsschot, dat in het doel van Victoria’03 verdween: 1-0! Deze voorsprong was ook wel verdiend te noemen. De constante aanvalsdrift van VVT werd beloond.

  Rond de 25e minuut zagen we enkele corners van de thuisclub achter elkaar. Achter in de verdediging viel Bert den Hamer op, vanwege zijn enorme rust in het spel. In de 31e minuut een wanhoopsschot van Pieter van Etten van Victoria’03, dat vér over ging. Iets hierna zagen we onze keeper Sven Roose een goede redding verrichten op een harde inzet van een speler van Victoria’03. En in diezelfde minuut was Hakan Basagac bijna vrij door, maar hij werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Jeremie Noa van VVT werd ook goed vrijgezet voor de keeper van Victoria’03, maar die keeper kon nog net de situatie redden. Het had al zeker 2-0 kunnen staan, gezien alle kansen. In de 40e minuut noteerde ik een schot op de paal van Ayden Davies! 3 Minuten later wederom een kans voor VVT op 2-0, maar weer geen doelpunt. Direct hierna kreeg Jeremie Noa van VVT een schietkans, maar zijn schot belandde in het zijnet van het doel van Victoria’03. Het wilde maar niet lukken. Bij het rustsignaal stond een zéér verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord.

  Na de thee was het in de 47e minuut al meteen raak voor de ploeg uit Terneuzen: bij een mooie aanval van VVT belandde de bal bij Ayden Davies, die niet aarzelde, en de bal strak langs de keeper van Victoria’03 schoot: 2-0! 3 Minuten later leek de wedstrijd al beslist, toen Hakan Basagac, na goed voorbereidend werk van zijn medespelers, een aanval schitterend afrondde: 3-0! Maar snel hierna reageerde de ploeg uit Oudenbosch attent, toen Jari Voeten een vrije trap mocht nemen, net buiten het 16-metergebied. Zijn inzet verdween, buiten bereik van onze keeper Sven Roose, in het doel van VVT: 3-1. Zou het dan toch nog spannend worden?? VVT wisselde: Rob de Pooter er uit, en Sinan Coban er in. Victoria’03 begon enorm aan te dringen en in de 64e minuut wisselde de ploeg uit Oudenbosch: Sjoerd Renne, en Brian Hellemons, kwamen in het veld. In de 64e minuut was er een blessurebehandeling voor onze keeper Sven Roose. Gelukkig kon hij verder spelen. In de 72e minuut noteerde ik een 100% kans voor Hakan Basagac, maar jammer genoeg miste hij die. Maar nauwelijks 1 minuut hierna maakte hij dit ruimschoots goed, toen hij de 4-1 liet aantekenen. Buitenspel of niet?? De grensrechter van Victoria’03 vlagde fanatiek, maar hij werd overruled door de scheidsrechter, die het doelpunt goedkeurde.

  Bij Victoria’03 kwam nog Stef Baas in het veld, en 6 minuten later verliet bij VVT Dion Schoonakker het veld en werd vervangen door Bart van Hanegem. Bij onze tegenstander was het verzet toch wel gebroken, en de ploeg uit Oudenbosch kreeg nog enkele kleine kansjes, maar die leverden geen gevaar op. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, en Victoria’03 had zich neergelegd bij de nederlaag. Bij VVT verliet aanvoerder Bert den Hamer het veld en werd vervangen door Dani Rijnhout. Niet lang hierna floot scheidsrechter Brummer, die het duel overigens uitstekend had geleid, af. Een terechte overwinning voor onze mannen, die zich door dit resultaat hadden hersteld van de nederlaag van afgelopen zondag 3 oktober. Komend weekend wacht onze ploeg een uitwedstrijd in Rijsbergen tegen VVR. Deze ploeg speelde vandaag, uit bij vv Clinge, en verloor met 1-0. We zullen zien hoe het onze mannen zal vergaan op zondag 17 oktober in Rijsbergen.

  Harry Brouns

   

  Andere uitslagen in deze 3de klasse A, waren vandaag als volgt: Hoeven-DSE: 1-5, Sprundel-Philippine: 0-2, Steen-Groen Wit: 0-1, UVV’40-Schijf: 2-2, Zundert-HVV’24: 2-2, en Clinge-VVR: 1-0.

  De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

  Zundert

  3-7

  Victoria’03

  2-3

  HVV’24

  3-7

  Philippine

  3-3

  Clinge

  2-6

  Schijf

  2-1

  DSE

  3-6 (+7)

  Sprundel

  2-0

  VVT

  3-6 (+2)

  Steen

  2-0

  Groen Wit

  3-6 (-2)

  VVR

  2-0

  UVV’40

  2-4

  Hoeven

  2-0

  Foto's