• Op zondag 12 maart 2023, speelde onze 1e selectie een thuiswedstrijd tegen vv Hoeven. Het was voor beide clubs de 15de wedstrijd in dit lopende seizoen 2022-2023. Op zondag 16 oktober 2022, hadden beide teams elkaar al getroffen in Hoeven. VVT won toen met 1-3. Vóór aanvang van de wedstrijd op zondag 12 maart, stond vv Hoeven op de 7de plek, met 20 punten uit 14 duels. VVT bezette de tweede plaats, met 26 punten uit eveneens 14 wedstrijden. Voor VVT was er eigenlijk maar één doel: deze wedstrijd proberen winnend af te sluiten. Dit om bij te blijven bij de bovenste ploegen, die strijden om het kampioenschap. Het duel vandaag op zondag 12 maart 2023 begon om 14.30 uur en de scheidsrechter was dhr. A. Yilmaz. Pupil van de bijweek was Jerrel Cristina, JO11/2.

  Bij VVT waren Dion Schoonakker, Jaimie Rademaker, en Cas de Dobbelaere afwezig wegens blessures. Vaste keeper Jeremy Geensen en tweede keeper Sven Roose waren geblesseerd. Zodoende maakte Bart Versprille, keeper van het tweede, zijn debuut in het 1e team van VVT. De wedstrijd kende een fel begin van beide kanten. De teams waren bijzonder aanvallend ingesteld. In de 8e minuut een schot van Devano Riemens, maar de keeper van vv Hoeven, Arthur Raaymakers, bracht redding. 2 Minuten hierna een gevaarlijk afstandsschot van Patrick Suijkerbuijk van vv Hoeven, dat net over ging. Ayden Davies raakte geblesseerd en werd verzorgd en moest even buiten het veld wachten. Hij kwam het veld weer in, zonder dat de scheidsrechter daar toestemming voor had gegeven, en hij toonde Ayden een gele kaart. Het is de regel, maar toch een beetje flauw. In de 14de minuut werd een speler van VVT duidelijk neergelegd in het 16 metergebied van vv Hoeven. Naar mijn bescheiden mening een duidelijke strafschop. Maar wat deed de scheidsrechter?? Die wuifde het, tot veler verbazing, weg! In de 14de, en 17de minuut, respectievelijk 2 schoten op het doel van vv Hoeven van Thomas Dieleman en Jonathan Constansia, maar helaas gingen beide inzetten over. Direct hierna stond bij een tegenaanval van de bezoekers, Erwin Roks, geheel vrij, en die bedacht zich geen seconde en loste een vlammend schot, dat de 0-1 opleverde! Dat was even slikken voor de ploeg uit Terneuzen. vv Hoeven was bepaald niet gekomen om zich zo maar neer te leggen bij een nederlaag, want de ploeg toonde toch veel aanvallende intenties.

  In de 21e minuut kreeg een speler van vv Hoeven een gele kaart getoond, wegens een gemaakte overtreding. In de 24e minuut noteerde ik weer een afstandsschot van de ploeg uit Hoeven, dat maar net overging. In de 25e minuut kopte Ayden Davies, na een genomen corner voor VVT, de bal over. Aanvallend wilde het nog niet zo goed lukken bij de thuisploeg. Bij twee uitvallen van vv Hoeven, kwam onze keeper Bart Versprille goed uit, en behoedde onze ploeg voor een grotere achterstand. Bij iedere aanvalspoging van VVT, trokken de mannen uit Hoeven zich massaal terug in hun 16 metergebied. Het was één solide muur, waar maar moeilijk doorheen was te komen. vv Hoeven loerde duidelijk op de mogelijkheid van snelle uitvallen. Maar in de 37e minuut werden de aanvalspogingen van VVT eindelijk beloond, toen Devano Riemens een prachtige kopbal afleverde, die de 1-1 betekende. Enkele minuten hierna leek de 2-1 voorsprong te vallen, toen onze verdediger Jasper van Asten uit een corner de bal keihard inkopte. Iedereen had deze poging al tot een doelpunt gebombardeerd, maar niets was minder waar. De keeper van vv Hoeven, Arthur Raaymakers, stond op de goede plek en redde deze inzet. In deze fase van de wedstrijd was VVT nu vaker aanvallender. En dat resulteerde in de 46e minuut van de 1e helft in de 2-1 voorsprong voor VVT! Devano Riemens speelde zich goed vrij in het 16 metergebied van vv Hoeven en loste een prachtig schot, dat in de bovenhoek van het doel van de bezoekers verdween. Een werkelijk prachtig doelpunt, en het tweede van Devano! De rust brak aan en de spelers konden aan de thee.

  Aan het begin van de tweede helft in de 47e minuut meteen al een schot van Thomas Dieleman, dat echter naast ging. Wat mij opviel, was dat ons centrale verdedigingsduo, Jasper van Asten en Bert den Hamer, weer ijzersterk stonden te verdedigen. VVT begon steeds meer aan te dringen en de bezoekers moesten toch vooral vaak terug in de eigen verdediging. In de 58e minuut een vermeende elleboog van Patrick Suijkerbuijk van vv Hoeven ten opzichte van Ayden Davies, die geblesseerd bleef liggen. Na behandeld te zijn, kon hij weer verder spelen. vv Hoeven ging wisselen: Nathan Cremers en Dave Terloo kwamen in het veld. Iets later nog een inzet van Ayden Davies, maar de keeper van vv Hoeven kon redding brengen. In de 67e minuut verliet Leco de Jonge bij VVT het veld en hij werd vervangen door Karsten Dubbeldam. Mats van den Maagdenberg van vv Hoeven liep nog tegen een gele kaart aan, wegens het vasthouden van een tegenstander. Datzelfde overkwam iets later Dave Terloo van vv Hoeven ook, toen hij eveneens een tegenstander aan zijn shirt vasthield. In de 73e minuut noteerde ik een goede redding van onze debuut keeper Bart Versprille. De aanvallen van de thuisploeg liepen iets terug, en vv Hoeven probeerde nog eens aan te zetten. Bert den Hamer verliet ook bij VVT het veld en werd vervangen door Rubin van der Hooft. Daarna zag ik nog weinig kansen voor de ploeg uit Terneuzen. In de 87e minuut nog een schot van Ayden Davies, dat echter over ging, en 1 minuut hierna wederom Ayden met een schot, dat naast ging. In de slotminuten liep Bart van Hanegem nog tegen een gele kaart aan wegens een gemaakte overtreding. Bijna werd het nog 3-1, toen Bart van Hanegem een voorzet gaf, die belandde bij Ayden Davies, maar hij schoof de bal op de paal van het doel van vv Hoeven!!

  Iedereen rondom het veld snakte naar het eindsignaal van scheidsrechter Yilmaz, en na 94 minuten klonk dat dan, tot opluchting van alle supporters van VVT!! Mannen, goed gewerkt, en 3 punten erbij. Een speciaal compliment voor onze keeper Bart Versprille, die ondanks de grote druk, zijn taak goed had volbracht. Aan het begin van het duel nog wat onwennig, maar daarna goed gekeept! Na de wedstrijd werden de resultaten op de andere velden in deze 3de klasse bekend. En tot veler verbazing had Groen Wit, uit tegen vv Steen, verrassend met 2-0 verloren. Dat betekende dat door de overwinning van VVT, de ploegen uit Breda en Terneuzen gelijk komen in de stand. Beide ploegen hebben na vandaag 29 punten uit 15 duels, maar toch staat VVT nu alléén bovenaan, omdat het doelgemiddelde van VVT +29 is en het doelgemiddelde van Groen Wit is +24!!! Dat werd na afloop natuurlijk goed gevierd in de kantine door alle spelers van VVT. HVV’24 haalde de 2de periodetitel binnen, door een 2-0 overwinning op Wernhout. Komend weekend, op zondag 19 maart 2023, speelt VVT een uitduel in Etten-Leur tegen DSE. Ik wens alvast de gehele ploeg en de technische staf ontzettend veel succes met deze wedstrijd.

  Harry Brouns

  De andere uitslagen in deze 3de klasse waren vandaag als volgt: Clinge-DSE: 2-3, Hontenisse-Zundert: 2-2, HVV’24-Wernhout: 2-0, Philippine-Schijf: 2-0,  en Steen-Groen Wit: 2-0.

  De stand in deze 3de klasse is na vandaag als volgt:

  VVT

  15-29 (+29)

  Hoeven

  15-20 (+2)

  Groen Wit

  15-29 (+24)

  Wernhout

  15-20 (-3)

  HVV’24

  15-27

  DSE

  15-17

  Steen

  15-26

  Hontenisse

  15-16 (-11)

  Schijf

  15-25

  Philippine

  15-16 (-23)

  Zundert

  15-24

  Clinge

  15-  6

  Foto's