• Op zondag trad VVT aan voor een thuiswedstrijd tegen UVV’40 uit Ulvenhout. Beide ploegen troffen elkaar 2x in het seizoen 2017-2018. In Terneuzen werd het een 2-0 overwinning voor de Terneuzenaren, maar in Ulvenhout verloor VVT toch enigszins ruim met 4-1. In de 2 daaropvolgende seizoenen speelde UVV’40 in een andere klasse, namelijk de 3de klasse B van het zondagvoetbal district zuid 1.

De wedstrijd begon vandaag om 14.30 uur en stond onder de leiding van dhr. J. W. Brummer. Vanaf het begin toonde VVT duidelijk hun aanvallende ambitie. In de 7de minuut kreeg Jeremie Noa van VVT een heel goede kans, maar zijn bal ging ver over. 3 Minuten later werd Can Kiran goed vrij gezet, en hij faalde niet: 1-0!! VVT begon langzamerhand toch wat meer de overhand te krijgen. In de 14de minuut viel er een kleine kans voor UVV’40 te noteren. De passing bij de Terneuzenaren was toch niet altijd even goed. In de 18de minuut leek de 1-1 op het bord te gaan verschijnen, toen Sebastian de Meijer van UVV’40 van dichtbij een schot kon afleveren, maar het was onze keeper Jeremy Geensen, die een werkelijk schitterende redding verrichtte!!

In de 24e minuut leek Sinan Coban van VVT alleen door te kunnen gaan, maar de scheidsrechter floot hem af. Sinan raakte jammer genoeg de bal met z’n arm, dus dit feestje ging niet door! VVT bleef doordrukken, maar kon toch niet echt weglopen van UVV’40. Toch werd het in de 28e minuut 2-0 voor de thuisclub. Uit een snelle tegenaanval van VVT scoorde Marc Verwei, op schitterend aangeven van Can Kiran! Een werkelijk schitterend doelpunt! UVV’40 probeerde wel vanalles, maar creërde weinig tot geen kansen.

De verdediging van VVT stond dan ook zeer goed opgesteld en gaf weinig weg. In de 41e minuut viel er nog een zeer goede kans te noteren voor Marc Verwei, maar die leverde niets op. Na de thee was het in de 47e minuut Sinan Coban, die bijna voor de 3-0 zorgde, maar zijn schot werd nog net geblokt. 3 Minuten hierna viel die 3-0 toch, toen Jeremie Noa goed werd vrijgezet door Marc Verwei, en de 3-0 scoorde!! Nauwelijks 3 minuten later werd de wedstrijd in feite al beslist, toen Sinan Coban, uit een mooie voorzet van Jamie Rademaker, op een schitterende manier de 4-0 liet aantekenen.

In de 58e minuut gooide Jahrdell Constansia de wedstrijd definitief op slot, toen hij aan een prachtige solo begon, en uiterst fraai afrondde: 5-0!! Vanaf dat moment kwam UVV’40 er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas. Can Kiran scoorde nog bijna de 6-0, maar de keeper van UVV’40 bracht redding. In de 65e minuut een wissel aan de kant van VVT: Bert den Hamer verliet licht geblesseerd het veld en werd vervangen door Inid Preganlija. Iets later verliet ook Jamie Rademaker het veld en werd vervangen door Jarno Waebeke.

Bij UVV’40 vielen vele foute passes te noteren, en de spirit was geheel verdwenen bij de mannen uit Ulvenhout. In de 76e minuut probeerde Can Kiran het nog eens een keer met een kopbal, maar zonder resultaat. 2 Minuten hierna verliet Can het veld en werd vervangen door Lieuwe Geysels. VVT kon vrijuit spelen en er viel een tijdje niets te beleven. In de 86e minuut viel bijna de 6-0, toen Jahrdell een inzet afleverde, maar de keeper van UVV’40 bracht redding. In de 90e minuut een merkwaardig moment in de wedstrijd: Bij een aanval van UVV’40 leek er een duidelijke overtreding te worden gemaakt op een verdediger van de thuisclub en onze grensrechter vlagde ook, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Onze keeper Jeremy Geensen verwachtte ook dat de scheidsrechter zou fluiten, en deed niets meer en de speler van UVV’40 deponeerde de bal in het lege doel. Iedereen keek raar rond, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed: 5-1. Daarna duurde de wedstrijd nog 10 seconden en floot dhr. Brummer voor de laatste keer! 3 Belangrijke punten zijn binnen, en volgende week op naar Rijsbergen voor het uitduel tegen VVR, dat vandaag uit speelde tegen DSE en met 3-2 verloor! We zullen zien hoe die wedstrijd dan gaat verlopen!

Andere uitslagen in deze klasse waren vandaag als volgt: Hoeven-HVV’24: 2-2, Steen-Zundert: 1-3, DSE-VVR: 3-2, Philippine-Clinge: 1-4, Schijf-Victoria’03: 0-0, en Sprundel-Groen Wit: afgelast.

De stand in deze klasse is na vandaag als volgt:

Clinge

Steen