• Op zondag 3 oktober 2021, speelde ons 1e team een thuiswedstrijd tegen vv Zundert. Het was voor beide ploegen de tweede wedstrijd in dit nieuwe seizoen 2021-2022. vv Zundert had afgelopen zondag 26 september thuisgespeeld tegen Groen Wit uit Breda en maar liefst met 4-0 gewonnen. VVT had op die zondag uitgespeeld tegen SV Sprundel, en met 2-3 gewonnen. Beide ploegen waren deze nieuwe competitie dus met 3 punten gestart, en wilden vandaag daar vast en zeker weer 3 punten bijvoegen. We zouden zien hoe het ze zou vergaan in deze wedstrijd, die om 14.30 begon. De scheidsrechter was dhr. R. Peters.

VVT begon enorm aanvallend aan deze wedstrijd, maar in de 4de minuut zagen we een gevaarlijke tegenaanval van de ploeg uit Zundert. We waren gewaarschuwd. In de 7de minuut was Hakan Basagac van VVT bijna door, maar net niet. 1 Minuut later een blessurebehandeling voor Marc Verwei. Beide partijen waren in deze beginfase zeker gelijk aan elkaar. In de 15de minuut zag ik een uitstekende redding van onze keeper Sven Roose op een inzet van een speler van Zundert. 2 Minuten hierna een mooie vrije trap van Marc Verwei, die door de keeper van Zundert, Thomas van Nederkassel, mooi zwevend werd gekeerd. In de 19de minuut weer een goede redding van onze keeper, Sven Roose, met zijn voet, op een inzet van Zundert. Deze ploeg bleef zeer gevaarlijk met hun tegenaanvallen. VVT probeerde daar de ploeg uit Zundert zoveel mogelijk in te storen. De echte splitsende pass viel nog niet te bewonderen aan beide zijden. In de 24e minuut een redding van onze keeper Sven op een afstandsschot. VVT werd bij hun aanvalsopzetten meteen vastgezet door de spelers van Zundert. In de 28e minuut een schrikmoment: Jasper van Asten kopte de bal terug, en die ging maar net naast het doel van VVT! Zundert oogde vooral fysiek erg sterk, en de ploeg werd ook wat overheersender. De combinaties bij ons team verliepen niet al te lekker. In de 32e minuut verliet bij Zundert Frenk Zagers het veld en werd vervangen door Bas Englebert. Toen volgde een lange blessurebehandeling voor Devano Riemens van VVT. Hij kon hierna nog verder spelen. Bij iedere balaanname van een speler van VVT zat de ploeg uit Zundert er bovenop.

In de 46e minuut van de eerste helft nog een gevaarlijke situatie voor het doel van de bezoekers, maar die leverde niets op. En in de 47e minuut nog een redding van onze keeper Sven op een kopbal van een speler van Zundert. Het rustsignaal klonk, en de spelers gingen aan de verdiende thee. Na de rust zagen we in de 49e minuut een reuzekans voor Simen Boomaerts van Zundert, maar hij miste jammerlijk. Daar kwam VVT goed weg! Zundert kwam er vaker razendsnel uit, en begon daarom sterk aan de tweede helft. Bij VVT lukte bar weinig in deze periode. In de 55e minuut gebeurde, wat al een tijdje in de lucht hing. Simen Boomaerts van Zundert scoorde nu wel, en de 0-1 was een feit! Kort hierop was het al bijna 0-2, en VVT wankelde. In de 59e minuut een wissel bij VVT: Devano Riemens er uit, en Sinan Coban er in. Sinan ging in de spits spelen en Hakan Basagac liet zich wat terugzakken naar het middenveld. In de 66e minuut weer een wissel bij VVT: Rob de Pooter er uit, en Lieuwe Geysels er in. 3 Minuten later noteerde ik een schot van Thomas Kerstens van Zundert op de lat van het doel van VVT! De 0-2 hing eerder in de lucht, dan de 1-1 voor VVT. In de 84e minuut weer een wissel bij VVT: Ayden Davies er uit, en Bart van Hanegem er in. Onze mannen bleven het proberen, maar weinig lukte. Zundert was er op uit om de wedstrijd rustig uit te spelen. In de 88e minuut kreeg Owen Maas van Zundert nog een gele kaart getoond. Toch bleef Zundert zo af en toe nog gevaarlijk met snelle uitvallen. En dat leidde in de 93e minuut tot de 0-2 voor Zundert, toen Simen Boomaerts kon scoren uit zo’n aanval. VVT boog het hoofd, en scheidsrechter Peters floot voor het einde van dit duel. Deze leidsman floot in mijn ogen erg goed, en was tijdens de wedstrijd telkens heel duidelijk in zijn beslissingen. Hij had het duel gewoonweg perfect in de hand. Compliment! Komend weekend, op zondag 10 oktober 2021, speelt VVT wederom een thuiswedstrijd. Victoria’03 is dan onze tegenstander. Ook een pittige kluif!!!

Andere uitslagen in deze 3de klasse A waren vandaag als volgt: Clinge – Sprundel: afgelast, Schijf – Hoeven: afgelast, Victoria’03 – UVV’40: afgelast, VVR – Steen: afgelast, HVV’24 – DSE: 3-2, en Groen Wit – Philippine: 4-3.

De stand in deze 3de klasse A is na vandaag als volgt:

Zundert

Groen Wit